pablito

Tento díl je iž z 80% romance a jen z 20% detektivka. Pokud bude další díl, tak to už bude jen romance :)

Kdo má rád napětí (a nešťourá se příliš v tom, co je reálné a logické), tak bude spokojen. Autor je mistr v udržování napětí na několika frontách až do konce :)

Během čtení mi knížka nepřipadala zvláště záživná. Konec to asi vylepšil, protože mi pak bylo líto, že už nepokračuje. Je to fikce na téma cestování časem, ale má i náměty k přemýšlení. Je neuvřitelné, že ji autor napsal během 13ti dnů. Mám podezření, že musel používat nějaké časové smyčky :)

Úžasná kniha, která vám polopaticky poví to, co jste zatím v lese jen tušili.

Koukám, že knížce pokazím hodnocení. Nicméně hodnocení jsou od toho, aby byla subjektivní. Já měl pochybnosti už u posledního dílu, ale tento jsem dočetl jen s vypětím všech sil. Měl jsem z něj pocit, že cílem bylo popsat co nejvící stran, detektivního příběhu tam bylo stěží 10%. Jen kdyby se vybrala slova "zazvonil mobil", tak by to dalo na 40 stran. Ale tím nechci nikoho odradit, nejsem fanda nekonečných seriálů a tady se to asi projevilo.

Je to pohádka, je to napínavé, v postavách se člověk neztrácí ... prostě za mě super oddechovka. Kdo v tom hledá jakousi realitu, tak ji nesmí hledat v pohádkách, ale v životě.

Motivem konečně přečíst tuto knihu pro bylo spíš intelektuální snobství, než zájem o Nietzscheho. Dílo mě však příjemně překvapilo. Pochopil jsem zejména, proč byl Nietzsche zneužíván nacisty a že v tom byl naprosto nevinně. Každá věta Zarathustry se dá vyložit sedmi miliardami různých způsobů, podle toho, kdo ze sedmi miliard lidí na této planetě knížku právě čte. Sílu na vlastní výklad jsem však měl tak u 10% výroků. Zbytek mi unikl a nevím, kdy najdu odvahu se do nej pustit :)

Nesbø je mistr napětí. Ani toto jeho dílo se pochopitelně neobejde bez psychopata. Přesto mi ale připadá poněkud jiné než ta předchozí. A nejenom proto, že se odhrává v Norsku.

Autor mě svými detektivními příběhy z doby dávno minulé zaujal a zatím mě ani jeho druhá kniha neomrzela.

Fakt napínavý. A tradičně psychopat. Ale fakt nepříšrně napínavý. Příští kniha zvolím z jiného soudku. Ale kdoví? :)

Jeví se to sice více jako romance mezi hlavními hrdiny, než detektivka. Ale jako oddychovka dobrý :)

Půvabné příběhy vesnických lékařů. Nicméně plný počet hvězdiček nedávám, protože to srovnávám s Herriotem a nemůžu si pomoc Ballybucklebo na Darrowby nemá :) Ale rozhodně dalšími díly neopovrhnu ...

Už to na začátku vypadlo, že se Helen Fields tentokrát obejde bez psychopata .... ale netrvalo to dlouho a vyrojili se :)

James Herriot kdyby napsal telefonní seznam, tak pro mě bude vždy za plný počet hvězdiček.

Začal jsem třetím dílem série s Enzem (protože jsem podlehl špatným hodnocením prvních dvou knížek ... a možná jsem udělal chybu) a žádný zatím z přečtených nezklamal, přičemž tento se mi líbil zatím nejvíc. Je to oddychovka, v které ale člověk najde myšlenky. Dost možná se po dočtení celé série vrátím k prvním dvěma dílům :)

Kniha sice nešokuje ničím co by člověk nevěděl, ale podává zajímavým způsobem pohled na celé dějiny lidstva. Není to "literatura faktu", ale čtivý pohled, který vede k zamyšlení.

Čtivý román, který ti na faktech připomene, že jsme se jako lidi za dva tisíce let nezměnili ani maličko ...

Četl jsem jako druhou autorovu knihu a nelze přehlédnou jednotnou šablonu. To mi ale nebrání se hned pustit do další, protože autor je mistr v udržování napětí.