pagac17 komentáře u knih
Nedočetl jsem soubor detektivních povídek různých autorů. Nepodařilo se mi vychutnat jednoduché povídky, převážně amerických autorů. Některým jsem dost dobře nerozuměl. Tím nechci očernit tuto knihu. Mám rád povídky v ucelenějším rozsahu a pochopitelnějším obsahu.
Opět jedna z českých povídek. Dobře jsem se četbou pobavil. Jen jsem dobře nepochopil povídku Emila Hakla- Ve visu
Rád čtu České povídky. Tentokrát se autoři trefili do nadpisu. Velmi líbivé a příjemné čtení. Každá povídka skýtala nějakě překvapení. Byli vlastně popsány vztahy mezi muži a ženami. Povídky byly mírně opatřeny sexuálními podněty.
Již podruhé čtu tuto knihu z mé knihovny. Opět objevuji něco nového, co jsem při prvním čtení snad přehlédl, nebo řádně neprobádal. Je to vynikající herec.Kniha vyčerpávajícím způsobem představuje Beka od jeho mládí až po současnost. Sám je mi velmi blízký tím, že je původem Hradečák, jako já. I když máme mezi sebou věkový rozdíl 11let, dokáži se vžít do jeho zážitků od mládí až po dnešek. Zvláště s jeho mládím se ztotožňuji, protože pamatuji i léta předválečná. Nelze lépe sestavit vzpomínky na tohoto vynikajícího herce a živočišného člověka.
Zajímavé počteníčko, můj otec by pošťákem, tak znám jeho příhody z dřívější doby. Takže si ho rád připomínám. Přestože byl na poště ve městě, doručoval i na venkov. Takže jak je napsáno na záložce knihy platí-co všechno pošťák vyslechne a ochutná.
výborně jsem si početl různé povídky, já mám takové povídky rád, edici české povídky mám hodně přečtenou, čekám na dalš vydání
Přes dobré hodnocení autora, tato kniha svým obsahem nezaujala. Je určena spíše pro děti
Tuto knihu čtu již podruhé. A opět prožívám stejný zážitek z jejího obsahu a hlavně její hrdinky Květy Fialové. Shodou okolností jsme narozeni ve stejném roce, takže si spolu pamatujeme, každý po svém dobu svého mládí, dospívání i současnost. Její život je pestrý a velmi zajímavý. S mnoha jejími názory se ztotožňuji. Je to krásná žena a to hlavně duševně. Obdivuji jí ve filmu, v divadle a i v televizi. Bohužel, dnes jak mám informace, byla umístěna do ústavu, protože trpí alzheimerovou chorobou.
Výborně napsaná detektivka s nečekaným koncem. Autor si vybájil amerického milionáře, který chtěl koupit Londýn. Je to zajímavý příběh po všech stránkách, velmi čtivý a ukazující nám úspěchy a neúspěchy bohatých. Názor autora na vylepšení Londýna novými stavbami, ne jen pro bohaté, ale také pro běžného občana. O bližších událostech v závěru knihy se nechci zmiňovat, protože to by ochudilo čtenáře o ten senzační, nečekaný závěr knihy.
Kniha jménem Kulička je zajímavý výtvor Guy de Maupassanta. Kulička je jedna z povídek této knihy. Jsem rád, že jsem oživil život tehdejší francouzské společnosti 19. století. V kuličce je zajímavé podání obsazené Francie pruským vojskem a jeho styk s obyvatelstvem. Kniha obsahuje další výborné povídky a příběhy. Překvapilo mě, že spisovatel se dožil jen 43let
Snad zajímavá publikace, já jsem jí nedočetl, takže nemohu jí ani správně komentovat.
Výborná autobiografie vynikající filmové herečky Jany Brejchové. Přečetl jsem si její osudy od jejího dětství po současnost. Byla to naše a je stále filmová hvězda. Její srovnání s předválečnými hvězdami, jako Adinou Mandlovou, Lídou Baarovou a Natašovou Gollovou mají mnoho společného i když žily každá v jiné době. Vyrostla v mnohočetné rodině- matka měla 8 dětí. Sama se dostala do popředí v mladých letech. Vše je mistrně popsáno autorkou knihy. Miloš Forman, její první manžel ji přivedl do světa filmu. Pak následovali její další vztahy manželské. Nemohl jsem pochopit její partnerství s Bróďou, ale jeho vysvětlení mi vneslo jasno. Byla to a je stále hvězdou našeho filmu. Já sám rád sleduji její vystoupení ve filmech. Třebas Noc na Karlštejně mohu vidět stále. Její pozdní věk již není pro ní tak dobrý, jak by si sama přála a také i my obdivovatelé. Ještě, že se o ní stará její dcera Tereza Brodská.
Autor je dokonalý kritik současného lidstva. Jeho podání je mistrné a potvrzuje, že je to vzdělaný spisovatel po všech směrech. Hodně jsem se toho dověděl a poučil. Dává mi za pravdu i můj názor, že současně islám ohrožuje již valnou část lidstva. Doporučuji všem, aby si tuto knihu přečetli.
Opravdu v současné době bestseler v tomto žánru. Hodně jsem si přečetl různých pojednání o potravinách, jejích kvalitách a obraně proti užívání těch nebezpečných. Autorka mistrně podala informace o nynějších problémech životního stylu, abychom se vyhnuli nebezpeční, které nám hrozí z tohoto nesprávného životního stylu. Je to učebnice pro celý život.
Je to čtivý thriller se zajímavou zápletkou. Ta se točí celou knihou výročím svatby a pak manželstvím Amy Dunnové a jejího manžela Nicka. Rozluštění je neuvěřitelné. Trochu mě u tohoto díla vadí příliš rozsáhlé popisování ze zmizení Amy a jejího vyšetřování. Jinak se jedná jistě o výbornou knihu.
Kniha obsahuje podrobně temata o našem životě v rámci zdraví. Je velmi obsažná a požaduje podrobné studium, což se mi nepodařilo. Pročetl j,sem ta temata, která mě nejvíce zajímala. Nedověděl jsem se bohužel nic podstatně nového, co již vím. I když tím nepodceňuji autora a jeho snahu zachytit zdravotní problémy mužů a návod, jak nazval svojí knihu-Návod přežití pro muže.
Nesporně zajímavá kniha, jednající o lidském životě. Autor uvádí své a i jiné poznatky lidí o životě a po něm. Nedá se mi po přesně vystihnout, co ve mně kniha zanechala. Je to stále živé téma, zvlášť pro starší generaci, ale myslím hlavně pro ty, kteří prožívají konce života. Autor od onich čerpá jejich poznatky. Vše je zahrnuto do science fiction.
Jsem velmi spokojen s výkladem spisovatele z tohoto zajímavého a divokého období naších dějin. Je to patnácté století, ve kterém byl upálen náš Mistra Jan Hus. Pan Vondruška vyjádřil podle svého mínění současné problémy těchto části dějin. Píše to mistrně a zajímavě. Je to nejen učebnice dějin, ale také zábavné a populárně podané životy králů, bohatých rodů, řemeslníků a prostého lidu. Připomíná to i naše současné dějiny a životy našeho lidu. Bohužel, ta tehdejší nesnášenlivost, boj o moc a i korupce se opakuje v trochu jiném dějinném pojetí i dnes.