Petiz komentáře u knih
Vtipná knížka, kde ten humor je jiného řazení než český, která zprostředkuje malý exkurz do ukrajinské společnosti a životního stylu. Oddechovka, která mě ale moc bavila svou neotřelostí.
Z čistě literárního hlediska trochu nuda, protože ataky mohou mít u lidí se schizofrenií podobné projevy. Zajímavé byly výpovědi rodičů, ty bych uvítala ve větším rozsahu. Lidsky to pak jsou příběhy plné bolesti, ale i naděje a zotavení, které stojí za to si přečíst ️
Uf, vůbec nejsem čtenářkou detektivek, ale chtěla jsem to zkusit. No zhltla jsem to jedním dechem.
Zajímavý nápad, bavilo mě, že jsem se některé detaily dozvěděla až z druhého románu, ale obsahově trochu předimenzované, ale jako oddechovka, proč ne
Přišlo mi fajn, jak jsem si musela spoustu věcí domýšlet a otevřený konec, za který si každý může dosadit, co chce. A ta různorodost lidí a prostředí, prostě pohodová knížka
Přečetla jsem už dost knih z tohoto prostředí, ale Hana je neotřelá, do detailu propracovaná knížka, která má ohromnou sílu.
Podle mě, moc dobrá knížka. V takových sagach jsou obvykle hlavní postavy totálně kladné, proti režimům. Tady jsou mnohem složitější, rozporuplnejsi. Ten román mě prostě neustále prekvapoval a bavil až do konce.
Velmi čtivá kniha, která je ale psaná hodně ze široka tak, aby ilustrovala dobový kontext, rodinné zázemí a další vztahy. Obdivuju lidi, kteří dokážou tak upozadit své soukromí, aby se věnovali pomoci druhým. M. H. nesmí být zapomenuta.
Mě to teda bavilo. Bavilo mě, jak popisoval myšlenkové pochody otce, vztah táty a syna, cestovatelské postřehy a i to finále mi přišlo zajímavý. Sama za sebe bych tam nemusela mít tolik sexu, ale ... A knížku přečetla i moje tchýně, takže na ní něco bude :-)
Bavilo mě to, hlavně balkánská část, kterou znám trochu z vlastní zkušenosti. Jinak jsem taky skeptik a myslím, že s naší planetou nejdeme správným směrem, ale taky si myslím, že výhybku už přehodit nejde. Jinak mám Vopěnku ráda a s jeho stylem cestování se ztotožňuji.
Škoda, že tak zajímavé téma bylo uchpeno velmi jednotvarne. Od poloviny knížky to byla předvídatelná nuda. Neustále se opakující pasáže o tom, jak mistr ve vytržení videl podobu svých staveb, jsem v závěru knížky přeskakovala. Za mě nic moc.
Silná knížka, smutný exkurz do té doby. Na konci jsem brečela jak želva
Velmi zajímavé. Moc mě bavila příroda, která v téhle knížce hraje hlavní roli a pak to, jak moc odlišní mohou lidé být.
Ja jsem z tehle knihy uplne nemohla. Tak me pohltila, ze se mi o ni i zdalo, na konci jsem se neubranila slzam a skvely byl i historicky exkurz do dejin Židu. Myslim ale, ze je nutne mit na pameti, ze je to roman a neni uplne objektivni.
Jiří Šulc píše strhujícím způsobem. Cetla jsem od neho tri knihy a vsechny byly skvele - zajimave, poutave, poucne. Muzu jen doporucit.
Strhující knížka. Úplně jsem s Van Goghem prožila jeho život.
Podle me jde o velmi uzitecny, ale take zajimavy a umelecky pocin.
Podle me skvele napsany roman, kde se porad neco deje, prolinaji se kultury, ktere jsou dobre popsany a nechybi ani erotika :-). Ranhojice jsem si moc uzila.