Njangu komentáře u knih
Tak přesně něco podobného jsem potřebovala. Po industriálních fantasy jsem se potřebovala vrátit mezi čaroděje do pohádky kouzlení.
Míč se mně tahle série líbí. Už se moc těším na poslední díl.
Svižně napsaná vtipná knížka.
Bavila jsem se od začátku.
Nemá moc stránek, takže je to brzy přečtené a nestane se, že se vtipy opakují. Což oceňuji.
Určitě si ráda přečtu od této autorky ještě něco dalšího pro pobavení a dobrou náladu.
Po počátečním překvapení, že část knihy je historická a ještě z války, jsem jí málem odložila. I přesto, že jsou ty válečné příběhy úžasně napsané, nemám ráda tu strašnou stránku války a knížky z tohoto období nečtu. Ta doba byla tak strašná, že nemám potřebu ti ještě číst, uvědomuji si to i tak.
Ale protože mě zaujala anotace, tak jsem se přemohla.
BYLA TO JEDNA Z NEJLEPŠÍCH KNÍŽEK LETOŠNÍHO ROKU !!!!!
Na pozadí současnosti se odvíjí jeden velice silný příběh. A závěr má pozoruhodné rozuzlení.
Ale o tom si každý přečtěte sám, nebudu spojlerovat. Byla by škoda, tuhle knížku nepřečíst.
Neeee.....
Netuším, jestli se pustím ještě do dalšího dílu. Ten první byl slabší, ale dalo se to číst. Tohle byla bída.
Charlotte je naivní hysterická nanynka a Spencer?? Já nevím, vůbec jsem neměla pocit, že by byl takový macho, za kterého je popisovaný. Navíc chemie mezi hlavníma postavama nebyla vůbec žádná, styl psaní je strašný. Už dlouho jsem nečetla takovou bídu. Když už to vypadalo, že se začne Charlotte chovat trochu normálně, tak se zase vrátila ke svému hysterickému a nedospělému chování.
Celá série byla dobrá, ale tenhle poslední díl byl nejlepší. I přes podobnost dílů, tenhle se zdál nejoriginálnější, obsahoval nejvíc napětí a zajímavější zápletku oproti předchozím dílům.
Pro mě za dlouhou dobu úžasný příběh v tomto žánru. Mělo to spoustu emocí, smutné chvíle i sladký konec.
Tak jako kdysi jsem zhltla autorčinu jedinou sérii vydanou u nás, tak tohle byla záležitost jednoho dne. Nedalo se nečíst dál a dál.
Takže když pominu po dlouhé době WAU efekt, který to na mě mělo. Tak najdu i jednu malou chybu..... A tou je, že zatím u nás nevyšlo víc knížek od této autorky!!!!!
Budu se opakovat. Mám moc ráda knížky o Číně, Japonsku a o místní kultuře.
Tohle byl hodně zajímavý příběh a uvěřitelný, že se něco podobného opravdu mohlo dít. Během čtení mně mrazilo z toho, čeho jsou někteří lidé schopní.
Moc se mně líbilo, že se do příběhu promítla japonská jemnost, rozvážnost - nevím jak to napsat, asi prostě je to japonská mentalita. a přes svou hrůznost vlastně poklidně plyne. Tímto mě Japonsko překvapuje. Ta mentalita je opravdu úplně někde jinde a japonský způsob myšlení je z evropského pohledu fascinující.
Příjemný, pohodový příběh. Ale já moc nemám ráda tyhle naivní pohádky. Mám radši, když se tam něco děje. Tohle bylo na mě moc pohodové.
Ale kdo si chce užít oddychovku, tak vřele doporučuji.
Tak tenhle díl se mně moc líbil. Některé díly jsou taková čistá romantika a tenhle měl i vtip a prostě mě oslovil víc než ty ostatní. Hlavní postavy mně byly sympatické a byla to jako vždy příjemná oddychovka.
Spolu s Irskem za mě nejlepší díly.
Zajímavý začátek, ale jako celek nic moc. Čekala jsem zajímavější čtení.
Možná těch 500 stran bylo trošku moc. Začínám negativem, abych se mohla posunout ke kladům.
Četlo se to téměř samo, příběh byl povedený akorát uprostřed bych ubrala na té omáčce ;) tam jí bylo trošku zbytečně moc.
Nicméně určitě jsem si oblíbila další novou autorku a těším se na další díl. Dávám plný počet hvězdiček, přestože mám malé výhrady. A to z toho důvodu, že s množstvím přečtených knih v tomto žánru mě už máloco dost zaujme a tohle to splnilo i přes malý nedostatek.
Připadá mně, že autor chtěl druhým dílem skončit a tady už se rozvíjí nový příběh. I když se stejnými postavami, lehce navazující.
Je to čtivé, vcelku plné akce a uvidíme jestli autor udrží pozornost čtenářů až do konce. Ne nadarmo se říká, že se má v nejlepším přestat, aby ty další a další a další díly nebyly už zbytečným natahováním. Zatím to vypadá, že má autor stále co říct, tak uvidíme.
Tenhle díl byl trošku přeslazený. A konec se pořád natahoval, natahoval až se to najednou strašně rychle vyřešilo.
Lexi byla nejúžasnější. Kdo by si jí nezamiloval.
Pěkná série, i když tenhle díl byl trošku slabší. Ty předchozí dva byly o poznání lepší. Ale i tak jsem se bavila a četlo se to moc dobře.
Oba díly mě bavily, ale tenhle víc. Moc jsem si užila ty slovní přestřelky hlavních postav. To vždy ten děj okoření.
Tak tohle nebyla knížka pro mě. Na můj vkus to bylo moc historické, rozvláčné a strategické. Všichni se ženou jen za vlastním zájmem a víceméně jen vše probíhá na bázi myšlenek a rozhovorů. Žádná zajímavá akce a napětí, které by mě nutilo číst dál. Dotlačila jsem to do konce, ale tenhle typ fantasy není nic pro mě.
Čekala jsem zajímavější a podrobnější informace. Nebylo to špatné, ale očekávání bylo mnohem větší.
Tohle je super série. Strašně mě mrzí, že jsem začala číst, než je vydána celá. Takovéhle série potřebuji číst jako komplet.
Ten námět je úžasně originální a jsem zvědavá na finále, ale to si budu muset asi počkat. Tenhle díl se mně opět moc líbil od samotného začátku až do konce. Nemohla jsem se odtrhnout a je to velice čtivé.
Jen upozornění pro ty, co mají rádi série kompletní, tady počkejte, ať se nepřipravíte o komplexní zážitek.
Ohodnotila bych to pár slovy. Příjemná oddychovka, která neurazí.
Věřím že je spousta kvalitních českých autorů. Ale zatím jsem něco takového u žádného nenašla. Milé, má to spád, vážné, zajímavé.... Prostě za mě úžasná autorka.
I přes často nepříznivé hodnocení posledního dílu, se mně líbil tenhle díl nejvíc.
Ale přesto jen 4*, pořád jsem si říkala, že tomu něco chybí, první dva díly dobrý, ale pořád tam byl ten pocit, že je tam něčeho málo. A po přečtení druhého dílu a v začátku tohoto dílu jsem přišla na to co.
Celou sérii provází málo magie. Příběh je super, nechybí akce, námět byl zajímavý, ale málo se tam využívala magie.