Pejuška Pejuška komentáře u knih

Hořká chuť lásky Hořká chuť lásky Lenka Lanczová

Kniha, ke které jsem se chystala strašně moc dlouho. Původně jsem si totiž nevědomky půjčila druhý díl, a až doma jsem zjistila, že je to vlastně pokračování. Pak jsem to neřešila, až teď nastal ten pravý čas, a musím říct, že knížka mě neskutečně bavila a pohltila. Nela neměla jednoduchý život skrz maminku, a novou rodinu jejího táty, ale užívá si života jak jen to jde, ve svém studiu vidí budoucnost a poslání, což se mi strašně líbí. Už se těším na vysněné pokračování, protože konec byl více než zajímavý :)

16.02.2021 5 z 5

Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Kniha mě upoutala svým obalem i obsahem. Člověk musí být ve střehu, kterou dějovou linku právě čte. Je pravda, že více se mi líbil příběh babičky Dorothy. Když už našla lásku, tak se jí vzdala za jinou, silnější...mateřskou. Příjemné čtení :)

30.12.2020 5 z 5

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Film jsem nikdy neviděla, ale myslím, že to vůbec nevadí. Knížka je bezvadná, sice pro děti, ale i tak mě velmi bavila, je v ní tolik poučení a fantazie. Jen jsem občas nestíhala utírat sliny, jak jsem četla o čokoládě všude kolem dokola :)

19.12.2020 5 z 5

Viktorie Viktorie Daisy Goodwin

Kniha mě hodně oslovila a moc se mi líbila. Četla se skoro sama, oceňovala jsem krátké kapitoly. Seriál jsem neviděla, ale myslím, že jsem o nic nepřišla. Cesta Viktorie na trůn byla trnitá, musela se toho hodně naučit, ale líbilo se mi její zapálení pro věc. Knihu mohu jen doporučit, snad se dočkáme i druhé knihy k druhé sérii seriálu.

03.10.2020 5 z 5

Znamení Blíženců Znamení Blíženců Lenka Lanczová

Po dlouhé době jsem se vrátila ke své oblíbené spisovatelce a oddechovému čtení. Někdy člověk, a obzvlášť v dnešní době, potřebuje trochu úniku do jinačího světa, kde nemusí řešit žádné problémy, ale jen prožívat první lásky, kopance a jiné osudy. A myslím si, že právě knihy Leničky Lanczové todle dokonale splňují.
Kniha se mi moc líbila, ta dívčí naivita a rivalita...Už se těším na další pokračování.

19.09.2020 5 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Kniha ve vás vyvolá silnou touhu po fantazii, která se rozběhne na plné obrátky všemi směry. Představivosti se meze nekladou, a navíc, pro nás nejsou zvířátka vůbec cizí. Ať už jsme se s nimi setkali v knihách o HP, tak i v našem reálném světě existují, stačí se jen zamyslet a krapet povznést.

22.08.2020 4 z 5

Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Opět nádherný příběh o psí lásce a věrnosti, nechybělo dobrodružství ani odvaha jak psího kamaráda, tak i jeho paníčka. Takže kdo začal číst psí poslání a cestu, neměl by vynechat ani tento příběh :)

13.06.2020 5 z 5

Pax, můj liščí přítel Pax, můj liščí přítel Sara Pennypacker

Nádherná knížka, která mě chytla za srdce. I když již nespadám do dětské kategorie, i tak stále ráda vyhledávám tyto knihy. Člověka přivedou k zamyšlení, co by se bylo stalo, kdyby se to nestalo. Jak by třeba pokračovala kniha, kdyby neměla takový konec, jaký má. Velice mě oslovilo, jak se paní Vola ujala Petra a učila ho, jak přežít v těžkých podmínkách, a on se jí za to odměnil tím, že jí pomohl se znovu vrátit do života. Obdivuju i Paxe, nevěřila bych, že jsou lišky tak chytrá zvířata. To, jak se stále díval na svého chapce, jak na něj nezapomněl, ale poznal i jiný způsob života, našel novou rodinu. Knihu vřele doporučuji k přečtení, nejen dětem, ale dospělým. Každý z nás si z ní něco odnese :)

29.04.2020 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Konečně pátý díl pokořen, pro mě zatím nejhorší. Kniha mi vůbec neutíkala, ani nějak nezaujala. Bez ní by to nešlo, protože tu bylo vysvětleno spoustu věcí, třeba vše o Fénixově řádu a o rodině Siriuse, ale zdlouhavý. Osobně mě nejvíce bavil konec, kdy bojovaly se Smrtijedy, kteří se pokoušely ukrást věštbu.
Jen malý poznatek, film se od tohoto dílu hodně liší.
Nicméně, zdárně jsem se tímto dílem prokousala a směle se vrhám do dalšího :)

26.01.2020 3 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Tak, další série pokořena, jsem nadšena. Nevěřila bych, že mě to tak moc chytne, ale stalo se. Konec byl překvapivý, určitě bych netipovala, kdo je ve skutečnosti pan hrabě. Celá zápletka s chronografem byla velice dobře promyšlená. Ale stejně nejlepší byl Xemerius :)
Sérii můžu jen a jen doporučit.

