pavel1238 pavel1238 komentáře u knih

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Zkoušel jsem číst dvakrát, ale ani jednou se nedostal ani přes první stovku stran. Hlavní hrdina byl tak nechutně, odporně dokonalej všeználek;, zločin byl tak neuvěřitelně dokonalý...zkrátka na tomhle vyprávění mi nesedlo absolutně nic. Realita nula, zábava nula, vyprávění za jednu hvězdičku.

21.10.2020

Oheň a krev Oheň a krev George R. R. Martin

Naprostá paráda. Orientace v postavách chce trochu soustředěnější čtení, ale jako vybudování historie fiktivního světa je to neuvěřitelně detailní a přitom zábavné.

Příběhy Staré dámy Příběhy Staré dámy Tomáš Macek

Knížka, kterou stojí za to mít v knihovně, ve čtečce nemohou nikdy vyniknout ty skvělé fotografie. Vyprávění po jednotlivých letech je asi nejrozumnější volba. Pro fandy cyklisticky naprostá povinnost. Mám ale od stejného autora i vyprávění o Giru o to je snad ještě o kousek lepší. I tak ovšem paráda. Jen by to chtělo nějak přidat kapitoly z posledních let.

19.08.2020 5 z 5

Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Arnold Schwarzenegger

Začátek dobrý, ale postupně člověk zjišťuje, že se jedná spíš o oslavu Arnoldova života, než životopis. Do očí je to bijící v líčení politické kariéry - všechno jsem dělal správně, nebo aspoň s dobrým úmyslem... Negativní části jsou buď úplně ignorovány, nebo jen hodně povrchně naznačeny (nevěra s kolegyní). A najednou na vás vyskočí, že se vlastně rozvádí, protože je to sukničkář. Zkrátka, první půlka knížky je výrazně lepší než ta druhá.

19.08.2020 2 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

O této knize jsem na začátku čtení věděl jen to, že je slavná, jinak jsem ale absolutně netušil o co půjde. Vydržel jsem asi 230 stran, než jsem pochopil, že nejsem cílovka. Přeslazená, nelogická blbina.

19.08.2020 1 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Skvělá knížka, která vám pomůže trochu vylepšit názor na okolní svět a kam se řítí. Nejbrilantnější pro mne asi byla pasáž o vlivu médií na čtenáře a čtenářů na média.

Lux Perpetua Lux Perpetua Andrzej Sapkowski

Důstojné zakončení. Shrnutí celé série - líbil se mi vypravěčský styl, absolutní neodhatelnost, kam se příběh posune a zapojení magických prvků. Trochu horší to bylo s přehledností, postav jsou desítky, ale i když se člověk začne ztrácet, vyprávění neztrácí na zajímavosti. Celkově ale mám tuhle sérii raději než zaklínačskou ságu.

Boží bojovníci Boží bojovníci Andrzej Sapkowski

Pokračování neztrácí oproti prvnímu dílu vůbec na zajímavosti.

Narrenturm Narrenturm Andrzej Sapkowski

Skvěle podané vyprávění z husitské doby. Trochu mě štvalo, jak se hrdina ze všeho dokáže dostat (občas toho štěstí bylo až moc), ale ten způsob vyprávění to bohatě vynahrazoval.

Americký deník Americký deník Jana Ciglerová

Kniha plná zajímavých postřehů, které člověku pomohou pochopit mentalitu a chování jiného národa. Něco podobného bych si chtěl přečíst o více zemích. Členěno do krátkých kapitol, které na sebe nijak zásadně nenavazují, takže ideální i pro čtenáře, kteří mají málo času:-)