oneironaut komentáře u knih
Vynikající. Když si ale člověk vzpomene, že podobné peklo na zemi jako Nero později rozpoutali i křesťané...upalování, mučení, křížové výpravy a pomyslí na papeže, žijící stejně jako Nero v přepychu...nakonec jsou všichni stejní, prostě lidé.
Naprosto geniální. Četl jsem ji už mnohokrát a ještě mnohokrát budu.
(SPOILER) Tak tohle jsem ani nedočetl...ten vrah má tak neuvěřitelně štěstí až jsem se musel smát...jedna oběť náhle ztratí brýle, takže nic nevidí, druhé se zrovinka vybije telefon když se blíží vrah, takže nemůže zavolat o pomoc...a pořád totéž, figurka, hádanka, vražda, pomalá policie a zas figurka, hádanka, vražda...dočetl jsem ke čtvrté vraždě a sbohem.
Čte se to dobře, ale jestli je pravda to, že autor do svých postav promítá kus sebe, tak tenhle japončík je teda pěkně nadržený...osmdesát procent rozhovorů je o šoustání, masturbaci, suchých k*undách a velkých tvrdých klaccích...
Další klasický Remarque. Trošku mi vadí stále se opakující motivy v jeho knihách...opět, už pokolikáté umírá nějaká žena na rakovinu. Někde jsem četl, že byl Remarque alkoholik a je to znát, všichni se jenom nalévají, žádná scéna se neobejde bez toho, aby si někdo pořád dookola nedoléval skleničku, nesháněl nějakou kořalku. Ale jinak dobrý.
Tak zpočátku mě to hodně bavilo, ale pak jsem to měl problém dočíst. Občas nuda.
Já nevím, přijde mi to jako taková obyčejná tuctová kniha, nic výjimečného na Kunderovi nevidím...
Slabší začátek, spousta jmen, nezáživné scény z divadla, ale postupně se to rozjede a pak už je to docela čtivé.
Zpočátku mě to moc nebavilo, dokonce jsem ji odložil s tím, že už ji nedočtu, ale pak jsem ji nakonec přeci jenom dočet. Nebylo to zase tak špatné, ale četl jsem i lepší. Některé momenty byly dost předvídatelné, chyběla mi tam větší originalita.
Výborná, akorát hlavní hrdina do sebe leje neskutečné množství alkoholu...místy mě to docela znechucovalo.
Řekl bych jedna z těch slabších, ale jinak čtivá, ostatně jako každý Murakami...