Pilulka89 komentáře u knih
... odvěký zápas člověka s přírodou... pro mě je to příběh o odhodlání, vytrvalosti a nezlomnosti. Styl, jakým je kniha psána, jak stařec mluví. On s rybami nezápasí. Má je v lásce a v úctě. I ty, co nemá rád.
Neboť to umíme: hrát v karty, klít a válčit.
To není tak mnoho na dvacet let - to je příliš mnoho na dvacet let.
V očích mám slzy.
Kdyby to šlo, dám 6*
Znáte když to zarezonuje? Tady se to dělo 399 stran. Šest hvězd z pěti.
Mé hodnocení (5 hvězd) je určitě zkreslené faktem, že jsem na Harrym vyrostla. Musela jsem se hodně brzdit, abych knihu nepřečetla na jeden zátah a vydržela mi aspoň na tři dny. Určitě doporučím dál.
Byla to jízda. Děkuju!
(Vám co se to nelíbilo a přišlo moc zmatečné... buď jste četli zbytečně rychle nebo potřebujete dozrát. Nebo obojí.)
Kniha plná zádumčivosti, nostalgie, zákonitostí tohoto světa a říkání věcí nahlas, o kterých někteří ani nepřemýšlí. A k tomu všemu, moc krásný kabátek :)
Rychlý spád a závěrečné rozuzlení si vysloužilo 3 hvězdy. Docela zklamání za určitou šablonovitost celé knihy - možný spoiler.
Vyšetřovatel který se vrací po ztrátě blízké osoby, nechá si říkat jak to má dělat, vzepře se, udělá pozdvižení, odvolají ho z případu. Tajně pokračuje ve vyšetřování, přelom, vrátí se, skoro umře, vyřešeno. Nelze opomenout i ztrátu svědků těsně před přiznáním. Měla jsem několikrát během knihy pocit, jako bych ji už četla :/
Čtenářská výzva 2018 - kniha, která byla zmíněna v jiné knize.
Začátek jsem se musela hodně nutit, pak přechod kdy to docela šlo a od 68% to stálo za to :) (čteno na čtečce)
Stran chvály bych pouze opisovala již napsané.
Co mi vadilo a ubíralo knize na líbivosti - přehnaně květnatě popsané vše a fakt, že hrdina několikrát v poslední chvíli unikl smrti. Proto jen tři hvězdy.
Příběh mě vtáhnul, líbilo se mi přeskakování v čase a popis myšlenek každé z postav. Konec byl trochu zklamáním, vyvolal ve mě pocit, že bylo potřeba knihu rychle rychle odevzdat a není dle mého propracovaný tak, jak by mohl být. Jako oddechové čtení doporučím dál.
Čtivé, poutavé, místy legrační i dojemné. Dokonalé propojení na první pohled naprosto si sobě cizích postav. Palec nahoru a doporučuju. Těším se na filmové zpracování.
Chuchlůvky.
Vše ostatní je již popsáno níže.
Těším se na další díl.
Povídky různorodých stylů s otevřeným koncem, ve kterých je potřeba číst mezi řádky. Koupila jsem si knihu bez jakéhokoli očekávání a jsem nadšená!
Snažila jsem se opakovaně knihu dočíst. Nešlo to. Nudné, tahavé, nezajímavé, útrpné. Dávám jednu hvězdu za nápad, psát knihu ze dvou stran.
Smích, šok, nauzea, šok, nauzea. Silnějším povahám určitě doporučím. Osobám inklinujícím k červené knihovně raději ne. Za mě palec nahoru :)
Trochu jako Šifra mistra Leonarda s upíry. Líbí se mi propojení doložených historických událostí s fikcí. "Sladké" je to tak akorát. Nelíbila se mi určitá utahanost některých pasáží. Další pokračování ještě zvážím.