Pavčule Pavčule komentáře u knih

Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

V Plzni bydlím přes 10 let , takže místa popsaná jak slovem , tak fotkami dobře znám . O to víc je tenhle příběh pro mě realističtější .

19.05.2023 5 z 5

Marta spí Marta spí Romy Hausmann

Milé dítě bylo pro mě zajímavější a čtivější. Tohle mě místy neuvěřitelně nudilo , takové nemastné a neslané .

13.02.2022 2 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Hodně syrový příběh . 12 leté děcko , síla . Všechno jde až na dřeň .

09.11.2021 5 z 5

Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

Dnešním dětem už to asi vůbec nic neřekne . Mě na tuhle knížku upozornila moje mamka. Klasika , kterou jsem přečetla ,ale přece jen už jsem jiná generace.

02.11.2021 2 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Nejdřív jsem četla knížku a film jsem ani neviděla , protože knížka se mi moc nelíbila , Na to, jaký kolem toho bylo haló..

03.08.2021 1 z 5

Malá lhářka Malá lhářka Lisa Ballantyne

Už samotný název knihy říká naprosto všechno , takže pro mě bez většího překvapení . Ale četlo se to dobře , tedy jestli se to dá vzhledem k závažnosti tématu vůbec napsat .

29.06.2021 4 z 5

Stephen King - Mistr strachu Stephen King - Mistr strachu Lisa Rogak

Povinná četba pro fanoušky Kinga - mezi které patřím i já.

23.05.2021 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Mám všechny díly ,ale upřímně se mi tam líbí hlavně ty fotky - mám ráda tajemno a bizár. Každopádně je to pojato velmi originálně a je to lepší než filmové zpracování .

22.05.2021 4 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Tuhle knihu jsem četla až po Najdi Rebeccu . Opět mi přišlo,že mezi dvěma hlavními protagonisty téměř žádná chemie a cit . Byly pasáže , které mě vyloženě nudily . Nevím , prostě mi přijde ,že Dempsey z toho nedokáže vymačkat to, co by měl a chtěl .

12.05.2021 3 z 5

Osamělá noc Osamělá noc Charlotte Link

Charlotte Link(ová ) prostě umí .

10.04.2024 5 z 5

Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská (p)

Musím se připojit k ostatním komentářům - tohle nemělo chybu . Velmi poutavě napsané a chcete číst dál a dál . Jen mě malinko zklamalo " kdo je vrah " , nechci nic prozrazovat , ale trochu mi to přišlo jako z béčkového filmu . Nicméně všechno ostatní to vyváží .

11.07.2023 5 z 5

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Jolana Voldánová

Četlo se jedním dechem , doporučuji každému, kdo chce více poznat myšlenky pana prezidenta než se jím stal .

12.05.2023 5 z 5

Děvčátko a nacista Děvčátko a nacista Franco Forte

Přečetla jsem na toto téma spoustu knih a tahle je v dobrém slova smyslu jiná . Neřeším , jestli se to skutečně stalo nebo ne . Tento příběh je velmi lidský a po všech těch válečných hrůzách a koncentračních táborech je fajn narazit na něco , kde to dopadne hezky .

12.09.2022 5 z 5

Černý korál Černý korál Andrew Mayne

Moje první setkání s autorem a rozhodně ne poslední . Potapěčka - to tu ještě nebylo a za mě palec nahoru . Příjemné osvěžení a důkaz ,že prostředí vyšetřovatelů jak je známe se ještě dá něčím vylepšit . Čtení celkově moc příjemné .

12.09.2022 5 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Film jsem viděla jen zběžně a kniha mě naprosto pohltila . Za mě velmi dobré.

07.07.2022 5 z 5

Později Později Stephen King

King je můj velký oblíbenec ,ale upřímně , kde jsou ty staré časy . Věk a to,že už o všem vlastně napsal se ukazuje už pár let . To, že na zádi knihy je napsáno ,že je King ve své nejlepší formě hodně pobavilo .

06.07.2022 3 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Za mě velmi dobré, tento styl já ráda a slabší konec mi nevadil . Zbytek to vyvážil .

15.06.2022 5 z 5

Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Petr Čermák

Jsou knihy, které by si měl přečíst každý a myslím,že právě tahle takovou je .

16.05.2022 5 z 5

Zrcadlo Zrcadlo Táňa Keleová-Vasilková

Příběh vlastně bez nějakého hlavního tématu . Bez zvratů či překvapení ... Prostě jen plyne .

20.02.2022 3 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Smutné a zároveň krásné. Knížku jsem zhltla prakticky na posezení, uvítala bych více stran. Co mě děsí je to, že je knížka vedená jako pro děti. Aspoň u nás v knihovně to tak mají.

14.01.2022 5 z 5