pismenkovyJoe komentáře u knih
Povídky jsou skvělé a čeština v nich nádherná, prostě Čapek. Více mě baví ty z druhé kapsy. To proto, že jde o jedno dlouhé vyprávění zážitků mezi starými přáteli a je to velmi zajímavé vzpomínání. Nejvíc se mi líbí povídka "Muž, který nemohl spát" :)
První půlka knihy mi přišla, že z toho nakonec bude snad i komedie. Po půli se to zlomilo a začalo být napínavé, udělal jsem si tedy duchařskou atmosféru, pustil do sluchátek hororovou hudbu a docela slušně mě to vtáhlo :) Myslím, že je to povedené, druhá polovina knihy docela sype, příběh není zbytečně roztahaný a přesto si moje fantazie pohrála na výbornou. Za 19,- z levných knih to byl asi můj nejlepší knižní kup co se týče nové knihy :) A příští návštěva v IKEA bude docela jiná než ty předchozí.
Po delší době detektivka a musím říct že byla skvělá! :) Je šílené, co se dělo v nejvyspělejší části světa před pouhými 45 lety a já autorce děkuji za přiblížení a vtáhnutí do tohoto světa. Doufám, že se k něčemu od Karin Slaughter ještě někdy dostanu.
Tato kniha obsáhle ale poutavě popisuje události spojené se staroměstskou popravou. Nejsem žádný historik a ze školy už jsem pryč skoro dekádu, takže pro mě byla spousta informací nových a atraktivních. Doporučuji i těm, kteří se o historii nezajímají prioritně a nebo těm, které takové čtení moc nebaví. Čtení této knihy vás určitě nudit nebude.
Skvělý příběh. I když nezávodím a jen si tak běhám a zmůžu se nejvíc maximálně na pár půlmaratonových tréninků do roka, tak mě příběhy ultramaratonců neskutečně nabíjí a dodávají mi chuť a sílu i do mého malého běhání. Scott Jurek a jemu podobní do toho dávají i své duchovní poznání a takové příběhy mají neskutečnou sílu a váhu, tohle jsou hrdinové! Obdivuji Scotta za jeho jídelníček a odvahu s kterou do veganství šel a všem ukázal, že i vytrvalostní sportovec si bez masa poradí :) Krásný a inspirativní příběh, doporučuji přečíst.
A já doufám, že jednou bude Šimon Pánek kandidovat na prezidenta! :)
Velmi zajímavá kniha, která Vám osvětlí velkou část moderních světových politických dějin a ukáže možné směry jejich nevyhnutelného směrování. Doporučuji přečíst hlavně všem, kteří s oblibou opovrhují USA a to zcela bezdůvodně, až směšně a to z nějakých povrchních příčin. Jak se v podobném duchu zamýšlel i H.K. v této knize, dnes je mnohem důležitější, co nepodstatného se stalo právě teď a je napsané na zdi Facebooku, než co podstatného se stalo nebo děje a je vepsané do knih nebo delšího textu než je příspěvek na Twitteru, bohužel.
Dozvíte se toho spoustu o domech a místech, ale hlavně lidech z Malé Strany. Někteří lidé jsou jen zmíněni, jiné lidské příběhy jdou do veliké hloubky a jsou velmi zajímavé a silné. Některé příběhy, hlavně ty z poválečného období i se špatným koncem. Ale hlavně platí to, co píše bejan podemnou: Po přečtení téhle knihy budete chodit uličkami Malé Strany už s jinýma očima :)
Další z mnoha knih, které jsou svědectvím této prohnilé etapy evropských a československých dějin. Na této knize se mi líbí, že jsou ke všem fejetonům, protestům, otevřeným dopisům a jiným materiálům pana Havla přiloženy i názory a vyjádření čsl. dobového tisku, policejní spisy a vyjádření "uznávaných" umělců. Všechno to díky tomu dostává čtenáře do větší hloubky daných událostí a snad, minimálně u mě, vyvolává silnou nechuť k sympatizantům takového nesvobodného systému jak v dané době, tak bohužel i v době dnešní. Každému doporučuji.
Knížka mi zpříjemnila víkend s rýmičkou a moc mě bavila, stejně jako první díl. S Dvoukvítkem a Mrakoplašem je prostě sranda, navíc jsem si hodně oblíbil i Zavazadlo a Smrtě. To je skvělej chlap, nemůže za to, že dělá svoji práci pořádně :) Překvapil mě konec, brzy si určitě najdu čas na pokračování.
Tato kniha mě ze začátku vůbec nebavila, na můj vkus veliká koncentrace různých studií. To se v druhé půli zlomilo a knížka začala být víc čtivá, ale stejně jsem od toho čekal více filozofie a méně vědeckých faktů. Na druhou stranu je to skvělé a velké téma a já osobně se s názory autora vesměs ztotožňuji, rozhodně bychom měli mít více pozitivní a méně zastrašené myšlení, ne jen v této konkrétní věci :)
Nádherná kniha! Nikdy bych nevěřil, že to nejkrásnější co si přečtu o Emilu Zátopkovi bude od Angličana, ale je to tak. Tahle kniha je vynikající, k Emilovi přesně tak kritická, jaký byl. Jestli váháte, tak rozhodně doporučuji. Já jako rekreační běžec mám po přečtení chuť jít zase dál, běhat ještě rychleji a ještě větší vzdálenosti. Příběh Emila vás donutí posouvat vlastní hranice, uvědomíte si při jejím čtení i mnoho věcí mimo běhání, tak jako u každého čtení, nebo sledování jeho výkonů. Děkuji autorovi, jdu si zaběhat a pak si dám pivo :)
Přečteno jedním dechem. Pan Čapek byl opravdový génius. Doporučuji všem, a nejen tuhle knihu!