Petiz Petiz komentáře u knih

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Velmi ctiva kniha. Bavila me prvni polovina a ve druhe polovine jsem pochopila, proc se v nasi knihovne nachazi v romanech pro zeny. Ocenuji, ze jsem do posledni chvile netusila jak to dopadne a knizka me drzela v napeti, ikdyz byl konec mozna trochu pritazeny za vlasy.

18.02.2015 4 z 5

Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

Vzdycky me zajimalo, jak se z cloveka stane vojak a co je to vlastne za lidi. Slysela jsem s P. Stehlikem rozhovor na Radiozurnalu a byl mi tak sympaticky, ze jsem si hned pujcila tuhle knihu. Uzivala jsem si, jak byla knizka napinava a dobrodruzna a zaroven dobre popisovala muzske emoce. V posledni casti knihy, kdy bojoval s nemoci, jsem se proste neubranila dojeti. Moc se mi ta knizka libila a nechala ve me stopu.

28.12.2014 5 z 5

Každodenní život v Ježíšově době Každodenní život v Ježíšově době Miriam Feinberg Vamosh

velmi jednoduchou formou podany vyklad kazdodenniho zivota v novozakonni dobe. Kniha se moc dobre cetla.

18.07.2014 3 z 5

Měl jsem štěstí na lidi Měl jsem štěstí na lidi Josef Beránek

Doporučila bych tuhle knižku vsem katolíkům, aby se inspirovali a chtěli se vratit k Písmu a původnímu učení Ježíše.

01.07.2014 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

skvělá kniha!!!!

20.06.2014 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Myslim, ze Katerina Tuckova je vyborna spisovatelka. I pres jeji mladi a tezke tema ji verim. Pise skvelym jazykem a jeji knihy maji spad. Jedine, co me osobne nesedi, je detailni popis nasilnosti. Je jasne, ze se to vse delo a bylo to mozna jeste horsi, ale me to v takovem typu literatury pripada az moc. Uplne stejny pocit jsem mela po precteni Bohyn, to mi v tomto smeru prislo opravdu prehnane.

24.05.2014

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

vyborna kniha

02.03.2014 5 z 5

Moji priatelia, moje lásky Moji priatelia, moje lásky Marc Levy

zadna mohutna literatura, ale bavily me popisy Londyna, knihkupectvi a domu, z tech dychala ta anglicka atmosfera. A taky se mi moc libilo, ze tam vsechno dobre dopadlo. Proste oddechovka

09.02.2014 4 z 5

Mormonka Mormonka Carolyn Jessop

nejstrasnejsi na tom je, ze je to vsechno pravda

31.12.2013

nejak to nemelo stavu, obcas jsem se nudila a kniha mi pripadala az prilis dlouha, ale vtipna mista tam byla, to zas jo

25.10.2013 3 z 5

Modlitba argentinských nocí Modlitba argentinských nocí Marek Vácha

skvelá kniha. Jak pan Vácha dobre prednasi, tak i moc dobre pise.

17.07.2013 5 z 5

Osud jednoho Čecha Osud jednoho Čecha Ilona Borská

skvělá, čtivá kniha o úplně obyčejném a zároveň neobyčejném člověku na pozadí českých dějin

11.07.2013 5 z 5

Základy moderní lékařské etiky Základy moderní lékařské etiky Marek Vácha

tohle je opravdu velmi zajimava kniha, obzvlaste druha cast, kde se autor zabyva konkretnimi bioetickymi problemy. Alespon ta druha cast stoji za precteni. K nazoru, ktery si na tato temata utvarime jsou nutna fakta a myslim, ze autorum teto knihy se da verit.

07.04.2013

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Vždy jsem byla velmi zarytou antipotterovkyní. Nečetla jsem žádnou knihu o něm, na film bych se nedívala už vůbec. Pak mě Potter naštval ještě více, když se objevil v seznamu děl, která si studenti mohli vybírat u státní maturity. A oni tak hojně činili. Stačilo mi ještě pár let a dospěla jsem k názoru, že by tuhle knihu měly znát moje děti. Je na to pravý čas, protože do maturity mají spoustu let. Přečetla jsem jim ji před spaním na pokračování a jsem opravdu moc mile překvapena. Ta knížka je napsaná skvělým, živým a bohatým jazykem. Má spád, nápad a je napínavá a vtipná. Užili jsme si ji a co je důležité, zkušenost přemohla moje hloupé počáteční předsudky.

04.04.2013 4 z 5

Matky po e-mailu Matky po e-mailu Jiřina Šiklová

velmi zajimava kniha, ktera otvira spoustu temat a pro me, jako jedinou dceru sve matky, byla velmi osobni

27.03.2013 5 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

nadherna knizka, uplne jsem to s Janou prozivala. Skvely byl take serial BBC s T. Daltonem a anglickymi exteriery. A tahle knizka je ctiva a docela jednoducha i v anglictine a to je teprv zuzo.

01.02.2013 5 z 5

Zuzana Roithová - Vidět srdcem Zuzana Roithová - Vidět srdcem Zdeněk Jančařík

Tahle kniha me moc bavila. Zajimava a prekvapiva byla cast o detstvi a mladi pani Roithove, ale i druha cast tykajici se zdravotnictvi a politiky byla velmi zajimava. Ke konci uz bylo te politiky sice az moc, ale neni se cemu divit, on je to jeji zivot.

21.01.2013 4 z 5

Pasáček Asaf Pasáček Asaf Ivan Renč

moc milá knížka, jdu sehnat další od Ivana Renče, abych je mohla dětem číst před spaním

09.01.2013 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Dnes rano jsem ji docetla a porad na ni musim myslet. Zvlastni knizka, ktera me zvlastnim zpusobem dostala.

26.12.2012

Úterky s Morriem Úterky s Morriem Mitch Albom

Cetla jsem tuto knihu nekolikrat v anglictine, takze nevim, jaky je cesky preklad, ale ta kniha je uzana - moudra, citliva, lidska.

30.09.2012 5 z 5