Přečti_si komentáře u knih
Soubor povídek, které jsem chtěla mít v knihovně jako "vzpomínku" na tyto časy. Některé byly skvělé, jiné mě zaujaly méně. Za mě super "jednohubky" na cesty do práce a zpět, když jsem nechtěla tahat bichli, kterou jsem četla aktuálně. :)
Velmi povedená kniha! Čekala jsem, že Ladin problém s anorexií bude prostoupen celou knihou, takže jsem byla trošinku zklamaná, že byl intenzivně spíše jen na začátku knihy, byť v hlavě to měla Lada neustále. Kniha se četla sama, velice sympatické mi byly i nadávky Lady, které mě příběhu dost přiblížily a zlidštily ho. I zvolená forma byla moc zajímavá. Určitě doporučuju k přečtení.
Moje první knížka v angličtině a ták dobrá! Roztomilá, romantická a umím si představit, že ji přečtu někdy ještě jednou...
Ani dobrý, ani špatný. Měla jsem pocit, že v prvních dvou třetinách knížky se vesměs nic nedělo a nějaká akce byla až ke konci knížky. Bezesporu zajímavé bylo prostředí, ve kterém se knížka odehrávala, to zase jo.
Srdcovka! Kniha se četla naprosto sama, Charlie mi připomínal vyjadřováním autistického Sama ze seriálu Atypical. Bylo to osobní, samozřejmě jsem brečela. Kniha byla i zfilmována a taky stojí za to!
Colleen jednoduše umí! Opět kniha, která chytne a nepustí, čte se sama. Jak to vlastně se Samsonovou situací je, jsem prokoukla poměrně brzy, ale to je fuk. Romantika jako blázen, Moc se mi líbil celý námět a jak vlastně nakonec Beyah pojala svoji budoucnost.
Vztahy a pasti je rozdělená do jednotlivých pastí - kapitol, kde každá obsahuje dialog "ze sezení" pro téměř až lehce humorné uvedení do tématu a na konci je takové malé shrnutí otázek, které si sami můžeme položit, jestli jsme do některé z pastí taky nepadli. Bylo to poučné, zajímavé a rozhodně k zamyšlení. Je hrozně jednoduché spadnout "jak by to mělo vypadat ve správném vztahu". Každý je však natolik jiný jako my sami a to je třeba si uvědomovat a na vztahu vzájemně pracovat. :)
Kniha útěchy je soubor kratších či delších textů a myšlenek. Určitě lepší kniha než Nespoutaná, která byla fakt kravina. Myšlenky zajímavé, pořizuju babičce k Vánocům.
Knihu jsem koupila prvně v angličtině, když česká ještě nevyšla - ať nečekám, jestli někdy v češtině bude. :D Nakonec jsem se k ní nedostala a přečetla ji až v češtině. Felix byl velmi sympatická postava, snadno si ho oblíbíte. Prostředí umělecké školy mi bylo blízké. Declan tam byl zajímavým osvěžením. Celkově to byla moc fajn knížka, hodně intimní a osobní.
Druhý díl série s Coco, tentokrát depresivnější a trochu přitažené za vlasy. :D Další případné díly asi kupovat nebudu, tento mi nějak nesedl. Nicméně miluju tchýni Ethel, ta je naprosto perfektní. :D
Jako první jsem četla druhou knížku od autora a ta byla perfektní - pro mě o něco lepší než tato první, ale i tak super vtipná oddechovka.
Vyprávění z pohledu mladšího bratra Sama mi prostě sedlo. Zajímavý pohled z pozice dítěte, kde rodiče šplhají po politickém a společenském žebříčku bez ohledu na staršího syna Jasona a jeho potřeby. Zvlášť zajímavý byl prvotní pohled rodiny na přiznání Jasona, a za mě moc hezký závěr.
Moje druhá knížka v angličtině a opět super! Líbila se mi asi i trochu víc než Červená, bílá a královsky modrá od stejné autorky, byla dějem propracovanější. Je v ní romantika, ale i napětí a přátelství.
Tak na hanopis Jiřího Ovčáčka jsem se těšila moc! Mapuje Jirkův život a jeho přítomnost u každé důležité události naší země vtipnou formou. Břicho od smíchu mě nebolelo, ale tváře od úsměvu ano - nepřemrštěný, decentní chytrý humor. Koláží mohlo být za mě klidně víc, ale obecně moc fajn knížka.
Tak tohle byla pecka. ️ Jedna z knih, která mě bavila od úplného začátku až do úplného konce. Nemusela jsem čekat než mě přes začáteční rozjezd knížka chytne. Postava Nancy byla skvělá, silná a ženská. Je mi obecně extrémně sympatické, když se někdo postaví zlu i přes nebezpečí pro něj samého nebo jeho blízké. Držela jsem jí palce ve všech bojích a líbila se mi její drzost. Zatím nejlepší knížka, co jsem letos četla.
Milá, zábavná knížka, všechny postavy jsem si snadno oblíbila. Ta romantika mohla být i ve větší míře a dříve, než v podstatě na konci, ale v zásadě mi to nějak nevadilo. Přečteno velice rychle a obálka je krásná!
Geniální humor! Okamžitě objednávám i Dělám si to sám. Dávala jsem si lístečky na stránky, které mě pobavily, ale došly mi lístečky. :D
Amnézii jsem vyhrála na streamu Knižních závisláků od Knihy Dobrovský a měla jsem obří radost, jelikož jsem nikdy nic nevyhrála. :)) Knížka byla fajn, zápletka zajímavá, ale něco tam chybělo. Ve výsledku dobrý, ale úplná bomba to nebyla. Určitě to ale nebyla škoda času.
Hezká knížka, ale úplně mě neodrovnala. Milá, ale žádný extra příběh pro mě neměla.