Raddkaa komentáře u knih
Nejdříve musím pochválit luxusní obálku knihy, která je opravdu moc nádherná. Šelma je výborný thriller s velmi sympatickým hlavním hrdinou. Kniha je napínavá, geniální a překvapivá. V knize se dozvíte i nějaká zajímavá fakta a skvělé jsou krátké kapitoly, které nutí číst dál a dál. Knihu rozhodně doporučuji...
Hadrový panák... Průměrná detektivka se zajímavým námětem, jehož zpracování na mnoha místech pokulhává. Příliš mnoho motivů zůstává nedotaženo a nevysvětleno. Začátek knihy byl slibný, ale druhá polovina už mě místy i nudila.
Knihu Pronásledování je opravdu svižný, velmi čtivý a dobře napsaný thriller. Kniha působí trochu jako mystický horor, temný les v Rumunsku a v něm opuštěné stavení. Místy jsem měla lehké mrazení v zádech. Ale to, co se doopravdy v domě stalo se dozvídáme až v polovině příběhu. Kniha je velice ideální pro ty, kteří si chtějí užít dramatický, napínavý až lehce mysteriózní a dobře napsaný psychologický thriller. Za mě určitě doporučuji.
Nejdříve musím pochválit obálku knihy, přijde mi opravdu hodně povedená. V celém příběhu se střídají kapitoly z přítomnosti a z minulosti, kdy se to všechno stalo. Čtení Kříďáka je nesmírně napínavá kniha, která vás bude bavit. Trochu mě zklamal konec, který byl trochu překombinovaný, ale byla jsem jinak s příběhem spokojená. Zápletku jsem neodhalila a na konci knihy jsem byla hodně překvapená.
Kniha je naprosto originální psychothriller. Kniha má zajímavě zkombinované dějové linky dvou žen, jejichž příběh se odehrává na pozadí moderního domu ve Folgate Street, který ovlivňuje životy svých nájemníků více, než je zdrávo. Osudy obou žen se v průběhu knihy stále více prolínají a podobají jeden druhému a čtenář je tak nucen číst stále dál, s každou další kapitolou je těžší knihu odložit. Kniha je velice čtivá, krátké a přehledně členěné kapitoly jsou rozhodně přínosem, stejně tak jako samotné místo děje.
Za zavřenými dveřmi... Kniha je napsaná velmi výborně, dokážete se snadno vcítit do hlavní hrdinky a všechny ty hrozné hrůzy prožíváte spolu s ní, navíc autorka opravdu výstižně popsala chování a mysl psychopata a o to kniha je děsivější. Zajímavé mi také přišlo jakou roli v knize hrála sestra hlavní hrdinky. Kniha byla napínavá a mrazivá až do posledního řádku. Prolínání minulosti a přítomnosti mi nevadilo. Vše nakonec do sebe zapadlo jak mělo. Takže pokud milujete thrillery tak tuto knihu doporučuji přečíst.
Kniha je rozdělena na dvě části. V první části sledujeme co se stalo před patnácti lety, kdy byla Remmi ještě mladá dívka. V další části sledujeme policejní vyšetřování. Kniha se mi četla moc dobře, i když se začátek celkem táhnul. Tato kniha vás zcela polapí a nepustí. Místy byla kniha trochu hluchá, kde autorka popisovala Didino auto, ve kterém jezdila. Po dočtení knihy však všechna fakta zapadnou do sebe a nestačíte se divit...
Televizní scénárista příjíždí na osamělou horskou chatu v pohoří Malá Fatra, kde si chce oddychnout od hektické práce a napětí v manželském vztahu, ale i vychutnat si poklidnou zimní atmosféru. Pak se však stane cosi nečekaného a jeho ozdravný pobyt se změní v děsivou noční můru. Kniha je děsivá, mrazivá i temná. Líbí se mi, jak autor dokázal dobře vytvořit hororovou atmosféru i reálné oblasti, kde se kniha odehrává. Na závěr samozřejmě přijde nečekaná pointa. A jakmile jsem pochopila, proč se kniha jmenuje právě Tma, tak mě zamrazilo v zádech a nechtěla bych být v jeho kůži. U této knihy jsem se ani jednou nenudila a hltala slovo od slova a čekala na celé rozuzlení, jak to vlastně celé dopadne. Nechápu negativní komentáře na konec knihy, podle mě by to dopadnout takhle mohlo.
