Njangu

Tohle byl nadupaný díl. Plný akce. I když mně chyběli Will a Halt. Už se blížím ke konci série. Tak si musím ty poslední díly vychutnat ;o)

Příjemná oddechovka;)
Z celé série druhý díl, co se mně opravdu líbil. Oproti Vinici ve Francii neobsahoval přehnané množství francouzských slov, v kterých jsem se ztrácela. Paříže bylo tak akorát. Mohla jsem se zpětně znovu potoulat v jejích uličkách a jako bonus spousta sladkých teček :o)

Krásný díl, usmívala jsem se u okamžiků, které jsem věděla, že přijdou:) úklid, vaření, první hraničářský kůň :o)
I slza ukápla při zjištění, co špatného se Willovi stalo :(
Těším se opět na další příběhy.

Příběh byl pěkný, na mě moc francouzských názvů jídel, kde jsem se občas ztrácela. A očekávala jsem víc vína, víc z pěstování, výroby apod. Když vinice, tak víno ;)
Jinak moc pěkné zapracování sebepoznání a vlastní sebelásky, která je v životě taky trochu nutná. Musíme pečovat i sami o sebe, ne jen o ostatní.

Snad poprvé, co jsem si užila i povídky. Bylo to úžasné doplnění série a vyplnění pár hluchých míst - teda spíš co se do knížek nevešlo.

Každý další díl se mně líbí víc a víc. Zajímavé je, že se mění neustále prostředí a můžeme si představovat, kde se zrovna hlavní postavy vyskytují podle reálného světa.
Čím víc se hlavní postavy znají, tím víc vzniká vtipných poznámek mezi sebou. Často se směji pichlavým průpovídkám.
Úžasně propracovaný je i děj, je to moc povedená série.

Začátek byl vlažnější, ale druhá polovina mě dost pobavila. Špičkování hlavních postav bylo vtipné a zábavné. A moc jsem si to užila.
A navíc to byl opět pěkný díl.

Zajímavý příběh. Zkusila jsem to, ale není to můj oblíbený žánr ani styl psaní. Na mě je tam moc vyprávění a málo akce.
I přesto musím říct, že to nebylo úplně špatné. Komu se tento styl psaní líbí, tak se do toho pusťte, nebudete zklamaní.

Podle hodnocení a komentářů jsem čekala hlubší příběh. Za mě to bylo trochu moc jen líbivé vyprávění. I když to bylo hodně zajímavé a velmi dobře napsané tak na můj vkus to postrádalo napětí, hlubší vhled do životů postav. Hlavní postavy byly ploché.
A ten konec .......?? Asi si můžeme domýšlet, jak to vlastně skončilo, jestli dobře, nebo špatně?
Smutný příběh a drsném životě a i přesto to ve mně nezanechalo žádné emoce, pocity........ Ano, byla jsem zvědavá, jak to dopadne, ale obvykle ve mně zůstává pocit, že jsem měla možnost se příběhu účastnit, stát se jeho součástí. Tady opět...Nic!!
Takže vlastně nechápu, kde to vzalo tak vysoké hodnocení. Něco tomu chybí.

Zatím asi nejlepší díl. Děj byl trošku rozvinutější a asi mě ohromily krásy Islandu.

Stále výborné. A tenhle díl zatím asi nejlepší. Série pokračuje, tak uvidíme, kam to celou skupinu zavane v příštím díle.

Dobře napsaný příběh. Po delší době mě příběh bavil a neměla jsem pocit, že je všechno stejný.

Nádherný dil. I přestože příběhy jsou spíše pro mladší cílovou skupinu, jsou nabité akcí a užijí si tyto příběhy i starší čtenáři. Tentokrát skončil děj napínavě a opět se moc těším na pokračování.

Nádherný příběh na začátek velkého pokračování. Moc se těším, co přinese další díl.

Přes počáteční pocit, kdy jsem si myslela, že Harry je ukřivděný a všechno kolem něj se děje vlastně proti němu, jsem postupně změnila názor. Čekala jsem od toho příběh házející špínu na celou britskou MONARCHII.
Ale byl to příběh citlivého chlapce, který se od smrti své maminky potýkal s nedostatkem citlivé pozornosti. Celá monarchie je studená, bez emocí, bez objetí bez jakéhokoli zájmu. Vidí jenom sama sebe. A do toho novinářský hon, který nebere konce.
Nevím, jestli je to objektivní náhled, ale každopádně je to zajímavý náhled. Myslím že to bylo vykreslené hodně věrohodně a bez zbytečných záporných emocí. Takže je to uvěřitelné. Každý ať si udělá názor sám.

(SPOILER) Nevím co k tomu říct.
Všichni o téhle sérii básní a já jsem se jí vcelku úspěšně vyhýbala. Možná číst to před X lety, považovala bych to taky za pecku.
Když pominu, že upíry moc nemusím, tak se tam téměř nic nedělo. Jedna proměna, jedna rvačka a jinak spousta nezáživné omáčky.
Nevím jestli dám šanci ještě jednomu dílů. Ale možná radši zkusím nějakou tu novější sérii.

Lepší, super.... Úžasně napsané. Bavilo mě to. Lepší než první díl a to ten první nebyl vůbec špatný.
Mám ráda v příběhu, když se sejdou dvě silné osobnosti. A ta jejích slovní výměna.... Přesně můj hrnek kávy.
Úžasně zpracované "HATE TO LOVE"
A těším se na poslední díl.

Bavila jsem se.
Knížka je svižně napsaná,l se spoustou vtipných dialogů.
Těším se na zbytek série.

Ta u tohohle posledního dílu jsem se zase hodně zasmála. Všichni obyvatelé zámku byli úplně úžasný. Škoda že je konec. Vrátila jsem se k dočtení těch posledních dílů až po dvou letech a zjistila jsem, že ten humor je lepší než si pamatuji.

Cílovou skupinou jsou opravdu mladší čtenáři. Rovnat se kniha nemůže s velkými díly typu Odkazu dračích jezdců, apod. Už rozsahem stran nám knížka říká, že bude děj jednodušší a musí se do něj vměstnat vše, co ostatní autoři roztáhnou do několika dílů. Ale příběh to byl pěkný, oceňuji, že jsem si konečně mohla přečíst standalone knihu a nečekat na vydání dalších dílů. Na plný počet hvězdiček to není, ale kdo má rád draky a nevadí mu dětské pojetí příběhu, tak doporučuji přečíst.