pejty pejty komentáře u knih

Drobná laskavost Drobná laskavost Jim Butcher

Tak tato kniha mě opět dostala do kolen. Výborný příběh prošpikovaný skvělým humerem. Harry Dresden by si měl pořídit na tu svoji nevymáchanou hubu, ze které lítají hlášky jako ze samopalu, zbrojní pas. Protože jsou opravdu životu nebezpečné (a to nejen pro něj, ale i pro mě jako pro čtenáře, protože jsem se málem zadusil jídlem, když Harry zase vypálil jednu od boku a já se mohl potrhat smíchy). Příběh je opět plný skvělé akce, kterou mám na této sérii tak rád, a která se mi snad nikdy neomrzí. A také je neskutečně napínavý a čtivý, což zapříčinilo to, že jsem knihu nemohl odložit z ruky a párkrát jsem kvůli ní přišel pozdě do práce.

18.06.2016 5 z 5

Odpočívej v pokoji Odpočívej v pokoji Lee Child

Jack Reacher a jeho další dobrodružství, které se opět přečte jedním dechem. Kniha není tolik akční a tak napínavá, jako některé předchozí díly, ale kvalitou se vyrovnává těm nejlepším v celé sérii.

24.05.2016 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tak u této knihy jsem začal konečně tuto sérii milovat. Parádní Turnaj čtyř kouzelníků přinesl výborný napínavý a akční příběh plný kouzel. Navíc i postavy začínají tady být mnohem komplexnější a vyzrálejší. A ten závěr?? WOW ten stál fakt za to.

19.01.2016 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Když jsem četl Harryho, mnoho lidí říkalo, ať začnu číst až od třetího dílu, že ty první jsou spíš pro menší čtenáře. Musím uznat, že asi měli pravdu, protože až u tohoto dílu jsem se opravdu bavil. Temnější atmosféra mě prostě baví a tady jsem se jí dočkal. Přibyly zde výborné nové bytosti, kouzla, postavy a také jsme se konečně začali zabývat odhalováním minulosti Herryho a jeho rodiny, která byla pro mě na této knížce to nejzajímavější.

19.01.2016 4 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Andělé a démoni je sice první kniha od Browna, kde se vyskytuje Robert Langdon, ale rozhodně je ze všech nejlepší. Jako obvykle autor proplétá realitu s fikcí a utváří tak neskutečně napínavé dílo, plné tajemství, historie, záhad a neočekávaných zvratů. Co pro mě byla, ale novinka (velmi příjemná novinka) byly krvavé rituální vraždy, které Brown popisuje velmi drsným stylem, který jsem v jeho knihách jinde nezaznamenal.

17.01.2016 5 z 5

Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Tato kniha je pro mě trochu zklamáním. Úvod byl sice fajn, ale pak už jsem knihu četl jen z povinnosti a moc se u ní nebavil a mnohdy jsem ji měl chuť i odložit a už se k ní nevracet. To putování po Clonmelu mě prostě moc nezaujalo a taky zápletka založená na náboženství není nic pro mě. Společně s Ledovou zemí tvoří tato kniha to nejhorší ze série,i když Ledová země pro mě byla pořád ještě o trochu horší.

15.01.2016 3 z 5

Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

John Flanagan prostě umí. Tentokrát svůj příběh zasadil do pouštního prostředí, které se mi moc zamlouvalo. Navíc Will dostává čím dál tím víc prostoru a asi i proto se mi tato série líbí čím dál tím víc. Kniha mi občas brala dech a často mi vytvořila úsměv na rtech a já se po celou dobu čtení u ní královsky bavil.

15.01.2016 5 z 5

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Sice je to teprve moje druhá přečtená kniha od Kotlety, ale už jsem pochopil, že od něj nemůžu očekávat nic jiného než sex, brutální akci, krev a hlavně plno hlášek. V této knize toho opět bylo plno a já si parádně vychutnával každou stránku.

13.01.2016 5 z 5

Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Eiičiró Oda

Příběh nabírá na tempu i na vtipnosti a posádka Slamáků se pomalu rozrůstá. Je to stále lepší a lepší. Jedinou výtku mám k tomu, že jsem na tuto knihu jsem čekal dva měsíce a budu muset čekat další dva na další.

16.11.2024 5 z 5

Holmes z Kjóta 8 Holmes z Kjóta 8 Mai Močizuki

Další naprosto úžasné dílo s totální bombou na konci.

16.11.2024 5 z 5

Holmes z Kjóta 7 Holmes z Kjóta 7 Mai Močizuki

Pro mě zatím nejlepší díl, který mě donutil hned sáhnout po dalším.

Holmes z Kjóta 6 Holmes z Kjóta 6 Mai Močizuki

Čím dál více jsem vděčný za to, že jsem kdysi v knihkupectví dostal první díl této mangy zdarma. Čímž začala moje láska k Holmesovy. Další naprosto perfektní pohodové čtení.

Holmes z Kjóta 5 Holmes z Kjóta 5 Mai Močizuki

Další pohodovka. Nevím přesně čím to je, ale tato série si mě získala a já si ji naprosto užívám.

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Daleko zajímavější a zábavnější než první díl. Moc jsem si tuto knihu užil a těším se na další oddychovku z této série.

14.11.2024 4 z 5

Půlměsíc Půlměsíc Eiičiró Oda

Miluji tuto mangu a tento díl není výjimkou. Dobrodružství pokračuje a napětí se stupňuje. Jako vždy úžasný.

26.09.2024 5 z 5

Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Čteno již podruhé, po asi 20 letech. První díl byl velice náročný na čtení, ale stal za to. Byl prostě dokonalý. Druhý díl naopak byl jednoduší na čtení, ale zároveň nebyl úplně dobrý. Místy byl tento díl nudný a děj poměrně často stagnoval na úkor filozofických úvah a polemiky. Ačkoliv se četla téměř sama, tak jsem měl trochu problém knihu dočíst. Ale určitě se těším na další díl, který pokud si dobře pamatuji bude stát opět za to.

19.09.2024 3 z 5

Holmes z Kjóta 4 Holmes z Kjóta 4 Mai Močizuki

Začíná mě tato manga bavit víc a víc. Zatím nejlepší díl.

30.08.2024 5 z 5

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Opět jsem dal šanci Vieweghovi a opět jsem zklamán. Je to naprostá ztráta času. Po celkem pěkném začátku knihy, který dokázal zaujmout, přišel bohužel střed a pak díky bohu i konec, který mě zbavil utrpení. Bohužel si autor neumí odpustit neustále své rádoby vtipné autorské poznámky a také nás zahlcuje citáty milionů dalších autorů. A pointa knihy? Nevím po slibnem úvodu se vytratila.

05.08.2024

Holmes z Kjóta 2 Holmes z Kjóta 2 Mai Močizuki

Tempo pomalejší, ale uklidňující. Zatím velmi nenáročné a oddechové.

04.08.2024 4 z 5

Nabodnutý Nabodnutý Kevin Hearne

Další výborná kniha ze série Železného druida. Trochu mi vadilo neustálé skákání z jednoho příběhu do druhého, ale naštěstí jen trochu. Moc jsem si knihu užil a už se těším na další a bohužel už poslední díl.

20.05.2024 5 z 5