pinkstrom pinkstrom komentáře u knih

Až ji najdou Až ji najdou Lia Middleton

Velmi napínavá kniha, musela jsem cist dal a dal, a i po pauze jsem se během pár vět znovu pohltila do příběhu. Vnitřní monolog Naomi byl někdy možná malinko repetitivni, ale přesto mela kniha velký spád. Během čtení mohla být jakákoliv verze pravděpodobná a ani jsem neměla chuť příliš tipovat, jen jsem musela cist dal.

10.09.2023 5 z 5

Učedník Učedník Tess Gerritsen

Knihu nejvíc vystihuje citace Deana: "Jane, musíte pořád dokazovat, že předčíte každého muže?" Namísto napínavé detektivky jsem dostala knihu o feministické a velmi nesympatické hlavní "hrdince" s PTSD. Dlouhé pasáže jsou bohužel nudné a styl psaní mi prostě nevyhovuje, vyprávění mi přišlo opravdu laciné. Konec byl snad ještě lacinější. Už první díl mě nijak nenadchnul, po druhém jsem sáhla kvůli výzvě. Třetí už si díkybohu nepřečtu.

08.05.2023 1 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Kniha mě od začátku hrozne bavila, a to všechny linie. Velmi zajimavy namet. Moc hezky psané, všechno jsem si dokázala presne představit a četlo se to samo. Jen konec za me nic moc.

21.11.2022 5 z 5

Útěk z pekla Útěk z pekla Paul Herron (p)

Od začátku trochu klišé, ale to je jasné už z obálky knihy. Mrzelo mě, že popisy vězení a jeho uspořádání byly dost složité a nešlo mi si prostředí moc barvite představit, i když fantazii mám obvykle dobrou. V knize klidně mohl být plan věznice, to by určitě pomohlo. Jako film by to asi bylo dobrý, bohužel knižně to nemělo nic moc navíc.

09.07.2022 2 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

To byla jízda! Od začátku do konce to bylo napínavé, žádné hluche místo. Celou dobu se příběh mohl vinout X možnými směry, které by dávaly víceméně smysl. Konec byl fajn, a i když na první pohled prekombinovaný, nakonec veškerá vysvětlení dávají celkem smysl. Asi si někdy knihu budu muset přečíst znovu. Chci si pamatovat, jak lehce a s napětím se kniha četla. Od autora si přečtu další.

12.07.2024 5 z 5

Chlapec z lesů Chlapec z lesů Harlan Coben

Kniha je vlastně parafrází klasické otázky jedoucího vlaku - vykolejíte a zachráníte jednoho člověka na kolejích, nebo ho přejedete, a zachráníte stovky pasažérů? Postava Wilda mi nebyla moc sympatická, vlastně žádnou z postav autor nedokázal vykreslit tak, aby si k ní čtenář našel cestu. Možná až na posledních pár stránkách, což je bohužel trochu pozdě. Pokusy o humor jsou opravdu jen pokusy. Politická linie bije do očí přirovnáním s Trumpem, je tu kritika amerického právního systému. Hned od začátku přišlo zklamání, že chlapec z lesů je jen retrospektivní vyprávění a navíc není vůbec vyřešené, a tohle zklamání už mě vlastně neopustilo. Tři hvězdičky dávám za zvrat s Delií na konci.

02.01.2021 3 z 5

Koukej, bude to oukej Koukej, bude to oukej Michaela Dočkalová

Pokud hledáte oddychovku na léto, do metra nebo i večer po práci, je tahle knížka skvělá volba. Čte se to samo, člověk se i zasměje a myslím, že se i v některém příběhu může najít. Doufám, že vyjde brzy další!

09.07.2020 5 z 5

Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Stephen King

Jsem trochu rozpačitá, King je pravděpodobně můj nejoblíbenější autor a zatím se mi nelíbily jen dvě knihy (přičemž to znamená že jsou stále dobré). Tyhle dvě povídky ale ve mně nevzbudily ty typické pocity, které zažívám, když Kinga čtu. Možná jsem na knihu nebyla správně naladěná. Časožrouti byly určitě lepší. Vlastně mě povídka bavila, co mě bavilo bylo i to, že nevysvětlitelné jevy vysvětloval spisovatel detektivek :)) A taky ten strašne nesympatický pan Toomy. Trochu mi tam ale chyběl ten Kingovský vibe, takže objektivně 5, subjektivně 4 hvězdičky. Skryté okno je vlastně fajn a asi ještě víc muselo být v tech 80. letech, ale tohle téma již bylo zpracováno od té doby vícekrát a bohužel, i když jsem o povídce dopředu nic nevěděla, docela průhledné, takže jsem jen celou dobu cekala na očekávané rozuzlení- 3 hvězdičky. Suma sumárum objektivně 4 hvězdičky, ale momentálně mi to nesedlo a musím dát 3. Třeba se ke knize jednou vrátím a přehodnotím.

15.07.2024 3 z 5

Nebe v kleci Nebe v kleci Christine Leunens

Film jsem neviděla a o příběhu neslyšela, po knize jsem sáhla kvůli výzvě. O to víc jsem byla překvapená a dostala mnohem víc, než byla moje očekávání. Ač je to příběh velmi těžký a znepokojující, rozhodně není černobílý. Fascinovalo mě, jakým způsobem autorka popisovala tehdejší události perspektivou zfanatizovaného chlapce, i jakým stylem byla kniha psaná, kdy zásadní zvraty byly napsány jako kdyby jen tak mimochodem. To mě bavilo moc. Postavy byly skvěle propracované včetně myšlenkových pochodů, pocitů i životních a duševních proměn.

07.09.2023 5 z 5

Hana Maciuchová Hana Maciuchová Jakub Hladký

Hodnotím knihu, ne osobnost, o které je. Kniha působí velice amatérsky, skoro jako delší referát na střední. Čtenář by čekal, že zde bude např. rozhovor s herečkou, nebo alespoň "něco navíc". V podstatě jsou to ale jenom zkopírované články a informace z internetu, takže jejich fakticita je těžce spekulativní. Navíc s fakt velkým počtem nejen překlepů, ale i závažných pravopisných hrubek. Souzním s komentářem HŠ - nechápu, jak kniha mohla vyjít pod nějakým nakladatelstvím a jsem si jistá, že p. Maciuchová o ní ani nevěděla. Vyhozené peníze.

07.12.2021