pajkahej komentáře u knih
Nejenže je tato kniha psaná úplně jinak (ale úplně), ale zároveň otvírá neuvěřitelně strhující příběh. Prozradit konec příběhu uprostřed? Proč ne?
U knih nahlas neprojevuji svoje emoce - nebrečím, nesměji se nahlas a jiné podobné. A víte co? Je to první kniha, která mě dohnala k slzám.
Číst o něčem, co znáte a o někom, koho znáte. Není to obyčejná kniha, je to skutečný příběh. Jsem vděčná autorovi, že své vzpomínky sepsal.
Na záhadě Edwina Drooda je jasně vidět, že Charles Dickens už byl unavený. Románu chybí svěžest, kterou má například jeho druhý román Oliver Twist. Jsem ale velice ráda, že jsem si knížku přečetla. Přece jen je opravdu záhadná.
Tato kniha u mě zabodovala tím, že se jedná o první knihu, kterou tento autor napsal. Přiznejme si to - začátky u některých autorů nebývají světoborné. Ale tato kniha? Je úchvatná. Očekávala bych ovšem více zapojení současného světa, ale třeba se dočkám v příští knize :-)
Zajímavý a poutavý námět, ale styl psaní? Představovala bych si větší zatáhnutí do děje - a i větší děj. Vzhledem k úžasnému a slibujícímu tématu mě kniha opravdu zklamala.
Když člověk přelouská prvních sto stran, dostane se do příběhu, od kterého se nelze odtrhnout. Když nad tím ale přemýšlím s odstupem, zdá se mi autor poněkud divný, zvrhlý.
Neuvěřitelně strhující, až chvílemi mrazí, že se vše opravdu stalo.
Domnívám se, že jsem průměrně inteligentní jedinec a žádný střet jsem s touto knihou nezažila.
4. knihu ze série mám nejradši - nejvíce poutavá.
Z předchozího komentáře mě rozesmála myšlenka, že si Bill Myers pravděpodobně myslí, že angličtina je původním jazykem pro bibli :-D.
Myslím si, že se mu do knihy nehodilo vypisování toho, jak je složitý překlad z hebrejštiny a řečtiny, aby byl co nejpřesnější.
Tato kniha se vrátila nedávno na trh - ale v novém obalu :-) ..
opravdu doporučuju - strhující
Přes veškerou snahou jsem se s autorkou nemohla ztotožnit. Pořád jsem si musela opakovat, že nemůže za to, v jaké je situaci, a že její chování je ovlivněné drogami, ale i přesto jsem k ní nenašla cestu a až do konce mi byla velmi nesympatická.
Jinak je kniha celkem čtivá a určitě poučná.