PetkaS. komentáře u knih
Tento díl mě nenadchl tak jako první a třetí v této sérii, ale pořád se to četlo moc dobře. Opět originální příběh, tak jako všechny v této sérii, napsaný čtivě a s některými velmi vtipnými pasážemi.
(SPOILER) Tak tohle mě po velmi slabém druhém dílu této série zase bavilo. První díl byl o kousek lepší, ale slovní přestřelky mezi Poppy a Andrewem byly povedené a opět to byl neotřelý příběh s jasným koncem (= happyendem) od začátku, nicméně to všichni u knížek této autorky vědí a očekávají. Trošičku mi přišel useknutý konec - uměla bych si představit více rozvedenou cestu Poppy zpátky do Anglie, stejně tak jako osvobození Andrewa ze zajetí a následné vysvětlení událostí rodině. Celkově je tohle ale opět velmi povedený díl.
(SPOILER) Po prvním fantastickém dílu této série pro mě byl druhý díl obrovským zklamáním. Autorka se snažila přijít s něčím novým a tak přesunula děj na jiný kontinent a do jiné atmosféry, což jsem myslela že bude ku prospěchu věci. Bohužel, děj složený z pavučiny lží mě vůbec nezaujal, nedokázala jsem se do knihy začíst. Když potom autorka nechala zemřít Thomase, což mi tedy do oddechového čtení za které jsem knihy autorky počítala vůbec nesedělo a ještě ke všemu způsobem jakým to proběhlo, musela jsem se hodně přemáhat abych knihu vůbec dočetla.
Tak tohle mě bavilo ze všech knížek které jsem od autorky zatím četla nejvíc. Skvělé slovní výměny, příběh kde sice člověk od prvních řádků ví kdo s kým se dá dohromady, ale přesto jsem knížku nemohla odložit. Úžasná oddechovka u které jsem opravdu litovala že už končí.
Z téhle knihy mám po dočtení zvláštní pocit. Ani ne tak kvůli znepokojujícímu ději, jako spíš tím že se nedostavil takový "wow efekt" jaký jsem čekala. Kniha se četla dobře, byla plná zvratů a poslední přišel i úplně na konci, což mám ráda. Nicméně poslední řádky to zakončení příběhu opět dostaly někam kde podle mě být neměl a ve výsledku kniha buď jakoby se připravovala na další díl a nebo vyzněla neukončeně.
Tuhle knihu je těžké hodnotit. Je psaná jinak než předchozí díly série. Na druhou stranu poslední díly už prostě nebyly to co ty první a tenhle odlišný styl vedení příběhu tomu zase dal trochu šťávy. Co mě dost vadilo bylo neustálé popisování stavu společnosti. Těžko říct jestli proto že to bylo tak znepokojivé, nebo prostě proto že mě to v příběhu rušilo. I přesto jsem ale pořád měla chuť číst dál, nijak jsem se nezasekla, takže o zklamání mluvit nejde.
(SPOILER) Opět další oddechovka, četlo se to dobře stejně jako většina předchozích dílů. O Francesce jsem toho až tolik z předchozích dílů nevěděla, tak jsem byla zvědavá co se o ní dozvím. Je vidět že je oproti ostatním sourozencům jiná. Nicméně podle toho jak byla její postava vystavěná v první polovině knížky mě dost překvapilo její chování na konci - nemyslím tím to že podlehla Michaelovi (to bylo jasné ještě než člověk otevřel knihu), ale to jak pak sice s Michaelem spala, ale vdát se za něj odmítala. Nic proti tomu, jen mi to prostě k té postavě tak jak byla vystavěná absolutně nesedělo.
(SPOILER) Trochu jiné pojetí než předchozí díly, což ale vůbec nevadilo protože jinak už by to mohlo být nudné. Stále je to nenáročné oddechové čtení u kterého člověk dopředu ví že dopadne dobře a je jen zvědavý jakou zápletku si autorka vymyslela tentokrát. A pokud tohle člověk přijme, pak se to čte velmi dobře a je těžké knihu odkládat.
