Peace komentáře u knih
"Ve kterém okamžiku velkých dějin začíná naše malá osobní historie?"
Chvílemi hodně silné, ale o to více rezonující čtení..
"Člověk si nemusí nutně dávat vždycky pozor na ty, kteří se zdají odlišní - spíš na ty, kteří se tváří normálně a nebudí ani náznak podezření."
Jedna z těch slabších knih od autorky, bohužel. Neurazí, nenadchne..obávám se, že za pár dnů už o příběhu nebudu vědět.
"Někdy je to, co neděláte, stejně důležité jako to, co děláte."
Seberozvojové knihy mám hodně ráda, ale abych pravdu řekla, tato mi nesedla.. Přijde mi, že autor z větší části jen cituje či vychází ze zdrojů jiných autorů a knihu pojal jako PR nejen pro sebe, ale i své kamarády..
Škoda, ale věřím, že svoje čtenáře si najde.
"Pokud chcete zlaté pravidlo, které se hodí pro každého, tady je: Nemějte doma nic, čím si nejste jistí, že je to užitečné, nebo nevěříte, že je to krásné."
Knihy o minimalismu čtu moc ráda, zvláštním způsobem mě uklidňují, takže mám v této oblasti již poměrně načteno. Kniha nepřináší nic moc nového a upřímně existují knihy, které se tímto tématem zabývají mnohem přínosněji.
"Pokud se bojíte, je to tím, že máte co ztratit, a to je dobře. Znamená to, že máte za co bojovat, a když se na to soustředíte, můžete obavy přetavit do výkonu, kuráže, tempa - do čehokoli, co je v dané situaci potřeba."
Nádherná kniha, která stojí za přečtení. Pan Ferencz má rozhodně co předat!
"Zažili jsme více díky tomu, že jsme toho měli méně."
O minimalismu vychází více knih, než by vám Marie Kondo dovolila mít v knihovničce. Nutno ale podotknout, že pro mě je tato kniha jedna z těch lepších a dala mi spoustu hlubokých a krásných myšlenek.
"Kdybych vás požádal, abyste vyjmenoval všechno, co máte rád, jak dlouho by trvalo, než byste zmínil sám sebe?"
Motivačních knih vychází opravdu spousta a je poměrně těžké mezi tou hromadou vybrat ty, které stojí za to. A musím říct, že tento titul je světlou výjimkou,která za to opravdu stojí!
Je napsána čtivě, mile a srozumitelně. Doporučuji a věřím, že jsem ji nečetla naposledy.
"Začít běhat není těžké. Stačí udělat jeden krok navíc.
Stačí zvednout zadek z gauče."
Milá, pohodová kniha pro každého běžce. Nejvíce jsem se našla v kapitole o závislosti na běhu :D
Ke konci už mi přišel děj stále se opakující, ale to je asi tím, že já zavodům neholduji a paní spisovatelka jich naopak absolvuje požehnaně :)
I tak to bylo moc fajn čtení!
"Zbytečné věci nezabírají jen místo na podlaze, na stole nebo ve skříni. Brání hojnosti. Dusí sny, tlumí vaše světlo."
Téma mě zajímá, takže kniha mě bavila. Líbil se mi autorčin důraz na emocionální propojení s věcmi a tím i ovlivňování našeho života.
V závěru už se některé myšlenky dost opakovaly, proto ubírám jednu hvězdičku :)
"Slušné chování je jedna z nejcennějších věcí, které mohou rodiče dát svým dětem."
Knížka, která se čte lehce a dětem objasní některé situace z běžného života. Vše je zpestřeno pohádkami, které dědeček své vnučce vypráví.
Co - jakožto člověk pracující s dětmi - také oceňuji, jsou příklady otázek, které můžeme klást dětem ke každému příběhu. K zahození také určitě není ani přiložené audio CD samotné knihy.
Propracovanost do nejmenších detailů chválím a knihu ráda doporučuji jak dětem, rodičům, tak i učitelkám MŠ.
"Láska nemusí trvat věčně. Láska není otázkou rozhodnutí ani slibu, o lásce rozhoduje srdce ... a tomu nikdo neporučí. Je tvrdohlavé a úplně ignoruje rozum či cokoliv jiného."
