Njangu Njangu komentáře u knih

Konec nevinnosti Konec nevinnosti Alessandra Torre

Wau, tak tohle byla úžasná série. Sice jsem jí stále odkládala a přišla na ní řada až teď, ovšem byla by škoda se do ní nepustit. Kdo jí máte někde zahrabanou v pořadníku, jako já, tak jí vyhrabejte.
Líbilo se mně, že tam ten mafiánský námět netlačí na pilu a přesto se sem vešlo i malé krimi zauzlení. Trochu jsem si teda zasteskla nad rychlým závěrem. Asi by nevadila jedna kapitola navíc. Nicméně i tak to bylo super.

31.01.2025 5 z 5

Pod maskou nevinnosti Pod maskou nevinnosti Alessandra Torre

Druhý díl mě zaujal ještě víc než první a má to vzestupnou tendenci. Zdařilé pokračování série a můžete se těšit, co přinese poslední díl.

31.01.2025 5 z 5

Nevinnost se zavázanýma očima Nevinnost se zavázanýma očima Alessandra Torre

Nechala jsem m si komentáře k této sérii až po přečtení všech dílů. A myslím, že to byl dobrý nápad.
Čekala jsem hodně obvyklý příběh a řekla bych, že to i moje očekávání splnilo. Nicméně je to moc dobře napsané a výborně se to četlo. Tady zase autorka dokázala, že tenhle žánr umí napsat.

31.01.2025 4.5 z 5

Švindl Švindl Winter Renshaw

Zaujala mě anotace, ale když jsem knížku otevřela a zjistila stránkový rozsah, tak jsem se vcelku lekla. Obvykle knížky, co mají ve čtečce jen něco málo přes 200 stránek jsou docela strašné, na můj vkus.
Netvrdím, že to bylo úplně top a že jsem z toho paf, ale po dlouhé době to byl krásně napsaný a netypický příběh. Nemělo to hluchá místa, osoby vedly smysluplné dialogy a dobře se to četlo.
Ano, šlo by příběh víc propracovat, hlavní postavy by mohly víc jiskřit. Jak v kladném, tak záporném slova smyslu. Ale mně se to líbilo. Byl to milý a ne přehnaně přeslazený příběh.

23.01.2025 5 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Po dlouhé době jsem si vzala tuhle knížku v audioverzi. A to myslím že byla velká chyba. Interpretace byla strašná.
Příběh byl místy jednodušší a přes počáteční sympatie s hlavní hrdinkou, která po dlouhé době nebyla tuctová, jsem si na konci myslela, že by potřebovala profackovat, aby se probrala. Nějak jsem prostě podle začátku čekala větší pohodářku a někoho víc nad věcí.
Asi kdybych to neposlouchala, možná bych byla vstřícnější. Ale na českou autorku to bylo dobré.

18.01.2025 3.5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Hned od začátku nechápu, jak může mít tahle knížka tak vysoké hodnocení. Polovina knížky je o ničem a v té druhé se jakž takž něco děje, ale je to povrchní a vcelku nezáživné. Co se erotiky týče, tak hlavní postavy mezi sebou vůbec nemají chemii.
Nesedl mně styl psaní, má to jednoduchý příběh a víceméně je ta knížka o ničem. Napětí tam není vůbec žádné i přes pár nějakých akcích. Dám šanci ještě jednomu dílu a uvidíme.
Moje očekávání bylo hodně vysoké a na konec je to velké zklamání.

12.01.2025 3 z 5

Láska na druhý pokus Láska na druhý pokus Lauren Asher

Super zakončení celé série.
Sice se mně chvilku zdál tenhle díl zbytečně dlouhý. Možná by pár stránek míň neuškodilo, ale na druhou stranu zase musím říct, že to bylo úžasně napsané a stále se tam vlastně něco dělo. Takže kdyby těch stránek bylo méně, možná bych zase měla pocit, že tomu něco chybí.
...... jo a rozšířený epilog??? I slza ukápla.
Lauren se stává mojí další oblíbenou autorkou a těším se na něco nového.

05.01.2025 5 z 5

Láska na oko Láska na oko Lauren Asher

Tahle spisovatelka mě baví. Pěkně napsané příběhy. Čte se to moc dobře a má to výborné dialogy.

01.01.2025 5 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Hezký příběh.
Kniha je víc pro menší čtenáře, kteří mají rádi napínavé příběhy.
Ale bylo to příjemné oddychové čtení. Příběh měl spád a byl zajímavý.

23.12.2024 4 z 5

Urla Urla Petra Stehlíková

Tak jsme zase o kousek postoupili v ději. Opět konec otevřený a možná tuším, jakým směrem se to bude dál vyvíjet, nicméně pravděpodobně dost zajímavě. A možná úplně jinak, než si lehce představuji a začíná další nekonečné čekání na další díl.
Já bych jich zvládla přečíst ještě jednou tolik, jak je to úžasné. Tak teď mně nezbývá nic jiného, než si dát párkrát rereading, abych to vydržela.

