papaja komentáře u knih
Ač poezii v oblibě číst nemám, tuhle jsem si přečetla ráda a s chutí.
Kniha naprosto vypovídá o autorových pocitech a v jeho dílech je vidět rozvoj jeho osobnosti.
Útlá kniha, ke které jsem se dostala díky povinné literatuře, sice mi trvalo než jsem se začetla, ale celkový dojem z knihy mám dobrý.
Další báječná kniha od báječného autora, a souhlasím s předešlým komentářem a ještě bych k tomu dodala "Kam se hrabe Disney!!!!"
Moje první knížka, kterou jsem si dobrovolně přečetla a velice ráda na ni vzpomínám. A jistě jsem si nemohla svou první knížku vybrat lépe (samozřejmě na doporučení maminky :) ).
Velice propracovaný děj, napínavý příběh, napsaný formou deníku, což dokáže čtenáře opravdu vtáhnout do děje, vřele doporučuji! Je tomu už pár let, co jsem ji četla, ale je to jedna z knih, na kterou nelze zapomenout.
Velice zvláštní kniha, kterou podle mého ani nelze mít rád a myslím, že až moc plná pocitů autora, po přečtení jsem měla depresivní pocit a ani jsem nevěděla, jestli se mi to líbilo, nebo nelíbilo....proto neutrální 3 hvězdy
Milá knížka, pohádkový příběh, který není pro děti. Příběh je přečtený za hodinu, ale dokázat vše pochopit trvá celý život..
Můj oblíbený autor, bezvadná knížka,plná emocí, citu, války, nenávisti a lidí bez budoucnosti, stojí za přečtení!
Čtivé, napínavé, kniha mě velice zaujala, jen mi vadilo, že jsem měla knihu ve formátu A4, ale to je zase jiná věc :)
Plno vtipů, ale nemohla jsem se začíst a neustále jsem ji odkládala, můj šálek čaje to nebyl
Kniha byla vtipná, celkem čtivá, nápad supr...ale jako nej knihu MV ani náhodou, průměr..
"Hrdý buď žes" je prostě nezapomenutelné a mě to naprosto vystihuje skutečnost, jak dítě vnímalo dobu komunismu..a také klobouk dolů před autorkou, která dokonale vystihla mluvu a myšlení malé holčičky!
Ačkoli nemám moc v oblibě čtení divadelních her, byla jsem překvapena jak mě kniha chytla, kniha je vtipná, čtivá, nemohu jinak než 80%,.
Příjemná oddychovka, žádné veledílo to není, ale kniha má své kouzlo díky humoru autorky, je zde taky dobrý popis egocentrické ženy, které se život obrátí naruby a díky tomu se vlastně stává celkem milým a společenským tvorem :)
Remarque je jednoznačně báječný autor, ovšem pokaždé, když od něj čtu nějakou knihu mám strach o všechny postavy, protože je "vrahem" svých postav, proto byla celkem příjemná změna, že mnoho postav tohoto příběhu přežilo a dá se říci, že příběh vlastně skončil dobře :)
Celou knihu jsem nevěděla zda Doriana nenávidět či milovat, ale to byl jistě geniální záměr autora a když se nad tím zamyslím, tak by bylo jistě mnohem více zločinů, pokud by nehrozil trest ...
Geniálně humorná knížka, velice čtivá, přesto jedno mínus mám a to, že pro ty kdo neumí německy přijdou o spoustu žertíků, ale musím přiznat, že při čtení jsem si stále představovala film, protože je až neuvěřitelné jak si sou postavy v knize a filmu podobné :)
Kniha plná nebezpečných skrytých přirovnání a významů, chytlavá, čtivá a působí velice realisticky, těžko uvěřit že je celý příběh smyšlený.
Pro někoho kdo se vůbec nezajímá o politiku těžko pochopitelná kniha, ale i pro ty kdo rozumí všem souvislostem popsaným v knize, je kniha napsaná stylem spíše jako dívčí románek....dalo mi dost přemáhání dočíst knihu do konce...
Kniha se mi dostala do ruky díky přípravě na maturitu, určitě nelituji a je jednou z mála knih, kterou jsem četla 2x, jen škoda, že je tak útlá :)