Pavčule Pavčule komentáře u knih

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Zajímavé téma, jen mohlo být trochu více do hloubky a konec dá se říct otevřený , což u knížek nemám ráda .

19.07.2022 4 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Film jsem viděla jen zběžně a kniha mě naprosto pohltila . Za mě velmi dobré.

07.07.2022 5 z 5

Později Později Stephen King

King je můj velký oblíbenec ,ale upřímně , kde jsou ty staré časy . Věk a to,že už o všem vlastně napsal se ukazuje už pár let . To, že na zádi knihy je napsáno ,že je King ve své nejlepší formě hodně pobavilo .

06.07.2022 3 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Za mě pecka, ze začátku to vypadá ,že tenhle příběh je podobný jako stovky jiných v tomhle žánru a nevybočuje ,ale pak..Dlouho jsem si tak dobře nepočetla.

01.07.2022 5 z 5

Jiná třída Jiná třída Joanne Harris

Moje první setkání s autorkou , takže nemůžu porovnávat . Za mě zklamání , spousta postav , děj zbytečně rozvleklý . Poslední část jsem doslova zběžně prolétla . Nic, co by ve mě zanechalo větší dojem.

27.06.2022 2 z 5

Knihovna mého srdce Knihovna mého srdce Freya Sampson

Půjčeno v knihovně , takže jsem se těšila na téma knihoven o to víc . Čekala jsem něco nenáročného ,ale nenáročné to na mě bylo až moc . Skončila jsem ve třetině a dál to prostě nešlo . Neskutečně mě iritovala ta naivita postav a jejich brutální dětinskost . Tohle opravdu ne .

25.06.2022

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Za mě velmi dobré, tento styl já ráda a slabší konec mi nevadil . Zbytek to vyvážil .

15.06.2022 5 z 5

Absence zázraků Absence zázraků Michael J. Malone

Četlo se mi to dobře , cca první polovina napínavá a zajímavá , ta druhá už o něco méně . Moc mi nesedl závěr .

12.06.2022 4 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Moje první knížka od autorky. O téhle dámě jsem nikdy předtím neslyšela. Za mě zajímavé čtení o jejím osudu. Nejvíce mě dojímaly kapitoly, kde prožívala stáří a vnímala, že už se její čas pomalu, ale jistě blíží ke konci.

02.06.2022 5 z 5

Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Petr Čermák

Jsou knihy, které by si měl přečíst každý a myslím,že právě tahle takovou je .

16.05.2022 5 z 5

Sirotek, bestie, špiónka Sirotek, bestie, špiónka Matt Killeen

Druhá světová trochu jinak , což se mi líbilo . Přišlo mi to jako černá komedie s prvky pohádky .

15.05.2022 5 z 5

Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Začátek hodně dobrý , ale ten konec prostě ne, ne a ne . Z něčeho hodně zajímavého se stala komediální fraška a změnilo se to na něco alá Jára Cimrman . Škoda , našlápnuto to mělo dobře .

02.05.2022 3 z 5

Přes zákruty řeky Přes zákruty řeky Aimie K. Runyan

Na víkendové dny ideální , taková nenáročná oddechovka . Nenadchne ,ale ani neurazí .

23.04.2022 3 z 5

Dokonalé děti Dokonalé děti Sophie Hannah

Možná je to tím, že jsem četla více knih s podobným tématem , ale nijak výrazně mě to neoslovilo . Překvapení se nekonalo , bylo to takové překombinované a docela přitažené za vlasy . Co taky čekat , když hlavní téma jsou děti "zamrzlé" v čase. Rodina hlavní hrdinky i ona sama mi nebyla moc sympatická .

22.04.2022 2 z 5

Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Mám přečteno hodně knížek na tohle téma a vždy ve mě zanechají stopu. Nejinak to bylo i v tomto případě .

15.03.2022 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásně smutná knížka plná naděje , nezbývá než dát plný počet hvězdiček .

05.03.2022 5 z 5

Včelár z Aleppa Včelár z Aleppa Christy Lefteri

Za mě velmi silný příběh . Nicméně nevím, jestli by byl stejně silný kdybych ho nečetla v době války na Ukrajině . To všechno momentálně okolo tomu dalo až hrůzostrašně reálnou podobu a jednu chvíli se mi to opravdu číst nechtělo . Nakonec jsem to dala až do konce a nelituji .

02.03.2022 4 z 5

Zrcadlo Zrcadlo Táňa Keleová-Vasilková

Příběh vlastně bez nějakého hlavního tématu . Bez zvratů či překvapení ... Prostě jen plyne .

20.02.2022 3 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Málokdy mě knížka dojme, ale tady se to stalo. Nejsem fanoušek Malého prince, což je knížka dost podobná, ale tady mi to sedlo.

17.02.2022 5 z 5

Dobří sousedé Dobří sousedé Sarah Langan

Tak s tímhle nevím - sci-fi, horor, krimi nebo ještě něco jiného ? Asi všechno dohromady . Podivné .

15.02.2022 3 z 5