Rachel Rachel komentáře u knih

Fotografická laboratorní technika Fotografická laboratorní technika Ladislav Křivánek

Velice podrobná příručka fotografické chemie, užitečná pro studenty fotografie a nadšené chemiky. Pro ostatní je asi až příliš podrobná.

06.02.2014 4 z 5

Fotografujeme na černobílý film Fotografujeme na černobílý film Zdeněk Tomášek

Taková základní technická příručka, nic víc ani míň.

06.02.2014 4 z 5

Fotografické přístroje Fotografické přístroje Zdeněk Tomášek

V dnešní době zrovna tuhle knížku těžko hodnotit. Na jednu stranu se příliš zabývá tehdejšími technickými vymoženostmi.
Na druhou obsahuje pořád obecně platné popisy a obrázky, typů fotoaparátů, soustav čoček, závěrek.. jenže tyhel technický drobnosti najde člověk i jinde (např. Nová škola fotografie má taky velký obrázky:)).
Takže jako raritka ok, ale nekupovala bych jí. :)

06.02.2014 3 z 5

Kočky mého muže Kočky mého muže Marta Brtníková

Milá knížka, kdy autorka vzpomíná skrze kočky asi hlavně na manžela. V době kdy jsem ji dostala mi bylo asi 12 a vážně jsem ji nebyla schopná dočíst, narazila jsem na ní po x letech v zadní řadě knihovny a dala jí druhou šanci.
Vytkla bych grafickou úpravu, tváří se to jako Dášenka o kočkách plná obrázků, ale úplně tak to není. :)

05.02.2014 3 z 5

Nová škola fotografie Nová škola fotografie Hans Windisch

Nová škola fotografie vysvětluje polopaticky a na velkých ilustracích většinu základních technických záležitostí týkajících se fotografie, pro děti super.

04.02.2014 5 z 5

Začněte fotografovat Začněte fotografovat Ján Šmok

Narozdíl od Umbry bych neřekla, že je to převážně technická nebo návodná učebnice. Tahle knížka prof. Šmoka je zajímavá hlavně tím, že vykládá i výtvarnou teorii ve vztahu k základům fotografie a snaží se myslet dál než jen ke zlatému řezu. Jo technika tam je taky, ale pokud hledáte vysloveně technickou publikaci sáhněte spíš po něčem jiném. :)

04.02.2014

Něco z Noční strany Něco z Noční strany Simon R. Green

Mám ráda tu zaplivanou atmosféru černobílých amerických brakových detektivních filmů, všechna ta klišé i Greenův smysl pro humor. :)

03.02.2014 5 z 5

Spravedlnost, nikoli pomstu Spravedlnost, nikoli pomstu Simon Wiesenthal

Doporučila bych si prvně přečíst Knihu od A. Levyho a až pak Wiesenthalovu. Levy je jednak čtivější a pak i "kritičtější". A když říkám kritičtější, tak nechci snižovat Wiesenthalovy zásluhy, které jsou nezpochybnitelné.

03.02.2014 3 z 5

Řekové a rozkvět antiky Řekové a rozkvět antiky * antologie

Kniha obsahuje minimum textů ale skvělé obrázky.

03.01.2012 5 z 5

První kniha krve První kniha krve Clive Barker

Kvůli Půlnočnímu vlaku smrti jsem si knížku půjčila, film sice nebyl dějově bůhví co ale vizuálně pěknej a atmosféra by se dala krájet. Povídky mě naopak moc nechytly, asi protože děje ani myšlenky tam pořád moc není a chybí tomu ta vizuální zábavná složka. :)

03.01.2012 3 z 5

Jak se světlo naučilo kreslit Jak se světlo naučilo kreslit Ludvík Souček

Základy techniky a historie fotografie naprosto srozumitelně a jednoduše. Ideální pro děti.

27.12.2011 5 z 5

Lara Lara Bertrice Small

S touto autorkou jsem se setkala poprvé a byla jsem celkem překvapená. Fantasy ani romantiku tu nehledejte jde prostě o sex, kde fantasy linka je taková kulisa. :)

26.12.2011 1 z 5