Janizoun komentáře u knih
Moc pěkná kniha, s moc pěkným názvem a také s moc pěknou ilustrovanou obálkou. Je v ní příjemné, oddychové čtení pro ženy s milým příběhem. Hannah je čerstvě třicetiletá žena, které nepříjemné okolnosti s cestováním vlakem dávají šanci změnit její život. Jak její příběh a celé cestování dopadlo, jestli "může zlomek vteřiny změnit Váš život", jak se píše na obálce knihy, jsem si moc ráda přečetla. Myslím, že by se příběh mohl líbit ženám všem věkovým skupinám. Mně se líbil moc i když mi už klepe na dveře ....át let.
Příjemné vyprávění o kočičích kamarádech se dětem líbilo. Možná taky právě proto, že moje dětičky jsou taky pro každou lumpárnu :-) Jsou to moji raubíři. Pěkně napsané příběhy, pěkné ilustrace.
Polská vědkyně Marie Curie Skłodowská mě očarovala už v mém mládí a teď jsem se moc ráda dozvěděla o této ženě, matce, manželce, vědkyni..., spoustu pro mě nových informací. V této knize je krásně napsaný životopis, který napsala dcera této skvělé, nadané ženy. Doporučuji.
Fredrik Backman - má druhá přečtená kniha od tohoto spisovatele a říkám si, ten člověk píše tak nádherně o životě... Opět úžasně napsaná kniha, která ve mně bude doznívat tak, jako ve mně stále ještě doznívá jeho kniha "Tady byla Britt - Marie". Teď další knihy pana spisovatele musím na čas odložit, musím jeho knihy vstřebat a vrhnout se na jednoduché oddychové čtení. Určitě tuto knihu doporučuji, je v ní příběh napsaný opět tak, jak nám všem příběh může napsat sám náš život.
Krásné vyprávění, které nadchlo v dětství mě a teď i mé děti (6 a 8 let). Kocourka a jeho kamarády všem doporučujeme. Tato knížka se opravdu povedla a je pro všechny generace dětí. Dnes jsou také pěkné knížky, ale dřív aspoň pro mě, byly tak nějak v těch sedmdesátých, osmdesátých letech hezčí. Ale já už budu brzy nejen mamina, ale i babička, tak jsem starší dinosauří generace, která se musí přizpůsobit dnešním pohádkovým příběhům a celé dnešní době :-)
Nejprve jsem sháněla knihu "Zázraky okamžiku" , jako vždy mě zaujal zde komentář mého oblíbeného čtenáře a spolu s ní jsem si rovnou pořídila i tuto knížečku "Slova o naději" od stejné autorky. Je to opravdu malinkatá knížečka, ale v ní jsou velmi pěkné citáty o naději. Škoda, že nemá tato knížečka čtenáře. "Naděje umírá poslední", tak si jí možná někdy sám čtenář najde jako jsem si jí našla já :-) Mně se moc líbí.
Citát z knihy:
Pro lásku je rizikem neopětovaná láska. Pro naději je rizikem rozčarování. Ale riskovat se musí, protože největším rizikem v životě je nic neriskovat. Osoba, která neriskuje, nic nedělá, nic nevidí, nic nemá a ničím není. Nemůže se učit, měnit, cítit, růst, milovat a žít.
Citáty patří ke mně jako k Popelce její střevíček. Moc se mi líbí a velmi často je sama používám. A tak mě tato útlá knížečka pohladila po duši a zahřála mé srdíčko. V knize jsou krásné citáty, krásné ilustrace a je v ní vlastně i život sám. Krásná knížka, která se dnes u mě zabydlela, byla mnou hned "zhltnuta", teď zdobí mou knihovnu a určitě se k ní budu ráda vracet.
Tom Jones je opravdová legenda. Vyprávění tohoto zpěváka, který má nádherný hlas se mi moc líbilo. Jeho život popisuje upřímně, "co na mysli, to na jazyku", což se mi krásně četlo. Kdo má rád hudbu a Tom Jones mu ani nic moc neříká, ať si třeba poslechne jeho nejlepší hudební pecky a třeba až uslyší ten nádherný hlas tohoto výjimečného zpěváka, třeba si potom rád přečte i tuto knihu s jeho životním příběhem.
Čteno nyní poprvé, zakoupeno v antikvariátu, po přečtení komentáře mého oblíbeného čtenáře zde na databázi knih. Není to vůbec poprvé co mě netušíc na čtení nalákal n.ezn.amy a jako pokaždé nelituji. ( Jen si říkám, že už nesmím tolik číst zde komentáře, páč pak prahnu mít ve své i v dětské knihovně, každou dobrou knihu a doma není pochopení, páč jsem jediný "hltač a sběrač" knih. Zatím tedy, doufám v novou, mladou generaci, které denně čtu ;-)
Kniha mě v dětství minula a je to velká škoda. Pro mě je tato kniha láska na první pohled. Dětem se také moc líbila, poslouchaly ani nedutaly (6 a 8 let) a mně několikrát při čtení ukápla i slzička. Krásné čtení, krásný, dojemný dětský příběh, který se bude určitě líbit i dospělým. Moc ráda doporučuji dál, tato kniha má své kouzlo.
