poloborec komentáře u knih
Je naprosto úžasné, že máme možnost nahlédnout do hlavy někomu, kdo žil před dvěma tisíci lety. Je to příjemné počtení na večer, které nás donutí k zamyšlení se.
Neskutečně poutavá kniha i přes zdánlivě obyčejný příběh. Inspirující povaha hlavní postavy je ovlivňována zvláštními, výstředními a někdy věru depresivními vedlejšími charaktery, které dodávají příběhu myšlenku a rozměr, který mě velmi příjemně překvapil.
Napínavé od začátku až do konce a společně s Dlouhým pochodem zatím můj nejoblíbenější King. (Stále si ale myslím, že je to trošku peďák.)
Nová zkušenost, mít obrovskou žízeň vždy po dočtení kapitoly nebo zavření a odložení knihy. Asi to ten pán Šustrman dobře napsal.
Kniha může působit zdlouhavě a v některých pasážích příliš složitě, ale přesto doporučuji přečíst. Informace a znalosti pana profesora jsou podány příjemným způsobem, kdy se spoustou názorných příkladů nám ulehčuje správně pochopit myšlenku, kterou se snaží sdělit.
Kdybych si z toho něco reálně pamatoval, dal bych plný počet hvězd. :(
Mno, dala se číst tak polovina a jenom určité části, zbytek byla celkem nůďa. Nebo to možná jenom nebylo pro mě a bylo tam něco, co mi uniklo a změnilo by to můj pohled na celý příběh. Kecám byla to prostě nuda :D
Strhující konec vynahradil jinak poněkud táhlý děj knihy, ale je to z celé série za mě zatím nejlepší díl. Vícero dějových linek a pohledů tentokrát (oproti předchozímu dílu) dodalo to správné napětí.
Občas divné, ale celkově dobré. Moje poprvé od Kinga a myslím, že jsem si vybral dobře. Podobným panicům doporučuji klidně začít s touto knihou.
!Spoiler!
Úctyhodné zakončení skvělé série. Problémy mám s koncem Aeodina a Lyssandry, kdy ji celou dobu nadává a "šikanuje" a ona se mu na konci stejně vrhne kolem krku jakoby nic. A ještě na poslední chvíli záchrana, jak z Avengers Endgame, byla trošku přehnaná, a tak dávám pouze čtyři hvězdy.