petra2021 komentáře u knih
Opravdu dojemný rodinný příběh z druhé světové války. Autorka vtipně popisuje první lásky hlavní hrdinky Soni a zároveň brutalitu války, díky které se člověk rychle stává dospělým. Nenásilnou formou jsem si připomněla historii, zasmála se, ali i poplakala. Barbory styl plný metafor opravdu pohladí na duši. Kniha nemá chybu, už se nemůžu dočkat dalšího pokračování!!!
Tato třetí kniha autorky mne opět moc nadchla. Moc se mi líbí nápad, proplést příběh Kamily ze současnosti a Julie z doby druhé světové války. Autorka dokáže psát moc dojemně, ale i humorně a člověk si i doplní informace o židovské tématice a uvědomí si, jak byla válka krutá. Myslím, že by se to pořád mělo připomínat. Dokonce jsem si i u jedné neuvěřitelné scény poplakala. Určitě knihu moc doporučuji, nebudete litovat.
V druhém dílu Srdcem mojí babičky je hrdinkou Ester. Jak víme již z prvního dílu, Soňa a Ester jsou dvojčata, ale zjišťujeme, jak je každá úplně jiná. Autorka popisuje první lásku Ester a její nový život na venkově u babičky za války. Nenásilnou formou se dozvídáme historická fakta z druhé světové války a s jakými hrůzami se občané museli potýkat. Kniha se čte jedním dechem a zavede nás i do Drážďan, kde Ester zažívá vyloženě peklo.