Radka1911 | Komentáře u knih | Databáze knih

Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Džínový svět Džínový svět Radek John

V době svého vydání byl Džínový svět hit, film Sněženky a machři který mám moc ráda byl inspirován touto knihou. Radek John knize dokonale popsal znalost Prahy a svérázných pražských postaviček, které jsem na těch místech často potkávala.

14.07.2024 3 z 5

Hotel Hotel Arthur Hailey

Všechny knihy Arthura Haileyho se mi líbí už od mládí a hodnotím je pěti hvězdičkami. Román Hotel patří k jeho nejlepším dílům.

13.07.2024 5 z 5

Osud mě má rád Osud mě má rád Simona Monyová (p)

Jedna z prvních knih Simony Monyové a trochu netypická pro její pozdější tvorbu. Jako každou její knížku jsem i tuto přečetla na jeden zátah, ale jsem ráda, že jsem jí nečetla jako její první.

31.08.2023 3 z 5

Generální zázrak Generální zázrak Vladimír Páral

Vladimír Páral byl ve své době jeden z nejúspěšnějších českých spisovatelů. Jako studentka jsem se zúčastnila i jedné jeho přednášky, a nedokážu se ubránit přesvědčení, že pan Páral byl bohém a spousta jeho knižních hrdinů má jisté autobiografické rysy. Doba se samozřejmě změnila, ale Páralovy knihy se dají číst stále.

23.05.2023 4 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Krásný a dojemný příběh z nemocničního prostředí odehrávající se v sedmdesátých letech minulého století.

24.08.2020 5 z 5

Šance Šance Jackie Collins

První díl mafiánské ságy o Lucky Santangelo. Napínavé, strhující. Četla jsem před lety a teď zjišťuji že autorka postupně dopsala další díly. No, budu určitě pokračovat.

14.07.2024 5 z 5

Milionová holka Milionová holka Stanislav Rudolf

Jedna z knížek mého mládí. Knihy Stanislava Rudolfa jsem prostě milovala, dnes to byla nostalgická vzpomínka. Knížka je pěkná a hezky se čte, doba je jiná.

13.07.2024 4 z 5

Maryša Maryša Vilém Mrštík

Nestárnoucí klasika. Bohužel knihu jsem kdysi přečetla až po zhlédnutí divadelního představení, takže se mi moc dobře nečetla.

23.05.2023 3 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Trochu jiný Nesbo než na jakého jsme zvyklí, nicméně opět to bylo překvapivě dobré.

31.05.2022 4 z 5

Život s jezevčíkem Život s jezevčíkem Miroslava Moučková

Tenoučká humorná knížka hlavně pro majitele zvířecích mazlíčků. Pěkná odpočinková kniha, doporučuji.

20.04.2021 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Nádherná a dojemná kniha. Příběh lásky vzniklé za zdmi koncentračního tábora mne hluboce dojal.

28.01.2020 5 z 5

Co si váš pes doopravdy myslí? Co si váš pes doopravdy myslí? Sophie Johnson

Čekala jsem že se u této knihy pobavím což se nestalo.

31.07.2023 2 z 5

Pekelná princezna Pekelná princezna Harold Schechter

Perfektně a poutavě zpracovaný příběh jedné z největších masových vražedkyň začátku 20. století. Autor na sběru poznatků o "lady Modrovousové" pracoval několik leta ač se jedná o literaturu faktu, kniha je velice napínavá a dobře se čte.

11.10.2020 5 z 5

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Klasická literatura a kdysi dávno i moje povinná četba. Filmová verze s Vlastou Burianem v hlavní roli mne nadchla o něco víc než kniha.

19.06.2020 3 z 5

Český Honza Český Honza Jiří Horák

Oblíbená knížka mého dětství s mým oblíbeným hrdinou. Čtu vnučkám a nadšeně zjišťuji, že Honza nezestárl a pobaví i dnešní děti.

24.04.2020 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Všechny autorovy knihy se mi líbí na víc než pět hvězdiček a ani Sněhulák není výjimkou. Perfektní, napínavé, ohromně čtivé.

09.12.2019 5 z 5

Princezna Sultana a její dcery Princezna Sultana a její dcery Jean Sasson

Pokračování Tajemné princezny líčí další životní osudy princezny Sultany a jejích dětí. I tento díl si zaslouží pět hvězdiček.

14.07.2024 5 z 5

Tajemná princezna - Život pod závojem Tajemná princezna - Život pod závojem Jean Sasson

Prvdivý životní příběh arabské princezny. Krásně napsané.

14.07.2024 4 z 5

Sýry v kuchyni Sýry v kuchyni Oldřich Dufek

"Sýrová kuchařka", v dnešní době už poněkud zastará, nicméně stále inspirující.

13.07.2024 4 z 5

Jedna, dvě, Honza jde Jedna, dvě, Honza jde Josef Lada

Toto je jedna z knížek které má dcera tituluje "z pravěku". Má smůlu, jejím dcerám se to líbí.

13.07.2024 5 z 5