papajapa papajapa komentáře u knih

Hoří už Praha? Hoří už Praha? Dalibor Vácha

Po knize jsem sahla uplne nahodou aniz bych vedela o cem je. Zacatek byl pomalejsi. Mnozstvi jmen me zprvu matlo, ale postupne jsem knize prichazela na chut. Zaujal me pohled vojaku z vychodni fronty. Jak uz tenkrat se lide sovetskeho rezimu bali a cim vsim museli projit. Osudy nekterych postav me zamrzely.

26.07.2018 4 z 5

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Prvni kapitola me vazne pobavila tak jsem se rozhodla v cteni pokracovat a rozhodne nelituji. Kniha mela dej, zadne prekombinovani, vse verohodne. Takove rozuzleni jsem necekala a o to vic se mi kniha libila.

04.07.2018 5 z 5

Železné včely Železné včely Miroslav Václavek

Kniha je jina nez jake jsem z tohoto obdobi cetla. Osudy jedne rodiny propletene s jinymi a nasledny popis jak kdo v zivote dopadne.

01.05.2018 2 z 5

Vzdor Vzdor Sarah Crossan

Ackoliv se mi to nestava casto tak tento druhy dil hodnotim kladneji nez prvni. Dejova linie me zaujala vic a jednu * davam dolu za uspechany konec.

15.02.2018 4 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Po Katerinach jsem rekla, ze Greena uz cist nebudu, ale v ramci vyzvy jsem se pustila do teto. Sice je psana pro nactilete, ale pro ostatni to muze byt prijemna oddechovka.
Prvni dve povidky hodnotim velmi kladne, posledni trochu pokulhava, ale konec byl tak "kouzelny", ze mi to ani nevadilo.

26.01.2018 3 z 5

Mluvčí za mrtvé Mluvčí za mrtvé Orson Scott Card

Trochu z jineho soudku nez predchozi dil. Ender dospel, zmenil se a sel jinou cestou. Snazil se odcinit zivotni chybu.
Zacatek me moc nezaujal, ale s prectenymi strankami nedo sebe dej vtahl.
Tesim se na pokracovani.

24.01.2018 5 z 5

Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Ze tam bylo az moc fyziky aj? Po kvantove noci a temne hmote bylo tohle prochazka ruzovym sadem. Libilo se mi, ze nebyl zadny zdlouhavy zacatek ani uspechany konec (utok na prehradu). Jen na poslednich strankach uvahy a jednani Harper uz byly mimo misu. Takove zbytecne natahovani.

02.01.2018 5 z 5

Dech Dech Sarah Crossan

Posledni dobou ctu knihy s dobrymi namety, ale horsim zpracovanim. Tato patri mezi ne. Urcite z toho slo "vytriskat" mnohem vic a otevreny konec se taky mohl zpracovat lepe.

28.12.2017 3 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Knihu jsem si pujcila jai "doplnkovou" nez se uvolni jina a jsem prijemne prekvapena. Bylo to me prvni setkani s autorem a urcite ne posledni. A ani mi nevadil ten happyend na konci.

07.12.2017 5 z 5

Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Namet knihy o Rezbarich kosti byl super, ale myslim si, ze z toho slo vytezit mnohem vic. Take konec byl strasne uspechany a zjisteni, ze Danova matka je nazivu, bylo do oci bijici.

07.11.2017 3 z 5

Chraň nás od zlého Chraň nás od zlého Lisa Collier Cool

Ke knize jsem se dostala na doporuceni, ze je top a pri jejim cteni se strachy ... Bohuzel musim souhlasit s jinymi komentari. Zacatek knihy mi prisel jako navod jak se stat vericim a kdyz uz se zacala navozovat ta spravna atmosfera tak to doslova zabili tim, ze Ralph zacal vypravet o jinych pripadech. Za me tedy nee.

24.10.2017 2 z 5

Padrino Krejčíř - Gangster Padrino Krejčíř - Gangster Jaroslav Kmenta

Jsem pekne nastvana. Nevim presne kolik z toho byla pravda a kolik fikce, ale jestli tohle vsechno tu prochazelo a prochazi tak je to hnus!.No a Krejcirovy dopisy z vazby, ty me vytacely snad nejvic. Sami vykricnik, zaroven strasne diky a nakonec nazdar bracho tvuj Radulka

27.08.2017 4 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Při půjčení knihy jsem si myslela, že mě asi moc bavit nebude, ale opak byl pravdou. Děj mě vtáhl a už nepustil. Perfektní téma, i když osobně jsem vytušila, kdo bude vrahem.

09.02.2017 5 z 5

Nadace Nadace Isaac Asimov

Moje prvni setkani s Asimovem a nejak nevim co si o knize myslet. Zacatek me zaujal, ale nasledne casti mi prisly dost podobne zejmena opakujici se Seldonovou krizi jejimz reseni bylo nic nedelat. Knihu bych doporucila spis muzskemu pohlavi. Vecne politikareni me moc nebavilo.

18.01.2017 4 z 5

Čaroděj Čaroděj Wilbur Smith

Dalsi perfektni roman z Egypta. Do knihy jsem sla s tim, ze se dozvim, kde prisel Taita ke svym schopnostem, ale nevadi. Oproti prvnimu dilu se carodej uz tak nevytahuje. Jen konec mi prisel trochu uspechany.

28.12.2016 5 z 5

Poslední hvězda Poslední hvězda Rick Yancey

Asi si budu muset celou trilogii precist znovu a hned po sobe jelikoz uz se mi spousta detailu z predchozich dilu nevybavuji. Nejak mi tedy unikl zamer Jinych a vlastne i proc se lidstvo snazili vyhladit tak komplikovane.
Urcite me ale treti dil bavil vic nez druhy. Bylo tam vic udalosti a zapletek.

04.12.2016 4 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Oproti jinyclm kniham, ktere jsem od Kinga cetla (vesmes horory) byla tato prijemnou zmenou. Divenky mi bylo lito a zaroven jsem ji obdivovala za jeji znalosti botaniky a preziti. V mnoha pripadech jsem si predstavovala co bych udelala jinak. Kazdopadne jsem rada jak to dopadlo a ze to Patricia prezila.

07.08.2016 3 z 5

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Pohodové, rychlé čtení.

13.07.2016 4 z 5

Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

Skoro az neuveritelne, ze se tu neco takoveho delo... Jak malo stacilo k tunelovani bank, ovlivneni politiky nebo odstraneni nepohodlnych lidi. Co nejdrive se pustim do dalsiho dilu Krakatice, proroze me fakt zajima co se tenkrat delo.

18.06.2016 5 z 5

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Upřímně mě kniha nudila. Kolikrát jsem se až musela nutit, abych jí vůbec dočetla. Námět jako takový se mi líbil....... šifrování, tajné služby, kódy atd. Nejzajímavější kapitoly se týkali Davida Beckera a jeho pátrání po prstenu s kódem. Trochu mi to připomínalo Roberta Langdona.

23.05.2016 2 z 5