Nádherná knížka, která připomíná, že život není peříčko a každou vteřinu se může náš život zvrtnout a jít úplně jiným směrem, než bychom si, kdy vůbec pomysleli. Často se ohlížeme, "co by tomu řekli lidé" a pak nežijeme tak jak bychom si přáli my, neuděláme to co chceme my a život je děsně krátký... Britt - Marii a vesničku Borg se super lidičkama a dětičkama, jsem si zamilovala. Tak si říkám, že v každé z nás je kousek té, pro mě úžasné ženské Britt - Marie... Opět kniha a autor, kterého jsem objevila až teď a tady. Tak opět mé díky patří mým oblíbeným lidičkám, zde na databázi knih. Kniha má mé velké doporučení.
Kniha mě velmi mile překvapila, moc se mi líbila a dětem také (6 a 8 let). Je opravdu velmi poučná a krásně napsaná. Tuto knihu určitě doporučuji všem předškolákům i školákům prvního stupně.
Miluji hudbu, mé kytary jsou pro mě mé lásky do pohody i nepohody a tato kniha byla pro mě krásná čtecí rock jízda. Vůbec mi nevadilo, že kniha je napsaná formou rozhovorů, k této knize to tak nějak patří. Prakticky hltáte rozhovor za rozhovorem a toužíte vědět, jak to všechno dopadne. Tak to bylo aspoň u mě. Očekávala jsem, že se mi příběh bude líbit, protože jsem četla velmi pěkné komentáře "Mandlevest", "mončičáka 42", "Šánky" a u nich jsem si už jistá záruky dobrého čtení. Tak Vám moc děkuji děvčata z databáze knih, knihu jsem zhltla a líbila se mi. Všem doporučuji si tento příběh jedné kapely přečíst, je totiž velmi uvěřitelný.
Tak toto je naprosto skvělá malá knížečka, kterou jsem náhodou objevila v antikvariátu a jsem z ní úplně nadšená. Je to zpěvník nabitý písničkami nejen k táboráku a jsem ráda, že se mi dostal do rukou. V knížce jsou známé hity, které nestárnou a k nim nechybí ani akordy na kytaru. Tato kniha pro mě bude nepostradatelný pomocník, když už mi dojdou písničky v hlavě :-)
Krásně a neskutečně napsané. Pro mě prostě skvělá kniha, opět skvělé scifi. Úžasný příběh, který je jedinečný i po 73 letech, kdy Isaac Asimov tuto knihu napsal. Stopro tuto knihu doporučuji, bylo to opět krásné počtení.
Knihu letos dostala dcera, když byla pasována na čtenářku a vybíral jí její třídní pan učitel. Vybral dobře, knížka je plná pohádek, je v ní hodně čtiva, což oceňuji, má větší písmena, tak i pro děti co už se naučily číst je určitě vhodná. Ilustrace se také dětem líbí, pohádky jsou srozumitelné a poučné. Dětem i mně se celkově moc knížka líbila.
Tento thriller je velmi zajímavý a mně se moc líbil. Není to předvídatelná kniha a je hodně překvapivá. Přesně knihu vystihla v komentáři má oblíbená uživatelka "Šánka" , tak jí tímto i děkuji za další skvělou četbu, která mi díky ní neunikla.
Tato sci-fi knížka je tak krásně napsaná a tak moc povedená, že by si jí měl přečíst snad každý. Doslova zbožňuji tuto knihu povídek a četla jsem jí teď po letech opět jedním dechem. Autora této knihy i knihu samotnou doporučuji naprosto všem, protože tato kniha je úžasná a dokonalá.
Pohádkové příběhy kouzelnice Andulky, která se vyklubala z vajíčka, vypráví o dobru a zlu, o škole, dětech, o kocouru Bambulínovi i ptačích přátelích, kteří štěbetají ve verších. Děti knížka zaujala a moc se jim líbila. Pro začínající čtenáře - školáky je tak akorát. Škoda, že si zde malá kouzelnice Andulka, nenašla zatím žádné čtenáře.
Nové vesmírné dobrodružství děti i mě moc bavilo a brzy se pustíme do dalších dílů. Kniha je čtivě napsaná, napínavá, má krásné fotografie a děti i dospělí se opět mnoho dozví o fyzice a vesmíru. Mně i dětem (8 a 6,5 let) se moc líbila a všichni tři jí doporučujeme.
Krásná kniha v níž je krásné čtení a jsou v ní i krásné fotografie. Vlastním i předchozí knihy Lucie Bílé a pokaždé z jejich řádků vyzařuje obrovská síla, pokora, štěstí, radost, naděje, moudrost, ale i smutek, pláč... A tak je to i v této knize. Lucie - Hana zůstává stále svá. Je nejen obdivuhodná, skvělá, úžasná zpěvačka, ale hlavně i obdivuhodná, skvělá, úžasná osobnost, žena. Tato knížka má mé velké doporučení.