28.10.2019 5 z 5

Ohnivé srdce Ohnivé srdce Richelle Mead

Já nevím, jak je to možné, ale s každou prokousanou stránkou a každým uzavřeným dílem moje zvědavost jen a jen roste. Jak to bude dál, čeho jsou alchymisté schopni, jak to Adrian zvládne s éterem a je toho mnohem víc. A tím, že ji čtu vesměs jen v autobuse, tak moje napětí stoupá.Takže hurá na 5 díl.

08.09.2019 5 z 5

Manželský omyl Manželský omyl Jennifer Probst

Suprová oddychovka, velmi jsem si oblíbila jejich matku, jak je houževnatá a jde si za svým cílem. A Carina se vybarvila, našla zalíbení v uměleckých aktech, kdo by to byl do ní řekl :)

28.07.2019 5 z 5

Bandita, Paťara a spol. Bandita, Paťara a spol. Václav Kaplický

Na prvních pár stránkách mě kniha moc neoslovila, ale poté mě naprosto pohltila. Krásné poutavé příběhy na pozadí malebné krajiny, co víc si člověk, který chce uniknout do fantazie, může přát.

23.06.2019 5 z 5

Bohemian Rhapsody - Oficiální kniha k filmu Bohemian Rhapsody - Oficiální kniha k filmu Owen Williams

Moc povedená knížka k fantastickému filmu. Jednoznačně nejlepší jsou nádherné fotky. Děkuji za super doplněk k filmu

21.03.2019 5 z 5

Páté kolo u vozu Páté kolo u vozu Jeff Kinney (p)

vtipné a oddechové jako vždy

12.02.2019 4 z 5

Kocour Fiškus a vánoční skřítek Kocour Fiškus a vánoční skřítek Sven Nordqvist

Tato knížka mě velice očarovala, krásný pohádkový vánoční příběh, který přinese klid na duši a návrat do dětských let. Nevinnost, pohoda to přímo z této knížky čiší. Prostě jedním slovem nádhera, věřím, že si ji ještě někdy v budoucnu přečtu znovu.

22.12.2018 5 z 5

Jehla Jehla Karel Žilák

Kniha se mi taktéž velmi líbila, možná o chlup zajímavější, než první díl. Jen škoda, že konec zůstal otevřený, jak už tu bylo zmíněno, ráda bych se dozvěděla, jak nakonec Pusinka dopadla. Je těžké někoho soudit, i když tady jen v knize, nikdo nikdy neví, jak se zachová. Svým způsobem mi je jí líto, ale záleží pouze na ní, měla možnost žít "normální" život, ale ten se jí zajídal, chyběl jí adrenalin. Nejvíc to odskákala ta malá Janička.
Kniha velmi dobře napsaná, četla se sama a rychle. Tématika o drogách nikdy neomrzí.

14.10.2018 5 z 5

Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Tenhle díl se mi líbil, nejvíce vtipné byly místa s tím pavoukem, úplně jsem v tom viděla svoji ségru. Jinak příjemná oddechovka na večer.

20.04.2018 5 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Kniha se mi velmi líbila, zajímavý nápad napsat o tomto tématu. Seděla jsem u ní jako zařezaná. Jsem velmi ráda, že jsem měla díky této knížce možnost nahlédnout do života autistů, Paní Březinová má krásné knihy. Ještě musím zmínit nádherné ilustrace.

05.01.2018 5 z 5

Lvice z Maroka Lvice z Maroka Julia Drosten

Kniha mě začala bavit až od poloviny, ze začátku mě to nenadchlo, a chtěla jsem ji odložit. Nestalo se tak, a pak to začalo mít spád. Líbilo se mi vykreslené Maroko, a to, že Sibylla byla zdatnou obchodnicí i matkou. Život jí uštědřil mnoho ran, ale vždy z nich vyšla se zdviženou hlavou a ještě větší houževnatostí.

06.08.2021 4 z 5