Pawlisman komentáře u knih
Základní stavební kámen všech dalších knih o duchovních naukách a sebezdokonalování. Hodně zaměřené na křesťanský pohled, ale i přesto se v knize dá najít spousty positivních a inspirujících myšlenek. Můj prvopočátek - nikdy bych neřekl, že se mi obdobná kniha bude líbit a že tomu uvěřím. Je třeba si vybírat, ale i přesto nezbývá než doporučit, jako základní abecedu.
Sice stále rovina, Sibiř a zima, ale nějaký zvláštní druh exotiky a poklidné vyprávění má zvláštní atmosféru, která mě pohltila. Jedeš, jedeš, ale Tomšíček umí psát z českých cyklotrampů asi nejlépe.
Cykloturistické knihy z Afriky jsou fajn a exotika skutečně nezklame.
Z textu číší, že I.Stone umí psát, i nudnější sekce jsou prostě bravurně napsané. Myslím, že tedy hodně detailní životopis a někdy určitě rozvleklý. Doufal jsem, že se dovím více o teorii, tato záležitost se však řeší až v závěru knihy. Darwin prostě neprožil tak bujarý život jako třeba London, tudíž i kniha s podrobným CV pana Darwina má některá hlušší místa.
Geniální kniha, která prolíná krásný zvířecí příběh v přírodě a také, podobně jako například v Bulgakově Markétce, příběh o odsouzení J.Krista. Silný příběh, ke kterému se hodlám určitě vrátit.
Již trochu teoreticky, avšak skutečně skvěle napsaná kniha,ze které je vidět, že pan Ricard ví, o čem mluví. Kouká do podstaty věcí, ale nenudí. Skutečně jedna z nej knih duchovní literatury, která není jen o naivním příběhu.
Sice již trošku oddechový historický román i přesto se děj nezastaví, mění se nám prostředí a hrdina se vyvíjí. Krásné vůně jídel z anglického putování, krásné historické postřehy. Čte se skvěle a nejde o ztracený čas.
Velká klasika, která ani jinak ohodnotit nejde a líbí se prostě všem. Krásné přenesení do prastarých časů s mnohými poznatky.
Skvělý Steinbeck, od kterého se dá číst vše. Příroda a staré časy bez přikrášlení, kterážto příběh má hlavu i patu. Jeden z top 20 světových autorů ever.
Mě se kniha, tedy příběh, včetně "pokladu" prostě líbila. Jde o klasiku v příběhových duchovních naukách, vše je napsáno trefně a dostatečně. Útlá kniha, kterou lze určitě doporučit.
Myslím, že vskutku jedna z nej cyklistických knih. Kniha pohltí. Exotika a rozpálené cesty mezi černoušky a spaní mezi palmami, včetně rozličných problémů a odvážného a kvalitního vyprávění.
Krásný rytmus i příběh dělá z knihy jedinečnou záležitost, která vás zaujme nejen jako text, ale celkově si vás podmaní.
Již slabší kniha ze série. Příliš omáčky okolo. S takovou kdyby začínal by se R.R.Martin takovým hrdinou nestal.
Krásně vegetariánské, socialistické a naturalistické dílo, které se čte jedním dechem a my jsme rádi za těch 8 hodin práce v kanceláři a následný klid domova a dovolené atd. Velký realistický autor, který toho své době i následným generacím mnoho zanechal.
Úžasně čtivé naturalistické dílo plné děje, kdy to jde s hrdinou dolů a nahoru, tak jako v životě a tak jako to čtenář či divák má rád. Čtenář prožívá se svým hrdinou jeho strasti bok po boku a taková díla jsou nejsilnější.
Skvěle vygradované a rozmyšlené dílo s celkovým silným filozofickým kontextem. Povinná literatura, která je čitelná i pro mládež.
Myslím, že geniálně napsaná kniha, avšak nějak jsem se ztratil a vzdal. Měl jsem v počátku prodlevy ve čtení a popisy, rozhovory a vše kolem je tak složité, že číst tuto knihu chce péči a vyhrazenou pozornost a čas. Věřím, že jedno ze stěžejních děl tohoto literárního druhu.
Ačkoliv svým způsobem velice originální a kvalitně provedené dílo s mnohými nadprůměrnými momenty, tak mě nějak neoslovilo. A´t už humorem, nehumorem, který není můj šálek kávy, tak prostě mi román nepřijde taková "pecka" jak na roli světové literatury vystupuje. Dobrý, kvalitní, hodný přečtení, ale s rizikem možného drobného zklamání a také, že se v tom čase dala číst bravurnější díla.
Stejně jako první díl "Já, Cladius" strhující ve své věrohodnosti a úplného propadu do knihy a děje. Trochu jako kniha v Nekonečném příběhu. Jste tam s nimi... A navíc člověk všem těm historickým událostem a slovům naplno důvěřuje.
trošku náročnější historický román se skutečně spousty a spousty postav. Je však napsán tak přesvědčivě a zároveň poutavě s tak kouzelným jazykem, že se čtenář skutečně plně propadne do římské doby. Některé pasáže člověka nadchnou méně až se ztratí, ale pokud se člověk na tu správnou linii dostane, jede po ní a především geniální jazyk knihy ho popadne a prožívá pravou slast z historického románu.