Jménem mojí sestry přehled

Jménem mojí sestry
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480465/bmid_jmenem-moji-sestry-mAT-480465.jpg 4 201 201

Ve válce a v lásce je vše dovoleno. Kamila při úklidu babiččina bytu objeví fotografii odhalující tajemství – babička měla sestru dvojče. Dvojčata Ester a Soňa dospívají v protektorátní Praze. Zatímco Ester sní o tom, že se stane slavnou primabalerínou, Soňa vidí své poslání jako zdravotní sestra. Krátce před válkou jejich vřelý vztah ochladne. Ester i přes nesouhlas rodiny přijímá angažmá v plzeňském divadle a Soňa prožívá první lásky. Ovšem ta osudová nosí německou uniformu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jménem mojí sestry. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
07.10.2024 5 z 5

Nádherný príbeh, láska, sklamanie, zrada, smútok, vášeň a všetko čo sa dalo v tej dobe cítiť.

Začíname prítomnosťou a Kamilou, ktorá nájde fotku svojej starkej. No tá sa jej prizná, že to nie je ona ale jej dvojča.

A začne príbeh Ester a Soňi, kde sami neviete, ktorá z nich je vlastne Kamilina babka.

V rokoch 1938-1942 nám starká rozpráva príbeh, pri ktorom plačete. Ester - baletka a Soňa zdravotná sestra, dvojčatá ale predsa každá iná.

Ani jedna to nemajú ružové napriek tomu ze sú "čisté" a, že obe pracujú. Navyše Soňa to ma o kúsok horšie keďže je s SSakmi v dennom kontakte.

Ako som písala príbeh je plný emócií a strát a predsa sa jej podarí nájsť lásku, myslím, že v tej dobe to bolo štastie.

Keď vidiíte okolo seba umierať najbližších, či uz rukou SS či vinou vojny, pretože to nezvládnu, nájsť v srdci miesto pre lásku je veľký dar

Veľmi sa teším na pokračovanie

Annannas
24.08.2024 4 z 5

Zdařilé propletené vyprávění rodinného příběhu z doby 2. sv. války.

Leena87
11.08.2024 4 z 5

První třetina knihy mě moc nebavila, příběh se mi táhl, sem tam nějaký zajímavý prvek. Poté přišel zvrat a já se od knihy nemohla odtrhnout. Baví mě knihy s tématem 2SV a tahle byla pojatá jinak, ze života normálních lidí. Trochu mě mrzí, že se Wolf v příběhu neobjevoval více. A velké plus za to, že autorka v příběhu ponechala dobové zvyky - třeba vykání rodičům. Rozhodně si přečtu i druhý díl.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021

Kniha Jménem mojí sestry v seznamech