PavlínaN. Online PavlínaN. komentáře u knih

☰ menu

Podivuhodný případ Benjamina Buttona Podivuhodný případ Benjamina Buttona Francis Scott Fitzgerald

Tato krásná a smutná povídka netradičně vypráví o generačním neporozumění a empatii. Autor vytvořil opravdu kreativní nápad a postavu Benjamina obklopil logickými komplikacemi.

05.10.2024 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Kniha mě opravdu bavila první tři čtvrtiny. Užívala jsem si vedlejší dějové linky a nápad dát hlavní postavu do role nezkušené hostesky na lodi. Konec se ovšem zvrhl v nereálné vztahové "drama" plné klišé. Závěr jsem četla mezi řádky, protože to nestálo za můj čas. Od knižní série si dávám pauzu.

17.09.2024 2 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Po další knize od autorky jsem sáhla jenom kvůli lokalitě. A byla jsem opravdu ráda, že jsem to udělala. Děj je obohacený o krásy Islandu, jeho příběhy a kapku adrenalinu. Tentokrát mě vedlejší linie opravdu bavily a nejednalo se o nudné degustování zákusků.
Kladně hodnotím vykreslení postavy Alexe, u kterého byly lehce popsány náznaky manažera pracujícího jako barman.
Stále se ovšem jedná (u hlavní linie Lucy a Alexe) o snadno předvídatelný příběh podle autorčina osvědčeného scénáře.
Opravdu příjemná oddechovka.

12.09.2024 3 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Jedná se o třetí knihu, kterou jsem od autorky četla a musím říct, že úroveň s každou další podle mě klesá. Tento příběh si mě nezískal. Autorka znovu postavila hlavní ženu do role nezkušené organizátorky stejně jako v Kodani. Místy to působilo, že spisovatelka vykrádá svoji dřívější knihu. Tempo čtení bylo pomalé a na konci jsem už víceméně četla mezi řádky. Děj je předvídatelný a plný klišé.

Moment z knihy, u kterého jsem skřípala zuby: Celou dobu Sebastian vyčítá Nině, že nikdy nic nedotáhne do konce. A pak ji v rozhovoru řekne: "Nikdy jsem tě neviděl z ničeho vycouvat." O pár stránek dál ji opět kritizuje, že věci nedotahuje.

09.09.2024 2 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Kniha má pomalejší tempo a předvídatelnou romantiku. Nicméně pokud žena potřebuje vypnout a "romanticky utéct" je to uspokojivá volba.

05.09.2024 3 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

(SPOILER) Velmi oceňuji, že tentokrát na konci za mužem přišla s omluvou žena. Mám pocit, že cokoliv romantického čtu, tak vždy dolézá muž. Ženy přeci také dělají chyby. :)

05.09.2024 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Kniha mě přivedla k zamyšlení nad tím, kolika zbytečnostmi se obklopuji, ačkoliv vůbec nechci (věci, lidé i události). Což se mi romantických knih nestává. Myslím si ale, že mnoho čtenářů si filozofii hygge v knize nevezme tak k srdci.

Děj v knize rychle ubíhá a díky přidané hodnotě hygge ji hodnotím pozitivně. Místy je ovšem velmi předvídatelná.

05.09.2024 4 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Při čtení této knihy budete mít pořád žízeň. Zároveň si uvědomíte, za jakou samozřejmost vodu bereme. Stejně jako ostatní knihy od autora ve mně bude dlouho rezonovat.

23.08.2024 5 z 5