petrulicnik komentáře u knih
Nazývat tento pokus literaturou by bylo příliš silné. Bohužel dnešní doba si žádá své a tak se s dobrou reklamou uchytí cokoliv, byť to postrádá jakoukoliv kvalitu. NEDOPORUČUJU ČÍST!
Nemám rád fantasy. U četby Sapkowského jsem trpěl, Pratchetta jsem ani nedočetl, Tolkien mi nic neříká. Ale tohle je prostě dokonalé, do poslední stránky natřískáné čtivým dějem a skvělými postavami. Už se těším na další díly.
Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četl. Neuvěřitelně poutavý a do poslední stránky promyšlený děj nenechá čtenáře ani na chvíli vydechnout.
Terror je skvělá kniha a ač se ani zdaleka nemůže rovnat velkoleposti Hyperionu, patří k tomu nejlepšímu, co bylo na poli hororu v posledních deseti letech napsáno.
Stejně bezchybné jako Hyperion a taky o něco náročnější. Bezchybný děj + obrovská fantazie + bravurní vykreslení všech postav + neuvěřitelně zajímavé a podmanivé prostředí planety + Simmonsův neuvěřitelně bohatý a květnatý jazyk = nejlepší sci-fi, které jsem zatím četl.
Standartní Simmons, kterému chybí vyloženě silné místo, nemá to takovou šťávu, kterou měl Drood, nebo velkolepost, kterou měl Terror. I tak jsem si četbu užil a knížku přečetl za 3 dny.
Podle mě nejlepší sbírka povídek, která kdy byla v tomto žánru napsána.