Další z řady autorčiných oddechovek - nic více ani méně, prostě její klasika ;o) Na jedno přečtení fajn, ale podruhé bych se ke knize nejspíše nevrátila.
"Přátelství kované v žáru nesnází je stejně pevné jako to, co obstojí ve zkoušce času."
Zklamání. Na pokračování vtipných situací ze života Tess jsem se docela těšila, ale bohužel by se děj knihy dal sepsat na pár stran a člověk by ve výsledku o nic nepřišel. Nic kloudného se nedělo a já po hodně dlouhé době některé pasáže v knize přeskakovala.
Další díl číst neplánuji - po této zkušenosti myslím, že by stačila přečíst poslední strana a člověk by byl stále v obraze..
"To nejdůležitější pro vaše přežití je naděje."
Další z řady thrillerů, u nichž si nejste jistí ničím - a pokud ano, tak závěr vás vyvede z omylu ;o)
Děj je záživný a čtivý, v postupném rozuzlování stopy ukazují každou chvilku na někoho jiného, takže i dost napínavý. Ve svém žánru je kniha rozhodně tím lepším průměrem.
"Pokud se jedná o lidi, které máš opravdu ráda, je to jednoduché. Dostaneš zpátky to, co do nich vložíš."
Příběh byl zajímavý, děj hezky plynul. Prolínání příběhů postav bylo zajímavé, ale osobně mi byla nesympatická Melissa, takže mě její vyprávění nijak zvlášť nebavilo.
Pokud se oprostím od těchto osobních zaujetí, tak mohu vřele doporučit ;o)
"Vím, že to všechno zní šíleně. Asi se to těžko chápe, když člověk nežil s někým takovým."
Kniha, na kterou jen tak nezapomenete a která více než jasně ukazuje na staré dobré moudro "Co vás nezabije, to vás posílí."
Opravdu doporučuji a přeji, ať se s lidmi jako je Lee setkáváme pouze v papírových podobách ;o)
"Zázraky se dějí každý den. Ale jenom pokud na ně věříš."
Milý a hezký příběh, který nejen pohladí po duši, ale dává prostor i závažným tématům. Ať už stáří a s ním spojené občasné bezmocnosti, tak i cizincům a uprchlictví - dnes tolik propírané a kontroverzní.
V neposlední řadě se pak věnuje i klučinovi s oční vadou, který je zářným důkazem, že když se chce, tak jde skutečně vše.
Přečtením knihy rozhodně neprohloupíte! ;o)
"Když poznáš něčí strach, poznáš jeho samého."
Kniha mě místy bavila hodně a místy skoro vůbec, takže za mě jde jen a pouze o průměr. Musím souhlasit s tím, že příběh je směsicí již známých titulů - nejde o nic ohromujícího a originálního, bohužel.
"Nevíte, jak jste silní, dokud si nemusíte hrábnout na dno."
Čtivá a oddechová kniha, která skvěle funguje - pokud hledáte příběh, nad kterým se nemusí nijak zvlášť přemýšlet. Knize bych ubrala vulgární výrazy, které děj nijak neobohatily, naopak to úroveň příběhu zbytečně snižovalo.
"Každá operace se může vyvinout na stovky různých způsobů, ale na konci si nemusíte lámat hlavu se stovkou různých způsobů, protože stačí jeden, aby se všechno podělalo. A obvykle je to způsob, na který jste ani nepomysleli."
Mé první setkání s panem Deaverem i se způsobem obráceného děje. Ani jedna novinka mě nezklamala, takže doporučuji a poohlížím se po dalších autorových titulech ;o)
"Existují dva druhy chlapů - parchanti, kteří tě utýrají, a hodný kluci, kteří tě unudí!"
Kniha ze života a o životě. Kniha nebyla špatná, jako oddechovka je dobrou volbou, ale byly chvíle, kdy mě příběh moc nebavil. Ženy, které se zamilují do hajzlíka a čekají, že s ním zažijí nebe na zemi nechápu a chápat vlastně ani nechci.
Ale abych jen nehanila - v knize se občas vyskytly zajímavé životní myšlenky ;o)