Peta1607 Peta1607 komentáře u knih

Hrej férově Hrej férově Emma Hart

Tahle kniha je prostě oddechovka, jako všechny knihy z této série. Líbila se mi o něco více, než Hrej tajně, ale ne zas tak moc jako Hrej hráčem.

13.10.2023 4 z 5

Báječný svět shopaholiků Báječný svět shopaholiků Madeleine Wickham

Taková milá odpočinková kniha. Přiznávám, že mi hlavní hrdinka lezla chvilkama na nervy, ale na druhou stranu jsem v některých momentech viděla samu sebe v knihkupectví, kdy mi v hlavě běží "Ne rozhodně nepotřebuješ další knihu, máš jich doma víc než 500" a o deset minut později odcházím minimálně s jednou. :D

30.03.2023 4 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Určitě lepší, než první díl. Hlavní hrdinka je sice chvilkama na zabití, ale celkově to děj vykompenzoval - takže 4,5* (zaokrouhleno na 5). Uvidíme co přinese poslední díl. :D

26.02.2023 5 z 5

Ve jménu pomsty Ve jménu pomsty Kinga Litkowiec

Třetí díl rozhodně lepší, než ty dva předchozí. Samozřejmě taková oddechová hodně červená knihovna s předvídatelným scénářem, ale co mě hodně v tomhle díle rozčilovalo bylo to ohromný množství překlepů.

13.02.2023 3 z 5

Sám doma Sám doma Todd Strasser

Dobře napsané, nicméně v části se zloději v domě je film prostě efektivnější :D

10.02.2023 4 z 5

Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

Oddechovka s dávkou britského humoru a Flavie je za mě fakt super. Vraha samozřejmě lehce odhalíte, ale s tím se dalo dopředu počítat :D takže pro mladší čtenáře super detektivka

09.02.2023 4 z 5

Šílenství Šílenství John Lutz

Tak nevím, pro mě asi nejslabší díl. Myslím, že by vůbec neuškodilo kdyby knížka byla asi o sto stran kratší - chvílemi jde děj od ničeho k ničemu. Ale co je hlavní mínus tohoto dílu je, že mi vlastně bylo úplně jedno jak to skončí.

20.01.2023 3 z 5

Jak být ženou Jak být ženou Caitlin Moran

Tak nevím, ono to nebylo v rámci možností špatné, ale já a autorka jsme si prostě nesedly (asi nejsem ten správný čtenář pro tento žánr :D)

03.10.2021 2 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Závěrečný díl série, měla jsem velká očekávání, která se svým způsobem splnila, ale kniha dle mého názoru obsahuje hodně hluchých a zdlouhavých míst, bez kterých by se příběh úplně obešel a kniha by nějakou tu stránku zhubla :D samozřejmě je to velmi povedené zpracování pohádkové předlohy a konec je prostě takový jaký se od pohádky dá očekávat, ale na 5 hvězdiček to prostě není

10.04.2021 4 z 5

Hvězda Hvězda Alex Flinn

Velký rest z mé knihovny, a bohužel se ukazuje, že už nejsem cílová skupina. Od knížky jsem nečekala nějakou velkou senzaci a proto jsme nakonec nebyla ani zklamaná. Byla to prostě oddechovka na jedno odpoledne u které nemusíte přemýšlet. Myslím, že pro čtenáře do 15 let ideální.

17.08.2020 4 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Nejdřív jsem četla sérii Šest vran, která mě hodně bavila. I tahle série je hodně čtivá, i když ne tak jako Šest vran. Jako mnoha čtenářům mi nesedla hlavní hrdinka, naopak Temnyj je naprosto boží.

06.06.2020 5 z 5

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

Opravdu skvělé, ale zároveň smutné zakončení série.

18.12.2019 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Skvělá a velmi čtivá kniha. Trošičku pomalejší začátek, ale pak to byla jízda. Hned se chystám na pokračování.

13.11.2018 5 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Další skvělá série, která je velmi zajímavá a dobře se čte. Celou sérii jsem dostala minulý rok k narozeninám, a prvotně jsem nad ní trochu ohrnovala nos. Takže pro mě milé překvapení a těším se na další díly.

23.10.2018 5 z 5

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kerstin Gier opět nezklamala. Skvělé, pohodové čtení, u kterého člověk nemusí nad ničím moc přemýšlet a může jen relaxovat.

16.10.2018 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Z hodnocením jsem byla dlouho na rozpacích. Kniha má velice zajímavý námět, dobře se četla, ale místy byla celkem dost zdlouhavá. Nakonec 4* protože mi trvalo celkem dlouho odhalit vraha.

10.10.2018 4 z 5

To To Stephen King

Po roce čtení to mám konečně za sebou. Kniha mě bavila, ale snesla by možná tak o 300 stran méně. Do strany 500 se děj tak trochu táhl, potom už měl děj trochu rychlejší spád a bylo v něm víc akce, nicméně si myslím, že některé věci by mohl autor vynechat.

24.06.2018 4 z 5

Už se nikdy nevrátí Už se nikdy nevrátí Hans Koppel

Kniha nenadchne ani neurazí. Děj má sice rychlý spád, ale celkově postrádá hlubší propracování. Určitě bych to nenazvala mrazivým švédským thrillerem.

08.05.2018 3 z 5

Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Velice vydařená kniha. Spojení detektivky s duchařinou je skvělá kombinace.

24.04.2018 4 z 5

Emma Emma Charlotte Brontë

Nečekala jsem že se mi kniha bude tak líbit - anglická klasika není zrovna můj šálek kávy, ale tahle mě mile překvapila.

06.07.2017 4 z 5