Pavelpi komentáře u knih
Mě tahle kniha připadala jako průměr.Nebýt Čtenářské výzvy,tak bych to asi ani nedočetl.Takhle jsem to se skřípěním zubů dočetl a ani závěr mě nijak nenadchl.Prostě průměr.
Kniha,která mojí vnučku vůbec nebavila.Není to Ferda mravenec.
Když jsem knihu dočetl,byl jsem dost překvapený.O některých atentátech jsem ledacos věděl,ale o většině vůbec nic.To se totiž dříve nedostalo na veřejnost.Proto jsem si jí s chutí přečetl a uznávám,že je to dobrá kniha a čtenáři ledacos dá.
Pravda je určitě to,že takový bordel v době,o které píše určitě byl.Že se lidé báli mluvit,protože mohlo a často také došlo k jejich uvěznění.Že se velmi často měnily různé plány továren,které tu výrobu nebyly schopné zvládnout je také pravda.Bohužel tohle všechno neřídili odborníci,ale diletanti a tak to podle toho vypadalo.
Kniha se mi hodně líbila,protože Stanislav Motl to umí.To že zločiny zůstaly nepotrestány bylo docela jasné,protože většina těchto válečných zločinců dost věděla na lidi,kteří se schovali v docela důležitých funkcích a ruka ruku myje ...
Kniha je autorem označena jako dárek čtenářům a je to opravdu pěkný dárek.Konečně jsem se dozvěděl,jak to bylo v začátcích Oldřicha z Chlumu a jak s jeho spolupracovníky.A na závěr další povídky,no prostě paráda.
Jiří Žáček se mi jako básník líbí.A když si vzpomenu na krásný přednes Mirka Kováříka na Portách a na Sokolovských dostavnících je mi smutno,že tahle doba už není.
Nehledám v tom je-li zápletka původní,jestli je syn lepší než otec atd.Spíš mě zajímá,jak je kniha napsaná,jestli má spád a také logiku a to rozhodně má.Že je autor poznamenaný příběhy svého otce je celkem logické.Žil v tom,jeho knihy znal a pár jich napsali společně.
Autor nám popsal dobu,kdy docházelo k útlaku lidí a to z ideových důvodů.A dějiny lidstva jsou plné těchto tzv. ideí.Bohužel se od té doby toho moc nezměnilo až do dnešních časů.Sice je pravda,že už nikdo lidi neupaluje,ale často je nutí do něčeho co nechtějí a říká se jim,že tohle je ta správná cesta.Z jejich hlediska,ale asi není.
Druhá generace Bornů a Nedobylů už nebyla to,co její otcové.Měli úplně jiné zájmy a starosti než jejich otcové.Ale i pokračování této ságy je opravdu velice dobré.
Další napínavá kniha spisovatele.Zajímavý byl útěk a uvažování Oty jak logicky odvodil,kdo ho vlastně chce otrávit.Závěr jako vždy byl strhující.
Ve srovnání s jinými životopisy Gustava Husáka,které byly dříve docela hojně publikovány jsem zjistil,že tenhle se povedl úplně nejlíp ze všech.Nemůžu hodnotit,jestli byl práskač a udavač,protože jsem u toho nebyl,ale vím,že také udělal ledacos dobrého pro občany ČSSR ( bohužel hlavně pro Slovensko).Ale celkově se mi kniha líbila a hodnotím jí plným počtem hvězdiček.
Bezvadná kniha.Případy soudce Ti se mi líbí.Škoda,že jsem je při prvním čtení neměl seřazené chronologicky za sebou.Tak jsem se teď o dovolené rozhodl,že to napravím a začal jsem případy číst postupně.
Výborná kniha od autorů Skleněného pekla.Začátek byl sice trochu rozvláčný,ale pak do dostalo správné grády až do konce.Závěr byl docela překvapivý,ale asi to tak v tomto prostředí chodí.Je vidět,že myšlenka nakazit a zabít protivníka biologickou zbraní stále žije i přes veškeré zákazy a ujednání.
Velmi dobrá kniha,která ukazuje problémy v Sudetech.Líbí se mi,že autor nikomu nestraní a píše celkem objektivné příběh německé rodiny Schmelzerů.
Je vidět,že profesor Augusta znal dějiny a uměl je poutavě podat hlavně mladým.Já se ke knížce minimálně jednou do roka vracím(ostatně jako ke všem knihám profesora Augusty) a vždycky mě pobaví.
Bezvadné čtení jako ostatně u všech Waltariho knih.Musím dát plný počet bodů.
Pěkně drsná kniha.Nevím,jak by se dneska dělníci tvářili,kdyby se s nimi takhle zacházelo.Že bude kniha pravdivá,nasvědčuje i soudní zákaz vydávání.
Protože mám i první díl této knihy,kterou napsal Jaroslav Dietl srovnávám buhužel nesrovnatelné.Pokud by tento díl nenavazoval,je to celkem dobrý příběh.