Kniha Ztichlý dům je psycho román, který vás dostane až do kolen a zaručeně se s touhle knihou nebudete nudit. Kniha je pro všechny lidi, které mají rády napětí od začátku až do konce. Kniha je velice čtivá, plná napětí, zamotaná a obsahuje spoustu zvratů. Příběh se odvíjí ve dvou časových liniích, abychom lépe pochopili zápletku celého díla. Větší prostor dostala linka současná, druhá dějová linka se odehrává v roce 1987. Knihu rozhodně doporučuji.
V pasti lží
Hlavní hrdince Cass se stane něco, když jede v noci domů, a to jí otočí život naruby. Jenže co se doopravdy přihodilo a co se začíná dít s Cass? Začíná bláznit? Rozpadá se jí život pod rukama? V pasti lží je skvělý psychologický thriller. Není to sice super příběh nebo originální námět, ale přesto se čte dobře a rychle. Musím přiznat, že tato kniha byla slabší než autorčina prvotina Za zavřenými dveřmi. Cass mi chvílemi lezla na nervy svými hysterickými výjevy a konec se dal snadno uhádnout. Nebylo tam až moc postav, tak se konec knihy dal snadno předvídat.
Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? To se už nedozvíme. Kniha je o případu Djatlovovy expedice, kdy v Uralu zemřelo za záhadných okolností devět studentů. Dodnes nikdo nepřišel, co se na místě činu stalo. V knize je několik teorií, co se mohlo stát osudovou noc, ale žádná hypotéza není stoprocentní. V knize najdeme fotografie expedice i fotografie vyšetřovacího týmu. Také se mi líbilo doplňující informace pod čarou (o městech, domorodcích...) jinak děsivé čtení, když si člověk uvědomí, že se to skutečně stalo. Kdo má rád nevysvětlitelné záhady doporučuji.
Tak Kingova prvotina se čte velmi dobře, protože je stručná a čtenáře nezatěžuje ničím zbytečným okolo knihy. Bylo mi té holky poznamenané fanatickou matkou líto. Štvaly mne její spolužačky se svou krutostí. Stephen King ještě nebyl tak vyzrálý a ke svým složitějším dílům se musel teprve dopracovat.
Kniha je o krásných věcech na ne úplně krásném prostředí. Příběh je v knize založený na skutečných osudech Lalea a Gity, kteří se do sebe zamilovaly v Osvětimi. Kniha je velice čtivá, krutá a i přes to plné naděje a lásky.
Mengeleho děvče.
Příběh Violy Sternové začíná v rodném Lučenci, kde nás seznamuje se svou rodinou a přáteli a kde také mladičká zažívá první citové vzplanutí. Ještě před transportem zažívá rodina stěhování ze svého domova, přes malý byt až k pobytu v ghettu. Vyprávění v Osvětimi zahrnuje nejen vlastní zážitky v ordinaci Mengeleho, ale i hrůzné příběhy nejbližších spoluvězenkyň. Postupně přes Ravensbrück a Buchenwald cesta končí pochodem smrti a útěkem do rodného města, kde věří v setkání. Je to citlivě vyprávěný příběh, který není jen popisem zvěrstev a pokusů v táborech. Není to jen výpověď o jedné ženě, prostor je dán i ostatním členům rodiny, přátelům a také oceňuji, že autorka zařadila do svého příběhu také osudy lidí, kteří se jí svěřili, a tím ani ten jejich příběh nebude nikdy zapomenut. Autorka se také zaměřila na vsuvky, které knihu obohacují o informace z uvedených táborů, prostor má i osvětimská vražedkyně. Nastíněná je u situace v předválečné Lučenci. Přes smutné popisy je zde i laskavý děj s dobrým koncem. Kniha se neobejde bez slz. Strašně silná kniha, ale výborná.
