Peti komentáře u knih
Jedná o knihu, která navazuje na Tajemství chrámové hory. Jelikož to je již delší dobu a mnoho knih jsem mezitím přečetla, dělalo mi ze začátku problém, dostat se do děje. Příběh se odehrává v několika liniích, které se na konci střetnou. Spousta mrtvých pro dobro a pro Boha... Dobré čtení, já bych uvítala, kdyby byla kniha delší a šla s popisy více do hloubky - bylo to na můj vkus příliš rychlé čtení na tak dobré téma.
Druhý díl ze série Katya, opět se příběh odehrává v Saudské Arábii. Příběh začíná nalezením mrtvé dívky, děj je velice propracovaný a zábavný, pro mě jako evropanku těžké představit si žití v této arabské zemi a o to více obdivuju Katyu, která i přes spoustu zákazů, příkazů a nařízení ohledně postavení a práv ženy dělá, to co má ráda.
Tak tuto knihu jsem četla jedním dechem - zajímavé prostředí řeky Mississippi, doba, kdy byla řeka plná parníků, doba, kdy otrokářství bylo součástí Ameriky a doba, kdy se Joshua snaží změnit prokletí jejich "upírské rodiny" a zbavit všechny rudé žízně. Luxusní upírovka.
Přečetla jsem tuto knihu několikrát - hezké čtení pro mládež.
Kuchařka s kratším úvodem než bioabecedář a s mnoha recepty, řekla bych, že ideální pro začátečníky v oblasti bio - nepříliš informací, nepříliš receptů a přesto plně dostačující.
Od té doby, co jsem si tuto knihu pořídila, se k ní stále vracím. Nejen, že zkouším další a další recepty, ale čtu si o jednotlivých potravinách, osvěžuji si již získané znalosti atakdále atakdále. Myslím, že se do ní budu dívat ještě za mnoho let a pořád tam budu nacházet informace, které jsem předtím přehlídla.
V knize je spousta zajímavých receptů z tradiční židovské kuchyně. Chybí mi tam jídelníček dle židovských svátků (např pro Chanuku) a množství porcí, které se z daného množství ingrediencí uvaří. Jinak je kuchařka psaná pěkně čtivou formou s přidanými zajímavými příběhy a anekdotami.
Sci-fi není úplně můj oblíbený žánr, ale tato kniha mě dost bavila. Byla to vlastně taková vesmírná detektivka:).
10. díl ze série Harry Hole byl pro mě asi nejdrsnějším dílem - možná i proto, že oběti byly známé postavy... A vrah ? Velké překvapení.
V další knize ze série Kate Daniels se vydáváme na dalekou plavbu přes oceán, aby dělali ochranku těhotné dceři jednoho alfa smečky, která ovšem čeká dvojčata s rozdílnými otci. Za odměnu má být lék, který je pro Smečku tak důležitý, že i když vědí, že se jedná o past - jdou do toho - pár obětí padne, ale nakonec úspěch.
Knihy s tématikou starého Egypta mám ráda. Příběh je o Nefertiti a vypravěčem nám je její nevlastní sestra. Prožijeme s Nefertiti více jak 15 let života, kdy se s dcery vezíra stane velká královská manželka, faraonka, matka 6 princezen. Od knihy jsem pod dojmem Egypťana Sinuheta čekala asi malinko víc, ale kniha mě rozhodně neurazila, příběh jsem s radostí přečetla.
Další díl o zaklínačce Lotě vypráví o tom co se stane, když ze stříbrného vězení uprchne šílený a na smrt nemocný vampýr. Opět velmi drsné, eroticky laděné, ale dobře čtivé.
Zaklínačka Lota - i když to je verbířka a dost drsná holka poletucha, je to moje oblíbená postava. Psí zima vypráví o lovu s vampýry proti vampýrům... Drsné, erotické, dobré.
Třetí díl této trilogie a skvělé rozzuzlení s happy endem - promyšlený útok, který naštěstí nevyšel.
Druhý díl ze série měl dle mého názoru naprosto strhující děj. Salzman, bývalý policajt a nyní ještěr, Skupina, dropauti a k tomu válka s Nemesis...
Děj prvního dílu ze série Milénium se odehrává částečně na zemi, částečně ve vesmíru. Jelikož nejsem vyloženě technický typ, dala mi tak polovina knihy dost zabrat. Ovšem poslední třetina to naprosto vynahradila, do děje jsem byla plně vtažena a velice mě pobavilo rozhodnutí Briana Tevise. Těším se na další díl.
Poslední díl série Odkaz dračích jezdců, který ukončil příběh o Eragornovi. Ačkoliv se dílo podařilo, konec knihy mě úplně neuspokojil.
Třetí díl této trilogie mi přišel trochu rozvláčný (zbytečně natažený). Ale ten meč bych chtěla vidět!
Druhý díl fantasy o Eragonovi, dějem se prolíná více příběhu - cestování našeho hlavního hrdiny, boj vesničanů a jejich útěk, boj proti království.
Příběh Eragona mě nadchnul - velice čtivé fantasy. Jeden nález v Dračích horách a místo kopání řepy je tu máchání mečem a jízda na drakovi.