Velká změna oproti předchozím dílům pro mě tentokrát byla také ta, že jedna z hlavních postav (sir Phillip) mi byl ze začátku silně nesympatický. Dopis kterým žádal Eloise o návštěvu aby zjistil(i) jestli by byla vhodná manželka byl velký úlet a to že se za ním Eloise rozjela ještě větší. :-) Nicméně efekt to mělo, sira Phillipa má v první půlce knihy rád asi málokdo a proto to byla dobrá půda pro (samozřejmě očekávanou) proměnu v druhé polovině příběhu.
Tenhle díl mě uchvátil od prvních řádek. Za mě neměl hluché místo, mělo to spád a bylo téměř nemožné čtení odložit. :-) Po třetím dílu, kdy jsem si říkala že kvalita silně upadá, je pro mě tohle asi zatím nejlepší díl série.
Za mě Popelka pro dospělé, asi tak do poloviny knihy jsem přemýšlela jestli se mi vůbec chce to dočíst. Druhá polovina už mě chytla víc a četla se dobře. Stále je to oddechové čtení, které je slušné pokud od něj člověk moc nečeká.
Musím říct že jsem překvapená že má tento díl vyšší hodnocení než první. Za mě byl první díl lepší. Příběh tohoto dílu je také výrazněji jiný než příběh seriálu. Nicméně čtivé je to stále stejně dobře, požadavek na nenáročné a oddechové čtení to splňuje bez debat.
Ačkoliv tohle rozhodně není žánr knih které bych četla, tak jsem se nechala zlákat k přečtení. Viděla jsem seriál, příbuzní četli i knížku a tak jí vychvalovali že jsem se kousla a začala jí číst s tím že to dočíst nemusím když mě to nechytne. No....chytlo. :-) A to dokonce tak že jsem to přečetla v pro mě téměř rekordním čase. Je to oddechovka, která vás ale chytne a nepustí. A to i přesto že jsem věděla o co tam půjde i jak vše dopadne. Překvapilo mě množství humoru, které tomu dodává neskutečný říz. Nemůžu říct jestli je lepší seriál nebo knížka, i proto že v seriálu jsou postavy a dějové linky které v knize ne a ani se 100% nedržel knižní předlohy. Obojí má svoje a jsem moc ráda že jsem se k přečtení rozhoupala. Určitě si budu chtít přečíst i další díly. :-)
Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a určitě jsem nebyla zklamaná. Opět velmi čtivé, vtipné, ale i k zamyšlení. Jen za konec bych strhla půl hvězdičky, ten mě osobně přišel trochu useknutý a nedořešený.
Přesně tohle jsem potřebovala! Po dvou knížkách které mi tak úplně nesedly byla takhle trefou do černého a ta která mi spravila chuť. Chytila mě od začátku a držela až do konce. Za mě skvělé a doufám že bude nějaké pokračování s hlavními hrdiny. :-)
Musela jsem se hodně přemáhat abych tuhle knížku dočetla, v podstatě mě chytlo až posledních cca 25 stránek. Za rozuzlení přidávám jednu hvězdičku, ale jinak se mi knížka hodně těžko hodnotí. Námět to byl zajímavý a ve výsledku jsem ráda že jsem dočetla až do konce, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala do příběhu ponořit a začíst.
Tahle kniha se pro mě strašně pomalu rozjížděla, první polovina mě moc nebavila a nedokázala jsem se začíst. Ale vzhledem k hodnocení které tady má jsem vydržela a nelituji. Druhá polovina dostala spád, rozjela se a to už jsem jí nemohla odložit protože jsem byla zvědavá jak všechno dopadne.
Tahle knížka mě uchvátila a nepustila od začátku do konce, nemohla jsem se odtrhnout. Konec byl velmi překvapující, ale vlastně jsem celou dobu čekala nějaký zvrat který možná přišel, možná ne - přesně podle názvu knížky, každý si může ze závěru sám odnést čemu věří, co byla pravda a co lež. :-)