Kniha Les sebevrahů určitě stojí za přečtení. Kniha se čte jedním dechem, knihu nejde odložit. Hlavní hrdina často vzpomíná na minulost. Vzpomínání mi nijak nevadilo, bylo krátké a v poslední třetině se už vůbec nevyskytuje. Pozvolný začátek knihy přechází v něco skutečně děsivého. Velice se mi líbil styl vyprávění, vykreslení charakterů, atmosféry. Prostředí umí autor popsat tak, jako by jste s hlavními hrdiny v lese byly s nimi. Na knize mě baví, že alespoň místo nebo místní pověry se zakládají na skutečných událostech. Konec knihy se mi zdál trochu přestřelený a bylo tam pár nelogických věcí. Rozhodně si přečtu i další knihu.
Strhující a velmi napínavý psychologický thriller. Malá holčička se ztratí mamince při hře na schovávanou. Děj je strhující a rozhodně vás bude zajímat, jak to s holčičkou celé dopadne. Dílo je poměrně emotivní a smutné. V závěru knihy se dočteme nečekaného propojení těchto dvou žen. Knihu doporučuji, pokud máte rádi psychologické romány.
Žena v okně..
Kniha mě strhla od začátku do konce. Kniha je velice napínavá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Závěr knihy byl velice napínavý a překvapivý. Doporučuji...
Kniha, která stojí za přečtení už jen z toho důvodu, že patří do literatury faktu. Jedná se o příběhy tří žen a skutečností, které je potkaly a oni je skutečně dokázaly přežít. Jsou jednoduše neuvěřitelné a šokující. Téma koncentračních táborů je samo o sobě drsné a pro nás nepředstavitelné, nicméně každý by měl mít v paměti některý z příběhů už jen proto, abychom si konečně začali vážit toho, co máme. Kniha je položena informacemi, které čtenáře přiblíží a seznámí s okolnostmi, které mu mohou v pohlcení dějem uniknout. Doporučuji.
Annabelle je mladá dívka, která se na cestě domů ztratila. Nikdo ji neviděl, nikdo o ní neslyšel. Kam se poděla a kdo jí mohl ublížit? Charlie Lagerová se svým kolegou Andersem Brattem jsou povoláni ze Stockholmu, aby přijeli do daleké vesnice Gullspang a případ vyřešili. Ne všichni jsou z nich nadšení, ale najít Annabelle je to nejdůležitější. Charlie má ovšem tajemství, které nerada prozrazuje. A když se dozví tajemství rodiny pohřešované dívky, začíná se na spoustu věcí dívat jinýma očima. Kniha je doplněna úryvky z minulosti označené Tehdy a tam a poslední okamžiky Annabelle, dívky, která se ztratila. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout díky krátkým kapitolám, které se četly velmi svižně a úryvky z minulosti byly velice zajímavé. Kniha je z prostředí švédského maloměsta, který poodhaluje nelehké osudy obyvatel zapadlého městečka uprostřed Švédska, především mládeže. Z knihy dýchá tíživá atmosféra městečka. Kniha má propracované zápletky, na jejímž konci do sebe všechno dokonale zapadne. Autorka knihy nám přichystala uvěřitelný závěr.
Kniha byla na začátku až moc vleklá, ale v druhé polovině knihy už se začíná něco dít a budete mít mrazení v zádech. Kniha dokáže navodit strach, napětí i zvědavost a donutí vás přemýšlet zda je to pravda. Autor také v knize odkazuje na různé zajímavé články a videa. Příběh se dá přirovnat k Záhadě Blair Wich... Kdo tento žánr má rád, tak knihu doporučuji si přečíst...