Opatov komentáře u knih
Audio. Pro mě úplně nový autor. Tak trochu Chandler. Skvěle namluveno. Dobrá zápletka, nenudila jsem se hned jsem si pořídila další díly.
Zajímavě vystavěný příběh. Hannah naprosto děsivá. Střídání osob skvělé vygraduje děj. Nečekaný konec.
Nesvadbovou buď čtete rádi a líbí se Vám od ní vše nebo se Vám nelíbí nic. Je to jednoduchá volba. Mě se její knížky hodně líbí, hlavně v audio-podobě.
Drsné, sarkastické, stručné. Co dodat.
Klasicky hlavní postava Karla...
Audio. Docela jsem se pobavila. Začátek mi přišel zvláštní. Ale zhruba od poloviny skvělá parodie na Maryšu. Postava obchodníka s kávou s radami k nezaplacení je úžasná. Text je celkově dost sarkastický a vtipný.
Po knize Ozzy jsem si neodpustila prvotinu jeho manželky. A byla jsem příjemně překvapena. Obsah se dal čekat .. bohatství, popularita, vulgarismy, návykové látky.... Ale měla jsem přečteno velmi rychle. Rozhodně se mi líbilo.
Název knihy přesně vystihuje obsah.
Akční matka řeší věci podle svého bez ohledu na následky. Ví, že vše je stejně někde napsáno v osudu. Čtivé, vtipné, děj nepředvídatelný. Líbilo.
Zatím jeden z nejlepších dílů. Mravenčí práce detektivů, kteří po roce řeší další, podobnou vraždu mladé ženy. Richard Krauz ani po roce neztrácí naději, že najde vraha.
Audio, skvěle namluveno. Matka pátrá po minulosti svého syna obviněného z válečných zločinů. Nachází co nečekala. Děj se odvíjí převážně v Osvětimi. Drsné podmínky přežití, nelidské zacházení a přátelství, to vše zažívá mladá Eliza. Smutný příběh, který je jedním z mnoha příběhů 2. světové války. Doporučuji.
Napínavé. Zajímavé téma. Po brutálním začátku se postupně odkrývají tajemstvi minulosti obou hlavních aktérů. Střídání časových rovin a hra na kočku s myší až k náhrobnímu kameni.
Naprosté zklamání. Divná zápletka. Divné postavy. Zdlouhavý děj. Knize nepomohlo ani trochu překvapivé vyústění úplně nakonec. Je to snad nejslabší detektivka poslední doby. Nepomohlo ani audio.
Opět audio, zakoupené na základě knihy Doživotí.
A opět jsem se nenudila. Doporučuji.
Audio. Hodně zajímavá knížka o 18 odsouzených na doživotí, na základě které jsem si následně koupila ještě Jak se vraždí v Čechách. Určitě doporučuji.
Stará dobrá klasika. Perry Mason je v soudní síni neporazitelný, i když způsob obhajoby vždy vede neobvyklým způsobem. Má ale vždy poslední slovo.
Tyhle staré detektivky prostě nezklamou.
Autorka Geniální přítelkyně. Trochu depresivní zpověď matky dvou dcer. Vzpomínky občas negativní, občas pozitivní, ústředním motivem je její touha po seberealizaci. Sonda do života ženy, matky, hledající skutečnou vášeň. Mám z toho rozporuplné pocity. Ale napsané je to krásně.
Tenhle díl mi přišel slabší, trochu mi vadilo příliš mnoho politiky na úkor pátrání. Pokud někdo nečetl předchozí díly, nebude vědět, co je akce Rusalka. Ale jinak pořád dobrá detektivka.
Nejsem úplně skalním příznivcem seriálu. Ale takhle jsem se už dlouho nezasmála. Chytré a nesmírně vtipné komentáře asi dostanou každého.
Skvělá knížka.
Perfektní návod jak chlastat, zvracet a dostat kapavku. Bedňák zpeněžil své vzpomínky. K dobru mu lze přičíst, že pokud v knize někoho shazoval, tak pouze sám sebe. Asi to bylo tím, že kromě přípravy před vystoupením a úklidu aparatury po vystoupení, moc dalších osobních zážitků s členy skupiny Queen nemá. Ale asi si taky určitě užil se skupinou svoje, takže budiž mu přáno. Co se mi líbilo, byl způsob vyprávění. Je vidět, že byl obrovským fanouškem skupiny a koncerty si užíval. Navíc myslím, že své práci rozuměl, proto vydržel u Queen tak dlouho. Naštěstí jsem poslouchala audioknihu, která je doplněna občas úryvkem písniček a načtena Jiřím Kornem s obrovskou pokorou. Takže jsem doposlouchala do konce, i když to byly úplně jiné vzpomínky, než jsem čekala.
Dvě dívky, dva různé osudy. Pro Evropana těžko pochopitelný, ale stále aktuální svět. Dlouho jsem nečetla knihu s touto tématikou, takže přečteno velmi rychle.
Smutné téma, silný příběh. Bohužel velmi reálné.
Určitě doporučuji.
Na knihu od Vondrušky se vždycky těším. Oldřich z Chlumu a Ota mají nového Diviše, sklepnic a tajných chodeb je nadbytek. Ale i tak to byla krásná audiokniha.
Začátek mě hodně bavil, ale pak se to nějak zvrtlo. Konec byl předvídatelny.
Bohužel děj byl místy nereálný a těžko uvěřitelný až naivní.