21.12.2024 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Kniha nebyla úplně můj šálek kávy, ale i tak mě zaujala a vývoj a posun hlavní postavy byl výborný.
Zajímavé čtení.

21.12.2024 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Může mně někdo říct, proč jsem chtěla zrovna tohle číst? Hrůza, bezmoc, strach, válka..... Nemám ráda válečné romány, právě pro svojí syrovost a strašné množství bolesti, která z příběhů tryská. Snad jsem doufala, že v tomhle příběhu bude málo války a všech jejích hrůz. Bohužel ne.
Ale aby to nevypadalo, že knížku chci pohanět. To vůbec. Sice doufám, že se příště podobným příběhům vyhnu a něco podobného už nikdy nevezmu do ruky. Tohle byl omyl. Nicméně knížka byla úžasně a poutavě napsaná a to že nemám ráda příběhy z války, neznamená že to bylo špatné.
Kdo něco podobného má rád, tak doporučuji. Bylo to výborné, jen strašně moc smutné.

18.12.2024 5 z 5

Planoucí koruny Planoucí koruny Catherine Doyle

Přesně ten typ knížky, kterou jsem potřebovala, se spoustou magie, troškou romantiky a zajímavým příběhem.

26.11.2024 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Začala jsem Jáchymem a pak Veronika. Oba ty příběhy byly super. Příběh Jáchyma byl příběhem Veroniky krásně doplněn o hluchá místa, nebo vysvětlil chování druhého že sourozenců, které v první části nebylo úplně jednoznačné.
Patrik Hartl píše velice čtivě a příběhy ze života.

24.11.2024 5 z 5

Prokleté královny Prokleté královny Catherine Doyle

Tak přesně něco podobného jsem potřebovala. Po industriálních fantasy jsem se potřebovala vrátit mezi čaroděje do pohádky kouzlení.
Míč se mně tahle série líbí. Už se moc těším na poslední díl.

20.11.2024 5 z 5

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Lucie Macháčková

Svižně napsaná vtipná knížka.
Bavila jsem se od začátku.
Nemá moc stránek, takže je to brzy přečtené a nestane se, že se vtipy opakují. Což oceňuji.
Určitě si ráda přečtu od této autorky ještě něco dalšího pro pobavení a dobrou náladu.

12.11.2024 5 z 5

Nedokončený příběh Nedokončený příběh Rebecca Yarros

Po počátečním překvapení, že část knihy je historická a ještě z války, jsem jí málem odložila. I přesto, že jsou ty válečné příběhy úžasně napsané, nemám ráda tu strašnou stránku války a knížky z tohoto období nečtu. Ta doba byla tak strašná, že nemám potřebu ti ještě číst, uvědomuji si to i tak.
Ale protože mě zaujala anotace, tak jsem se přemohla.
BYLA TO JEDNA Z NEJLEPŠÍCH KNÍŽEK LETOŠNÍHO ROKU !!!!!
Na pozadí současnosti se odvíjí jeden velice silný příběh. A závěr má pozoruhodné rozuzlení.
Ale o tom si každý přečtěte sám, nebudu spojlerovat. Byla by škoda, tuhle knížku nepřečíst.

28.10.2024 5 z 5

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

Neeee.....
Netuším, jestli se pustím ještě do dalšího dílu. Ten první byl slabší, ale dalo se to číst. Tohle byla bída.
Charlotte je naivní hysterická nanynka a Spencer?? Já nevím, vůbec jsem neměla pocit, že by byl takový macho, za kterého je popisovaný. Navíc chemie mezi hlavníma postavama nebyla vůbec žádná, styl psaní je strašný. Už dlouho jsem nečetla takovou bídu. Když už to vypadalo, že se začne Charlotte chovat trochu normálně, tak se zase vrátila ke svému hysterickému a nedospělému chování.

13.10.2024 2 z 5

Město zázraků Město zázraků Robert Jackson Bennett

Celá série byla dobrá, ale tenhle poslední díl byl nejlepší. I přes podobnost dílů, tenhle se zdál nejoriginálnější, obsahoval nejvíc napětí a zajímavější zápletku oproti předchozím dílům.

12.10.2024 5 z 5

Sladká lítost Sladká lítost Kristy Bromberg

Pro mě za dlouhou dobu úžasný příběh v tomto žánru. Mělo to spoustu emocí, smutné chvíle i sladký konec.
Tak jako kdysi jsem zhltla autorčinu jedinou sérii vydanou u nás, tak tohle byla záležitost jednoho dne. Nedalo se nečíst dál a dál.
Takže když pominu po dlouhé době WAU efekt, který to na mě mělo. Tak najdu i jednu malou chybu..... A tou je, že zatím u nás nevyšlo víc knížek od této autorky!!!!!

09.10.2024 5 z 5