oneironaut komentáře u knih
Naprosto geniální. Četl jsem ji už mnohokrát a ještě mnohokrát budu.
(SPOILER) Tak tohle jsem ani nedočetl...ten vrah má tak neuvěřitelně štěstí až jsem se musel smát...jedna oběť náhle ztratí brýle, takže nic nevidí, druhé se zrovinka vybije telefon když se blíží vrah, takže nemůže zavolat o pomoc...a pořád totéž, figurka, hádanka, vražda, pomalá policie a zas figurka, hádanka, vražda...dočetl jsem ke čtvrté vraždě a sbohem.
Vynikající. Když si ale člověk vzpomene, že podobné peklo na zemi jako Nero později rozpoutali i křesťané...upalování, mučení, křížové výpravy a pomyslí na papeže, žijící stejně jako Nero v přepychu...nakonec jsou všichni stejní, prostě lidé.
Výborná, akorát hlavní hrdina do sebe leje neskutečné množství alkoholu...místy mě to docela znechucovalo.
Řekl bych jedna z těch slabších, ale jinak čtivá, ostatně jako každý Murakami...
Občas trošku moc popisné, autor nevynechá žádný detail místnosti od kliky u dveří až po posledního pavouka za skříní, ale jinak dobré, klasický Zola.
Je to sice nuda, spousta vaty, ale protože je to múj oblíbený PKD, dám 4 hvězdy.
Tak zpočátku mě to hodně bavilo, ale pak jsem to měl problém dočíst. Občas nuda.