outlonice outlonice komentáře u knih

Únava materiálu Únava materiálu Marek Šindelka

Naproste pohlceni dejem - popisovanou uzkost jsem sdilela s hlavnim hrdinou natolik, ze jsem chvatala, abych byla uz na konci knihy a prozivany pocit tez ukoncila. Marek S. nabidl naturalisticky styl psani, ktery ja mam opravdu rada. Diky moc za tento literarni pocin, jiz se zaradil mezi me doporucovane knihy.

28.01.2018 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Kniha se ke mne dostala jaksi omylem a az do konce cetby u nej i bohuzel zustalo. S uctou k dilu a autorce se nechci poustet do zadnych velkych recenzi. Nejedna se totiz o zanr cetby, ktery bych sama vyhledavala. K zamene knihy doslo diky hrdinovi, jez zil s vlky. A tez diky castem, ktere se venovali Lukovi a jeho vypraveni o zivote s vlky, jsem knihu neodlozila a prokousala se skrze vsechny jeji casti do samotneho konce. Casti venujici se Lukovi a jeho vlkum byly vsak autorkou skvele vypracovane. Vylicila je tak, ze bych verila, ze to byla prave ona, kdo s vlky zil. Iritace behem cetby nevzesla ani tak ze samotneho pribehu, jako ze zpracovani knihy. Stridajici se typ pisma dle vypravecich postav a neusporne vyuziti stranek mi cetbu zneprijemnovaly. Kniha se svym formatem tak neradi mezi ty, ktere si prihodite s sebou do cestovniho batuzku/ tasky. Oceni tedy ti, kdo jsou predevsim domaci ctenari, s teplymi ponozkami na nohou a kouricim cajem pobliz.

17.02.2017 2 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Kniha mi dala poradne zabrat co se tyce me vlastni psychiky. Autorka jde ve svych popisech natolik do hloubky, ze Vas to proste nenecha klidnym. Vyborne to vystihuje slovo "obsedantne-kompulzivni", jez bylo po vydani knihy uvedeno jednim kritikem. Jedineho, ceho jsem se strachovala, bylo zakonceni pribehu. Nejsem fanousek otevrenych koncu. Mam rada u lidi rozhodnost a to mi autorka plne poskytla. Nadech "lepsich zitrku", ktere se u hrdinky ke konci zacaly objevovat, me privodil poprve behem cteni vetsi klid v dusi. Ovsem hrdinka je na zaver jako vzdy smetla svou urputnosti vlastniho byti ze stolu. C'est grandiose!

04.12.2016 5 z 5

Porodní bába Porodní bába Katja Kettu

Autorka si me touto knihou plne ziskala. Naturalismus je bezpochyby vedoucim stylem autorky. Pokazde kdyz jsem knihu odkladala, abych pokracovala pozdeji, musela jsem si pripomenout sve soucasne misto stani. Pribeh me strhl, uplne. Navic mam opravdu velky obdiv k autorce a jejimu daru sdilet skrze psane slovo. Nedokazu si vybavit, ktery z dnesnich autoru by byl schopen vylicit historickou situaci s takovou bravurou jako autorka ve svych pouze 38 letech.

25.10.2016 5 z 5