Petiz Petiz komentáře u knih

Appalačská stezka Appalačská stezka Bill Bryson

Velmi ctiva a vtipna kniha psana s mirnou nadsazkou a sebeironii, plna vtipnych poznamek o Americanech, ale i o samotnych ucastnicich vypravy, dale pak ironickych poznamek o fungovani nebo spise nefungovani systemu ledasceho americkeho.
Velmi zabavna kniha.

30.09.2012 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

strsne moc me v tomhle dile bavilo, jak se rozkryvala povaha a osobnost Lisbeth a tema tohoto dilu me bavilo vic nez prvni dil. Precetla jsem knihu jednim dechem. Pred tretim dilem to vsak chce prestavku. Mela jsem z knihy tak intenzivni zazitek, ze se mi i zdaly spatne sny.

27.09.2012 5 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

skvela kniha, jdu si obstarat film. Musim priznat, ze jsem Zelene mili propadla

14.09.2012 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Me prvni setkani s timto zanrem - strhujici.

25.08.2012 5 z 5

Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Art Spiegelman

Podle me je dost pusobive ztvarneni lidi jako zvirat. Moc zajimavy komiks, ke kteremu jsem se s odstupem nekolika let vratila.

18.08.2012 4 z 5

Velký rozvod nebe a pekla Velký rozvod nebe a pekla C. S. Lewis (p)

takova fantasy s hlubším smyslem

08.08.2012 4 z 5

Úchvatná! Odhalte tajemství ženské duše Úchvatná! Odhalte tajemství ženské duše John Eldredge

Myslim, ze pro zeny, ktere nejsou krestankami, nema tato kniha smysl, ale pro verici ctenare, at uz zeny ci muze, stoji za precteni.

29.07.2012 5 z 5

Zdivočelá země / Aukce Zdivočelá země / Aukce Jiří Stránský

Geniální kniha. Je v ní všechno - dobrodružství, historie, politika, mezilidské vztahy, romantika a krásný vztah Ilonky s Maděrou. Kvůli téhle knize jsem zanedbávala rodinu a byla jsem z ní "na maděru".

16.07.2012 5 z 5

Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Robert Fulghum

Když jsem četla Třetí přání, toužila jsem jet na Krétu a do Monetových zahrad. Když jsem četla Drž mě pevně, miluj mě zlehka, strašně jsem se chtěla naučit tango. Fulghumovy romány jsou prostě uchvacující. Krom toho je to také krásná kniha do ruky a jsou tam překrásné ilustrace.

25.06.2012 5 z 5