Petruse21 Petruse21 komentáře u knih

O psaní: Memoáry o řemesle O psaní: Memoáry o řemesle Stephen King

Od té doby, co jsem dočetla, se snažím šetřit příslovci:).

16.02.2015 4 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

"Tělo" bylo trošku slabší, ale zbytek je za 5*.

12.02.2015 4 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Oliver na to, kolik měl mít holek a žen je neuvěřitelně naivní a Verena je vypočítavá až to bolí. Nevěřila jsem jejich lásce, takže mi to přišlo hrozně ploché. Jediné postavy, co mě zaujaly, byla Geraldina a Hansi.

04.12.2013 2 z 5

Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Od Jane Austenové jsem čekala víc. Byla to od ní první knížka, co jsem četla. Děj bych shrnula nějak takhle (SPOILER): žila byla jedna holka, do který se zamiloval chlapec, rodina jí sňatek rozmluvila, že nemá společenské postavení a peníze. Po osmi a půl letech se s ním zase shledává a zjišťuje, že je pořád svobodný a pozor, že si takříkajíc nahrabal víc peněz a povýšil, co se týče postavení. Začne po něm zase nenápadně pokukovat a nakonec si ho vezme. Konec. (SPOILER) Opravdu slabota. Hlavní hrdinka nesympatická, uvzdychaná fňukna.

21.11.2013

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Velká škoda toho konce.

24.10.2020 3 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Do 2/3 to bylo snad lepší jak Harry Hole, bohužel poslední třetina to podle mého zazdila.

28.01.2020 3 z 5

Outsider Outsider Stephen King

V poslední době je to od Kinga další zklamání. Měl by se podle mě vykašlat na detektivky.

24.06.2019 2 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Trošku překombinované a lehce neuvěřitelné.

27.03.2019 3 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Kriminální zápletka nic moc, více mě zajímal vývoj vztahu Matthewa a Robin. Slušné 3* si to ale zaslouží.

07.08.2018 3 z 5

Easy? Easy? Tammara Webber

Slušný začátek, pak to upadalo. Přišlo mi to jako reklama na kampaň metoo. Už mi lezou na nervy tyto typy hlavních mužských postav, kde si každý v dětství prošel minimálně pokusem o sebevraždu, šikanou nebo ztrátou rodiče a potřebuje "utěšit".

10.05.2018 2 z 5

Podivné cesty Podivné cesty Dean Koontz

Dobrá kniha povídek, některé povedenější, jiné horší. Nejvíce se mi líbila povídka o zmutovaných krysách.).

31.03.2018 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Nejsem z knihy nadšená jako většina. Konec mi přišel strašně zrychlený a celkově si myslím, že to bylo přitažené za vlasy. Erika jako postava v nějakých situacích byla krajně nesympatická.

08.01.2018 3 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Lepší jak Netopýr, Švábi a Nemesis, horší jak Červenka.
Potěšilo mě, že Nesbo zasadil část děje do našeho hlavního města. Víc než celý případ s pentagramem mě bavila hra na kočku a na myš mezi Harrym a XXX (nechci spoilerovat:).

31.12.2017 4 z 5

Solaris Solaris Stanisław Lem

Námět dobrý, ale nedotažený. Zpracování nuda.

12.11.2017 1 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Rozhodně lepší jak 1 a 2 díl, konec trošku moc rychlý, ale jinak spokojenost. Doufám, že osobě, co zatím v tomto dílu unikla trestu, to bude spočítané..

06.11.2017 4 z 5

Větrná setba Větrná setba Václav Řezáč (p)

Na Černé světlo to nemá. Petr mi přišel na 18 let dost nezralý a celou knihou se táhlo jedno téma: vrzne si ten Petr nebo ne?

21.10.2017 3 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Jedna z lepších severských detektivek. Jen ten konec mi přišel moc useknutý.

12.08.2017 4 z 5

Box 21 Box 21 Anders Roslund

Trošku předvídatelné, ale jinak slušná severská detektivka.

19.05.2017 3 z 5

Pastýř smrti Pastýř smrti Ethan Cross

Začátek super, prostředek nic moc, konec jsem tam nějak čekala. Škoda, dalo se z toho vytáhnout víc.

29.04.2017 3 z 5

Mont-Oriol Mont-Oriol Guy de Maupassant

Maupassanta mám moc ráda. Na toto jeho dílo jsem narazila náhodou v antikvariátu. Líbily se mi jeho popisy prostředí a pocitů postav. Kristiny mi bylo upřímně líto, typy jako Pavel a Gontran jsou nejhorší.

10.03.2017 3 z 5