Peta1607 komentáře u knih
Tahle kniha je prostě oddechovka, jako všechny knihy z této série. Líbila se mi o něco více, než Hrej tajně, ale ne zas tak moc jako Hrej hráčem.
Taková milá odpočinková kniha. Přiznávám, že mi hlavní hrdinka lezla chvilkama na nervy, ale na druhou stranu jsem v některých momentech viděla samu sebe v knihkupectví, kdy mi v hlavě běží "Ne rozhodně nepotřebuješ další knihu, máš jich doma víc než 500" a o deset minut později odcházím minimálně s jednou. :D
Určitě lepší, než první díl. Hlavní hrdinka je sice chvilkama na zabití, ale celkově to děj vykompenzoval - takže 4,5* (zaokrouhleno na 5). Uvidíme co přinese poslední díl. :D
Třetí díl rozhodně lepší, než ty dva předchozí. Samozřejmě taková oddechová hodně červená knihovna s předvídatelným scénářem, ale co mě hodně v tomhle díle rozčilovalo bylo to ohromný množství překlepů.
Dobře napsané, nicméně v části se zloději v domě je film prostě efektivnější :D
Oddechovka s dávkou britského humoru a Flavie je za mě fakt super. Vraha samozřejmě lehce odhalíte, ale s tím se dalo dopředu počítat :D takže pro mladší čtenáře super detektivka
Tak nevím, pro mě asi nejslabší díl. Myslím, že by vůbec neuškodilo kdyby knížka byla asi o sto stran kratší - chvílemi jde děj od ničeho k ničemu. Ale co je hlavní mínus tohoto dílu je, že mi vlastně bylo úplně jedno jak to skončí.
Tak nevím, ono to nebylo v rámci možností špatné, ale já a autorka jsme si prostě nesedly (asi nejsem ten správný čtenář pro tento žánr :D)
Závěrečný díl série, měla jsem velká očekávání, která se svým způsobem splnila, ale kniha dle mého názoru obsahuje hodně hluchých a zdlouhavých míst, bez kterých by se příběh úplně obešel a kniha by nějakou tu stránku zhubla :D samozřejmě je to velmi povedené zpracování pohádkové předlohy a konec je prostě takový jaký se od pohádky dá očekávat, ale na 5 hvězdiček to prostě není
Velký rest z mé knihovny, a bohužel se ukazuje, že už nejsem cílová skupina. Od knížky jsem nečekala nějakou velkou senzaci a proto jsme nakonec nebyla ani zklamaná. Byla to prostě oddechovka na jedno odpoledne u které nemusíte přemýšlet. Myslím, že pro čtenáře do 15 let ideální.
Nejdřív jsem četla sérii Šest vran, která mě hodně bavila. I tahle série je hodně čtivá, i když ne tak jako Šest vran. Jako mnoha čtenářům mi nesedla hlavní hrdinka, naopak Temnyj je naprosto boží.
Skvělá a velmi čtivá kniha. Trošičku pomalejší začátek, ale pak to byla jízda. Hned se chystám na pokračování.
Další skvělá série, která je velmi zajímavá a dobře se čte. Celou sérii jsem dostala minulý rok k narozeninám, a prvotně jsem nad ní trochu ohrnovala nos. Takže pro mě milé překvapení a těším se na další díly.
Kerstin Gier opět nezklamala. Skvělé, pohodové čtení, u kterého člověk nemusí nad ničím moc přemýšlet a může jen relaxovat.
Z hodnocením jsem byla dlouho na rozpacích. Kniha má velice zajímavý námět, dobře se četla, ale místy byla celkem dost zdlouhavá. Nakonec 4* protože mi trvalo celkem dlouho odhalit vraha.
Po roce čtení to mám konečně za sebou. Kniha mě bavila, ale snesla by možná tak o 300 stran méně. Do strany 500 se děj tak trochu táhl, potom už měl děj trochu rychlejší spád a bylo v něm víc akce, nicméně si myslím, že některé věci by mohl autor vynechat.
Kniha nenadchne ani neurazí. Děj má sice rychlý spád, ale celkově postrádá hlubší propracování. Určitě bych to nenazvala mrazivým švédským thrillerem.
Velice vydařená kniha. Spojení detektivky s duchařinou je skvělá kombinace.
Nečekala jsem že se mi kniha bude tak líbit - anglická klasika není zrovna můj šálek kávy, ale tahle mě mile překvapila.