Petruse21 komentáře u knih
Nevím, zda to bylo momentální rozpoložením, ale kniha mi sedla skvěle. Určitě si někdy přečtu ještě jednou.
Od Kinga trošku zklamání, některé pasáže mi přišly vyloženě nudné, což se mi u něj stává málokdy.
Nechápu, že je to takový trhák, nic extra světoborného. Autorka má chudou slovní zásobu.
Krása, méně známější Maupassantovo dílo, ale líbilo se mi víc jak jeho "Miláček". Pokud máte chuť padnout do deprese a trudomyslnosti, tak ideální:).
Jedna z mých prvních knížek, které jsem přečetla celé, když mi bylo tak 8-9 let. Ráda se k ní vracím, Jirka je prostě postrach:).
Toto je přesně můj styl, některé příhody už u nás v rodině zlidověly.
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek od Kinga, klobouk dolů, že celou knihu dokázal postavit na dvou postavách.
Tak po všech těch nadšených recenzích na tuto knihu jsem i já neodolala. Četlo se to dobře, i jsem se zasmála, ale znám lepší...
Miluju jeho povídky, nejoblíbenější mám tu matematickou o A, B, C. Doporučuju.
Docela ohrané téma... Přišlo mi to hrozně podobné Nedotknutelným. Styl psaní se mi taky moc nelíbil a hlavní hrdinka, na to, že jí je nějakých 27 let, působí maximálně na 20. Bohužel jsem jim tu lásku nevěřila a závěr knihy byl naprosté citové vydírání.
Oliver na to, kolik měl mít holek a žen je neuvěřitelně naivní a Verena je vypočítavá až to bolí. Nevěřila jsem jejich lásce, takže mi to přišlo hrozně ploché. Jediné postavy, co mě zaujaly, byla Geraldina a Hansi.
Od Jane Austenové jsem čekala víc. Byla to od ní první knížka, co jsem četla. Děj bych shrnula nějak takhle (SPOILER): žila byla jedna holka, do který se zamiloval chlapec, rodina jí sňatek rozmluvila, že nemá společenské postavení a peníze. Po osmi a půl letech se s ním zase shledává a zjišťuje, že je pořád svobodný a pozor, že si takříkajíc nahrabal víc peněz a povýšil, co se týče postavení. Začne po něm zase nenápadně pokukovat a nakonec si ho vezme. Konec. (SPOILER) Opravdu slabota. Hlavní hrdinka nesympatická, uvzdychaná fňukna.