PinkBunny | Komentáře u knih | Databáze knih

PinkBunny PinkBunny komentáře u knih

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Skvělá kniha, velmi čtivá, děj má spád. Líbí se mi paralely resp. inspirace historií - jak hlavní zápletky alias války růží, tak třeba jednotlivé metody výslechu apod. Ač je to paradoxní, oceňuji že kniha není "sluníčková", je velice drsná ale právě proto, že je zcela reálná. O lidech nejsou žádné iluze, ctnosti jsou slabosti za které se platí atd, intriky kam se podíváš. Hlavní postavy umírají v těch nejneočekávanějších chvílích. Rozhodně doporučuji ke čtení cca od 15 let výše

04.04.2019 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Brilantní dětská kniha s nádhernými popisy každodenního života. Několikrát čtená i v dospělosti a stále mě baví. Rozhodně bude vždy mít své místo v naší knihovničce. Vřele doporučuji

04.04.2019 5 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Scifi klasika, kterou doporučuji každému. Je to spíše taková sbírka filosofických úvah. Mně to sedělo a bavilo mě to.
Film je o něčem totálně jiném.

03.12.2024 5 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Tak tahle knížka se mi hdoně líbila. Doporučuji

11.01.2024 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Skvělý doplněk HP světa. Doporučuji

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Čtěno jako audiokniha.
Mistrovské dílo, nemám slov. A jako bonus je výborně namluvená se super hereckými výkony a efekty. Nejlepší audiokniha ever.

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Oddychová beletrie z prostředí Británie let minulých. Za mně fajn.

Noc trifidů Noc trifidů Simon Clark

Slyšeno jako audiokniha.
Velmi poutavá a velmi podobně dobrá jako kniha první, přestože je od jiného autora. Dopručuji

Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Slyšeno jako audiokniha.
Poněkud těžkopádné, ale v rámci nudného tématu dynamické a dramatické. Velmi kvalitní scifi, doporučuji.

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Slyšeno jako audiokniha.
Při řízení do Polska, aniž bych znala obsah, který sedl jak pr*** na hrnec. Kniah je jakoby rozdělena do dvou částí. Ta první je značně rozvleklá, roztahaná, hodně se vše opakuje až je to protivné. Druhá část je taková veselejší, svobodnější, dynamičtější. Knihu doporučuji

11.01.2024 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Čteno i slyšeno jako audiokniha o délce cca 4h. Kniha je opravdu výjimečná, napínavá i překvapivá, zábavná. Doporučuji ji větším dětem i dospělým. Díky dobrodružnosti se nehodí tolik jako četba k usínání, spíše po obědě nebo do auta. Audiokniha je také velmi zdařilá a povedené, obojí mohu vřele doporučit.

20.08.2021

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Poutavá, dlouhá ekniha (12:30:00) beletristického rázu. Na zajímavosti jí výrazně dodává, že je inspirována skutečnými událostmi a mimo jiné popisuje hrůzy komunistického režimu, gestapáckých praktik i exorcismu.

08.02.2019 4 z 5

Divocí koně Divocí koně Dick Francis (p)

Dobrá odpočinková krimi, svižná, se zajímavou zápletkou. Jedna z mých oblíbenějších od DF. Doporučuji

Planeta opic Planeta opic Pierre Boulle

Oddechová kniha, co vede k zamyšlení. Považuji to za klasiku ve scifi. Starší film ji dobře zfilmovala, nové jsou ale totálně nesouvisející. Bavila mě, doporučuji.

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Oddychová beletrie z prostředí Británie let minulých. Za mně fajn.
Je to úplně jiné než film. Trochu depresivní, ale tím realističtější. doporučuji.

Percy Jackson Percy Jackson Rick Riordan

Pro děti dobré

11.01.2024 3 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

čtené jako audiokniha 8h05m. Zpracování zajímavé problematiky. Někdy je děj až moc rozvleklý, pomalý. Jako psycholog pak vidím velká problémová místa v "robopsychologii", která je někdy založena na špatných premisách. Jako oddychovka nebo kulisa použitelné.

30.03.2019 5 z 5

Dražby Dražby Dick Francis (p)

Další z mých oblíbených od DF. Líbilo se mi prostředí dražeb a "jak to chodí". Ono je to dost podobné i dnes :) Milá napínavá odpočinková krimi. Doporučuji

Murtagh Murtagh Christopher Paolini

Naprosto děsná, děsná kniha. Začátek nudný, roztahaný, ufňukaný monolog ublíženého chlapečka. Ve druhé části se to alespoň trochu rozhýbalo, ale celkový dojem to moc nezachránilo. Konec nijaký. Na původní knihy nenevazuje skoro vůbec a vlastně doporučuji ji úplně přeskočit.

10.11.2024 1 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Velmi optimistická kniha o tom, že svět není tak černý, jak je nám vnucováno médii nebo zastaralými zkreslenými představami, ale že je plno věcí už o hodně lepší. Celkově mě to hodně nabilo, nabudilo a uklidnilo a bylo to přesně to, co jsem potřebovala. Doporučuji jako must read všem!