Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Farmářova žena Farmářova žena Barbara Hannay

Jedna z knih které, pokud začnete číst, prostě nedokážete odložit. Skvěle napsané, čtivé, krásný příběh.

29.10.2018 5 z 5

Nespokojený králíček Nespokojený králíček Marie Majerová

Knihu jsem četla jako dítě které v té době četlo všechno co bylo napsané. Už tehdy mne to nijak neuchvátilo a svoje děti i vnoučata jsem o toto dílo ochudila.

13.07.2024 3 z 5

S matkou na útěku S matkou na útěku Nancy Baker Jacobs

Děsivé a napínavé. Knížku jsem přečetla na jeden zátah.

28.06.2020 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Robert Merle je skvělý spisovatel. Kniha, inspirovaná skutky válečného zločince Rudolfa Hösse je velice čtivá, i přestože se jedná o silné a brutální vyprávění.

02.07.2019 4 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Nádherná sbírka dojemných povídek o lásce lidské a kočičí, doporučuji všem nejen kočkomilům. Nejlépe se čte s nějakým chlupatým uzlíčkem na klíně, a já jsem si při čtění znovu uvědomila, proč prostě nutně musím mít doma ten svůj malý zvěřinec.

27.03.2019 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Příběh zajímavý, styl psaní autorky také. Ale vzhledem k tomu, že se z 90% jedná o popis erotických scén, mě kniha příliš nenadchla.

28.02.2019 3 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Skvělé, strhující, napínavé od začátku do konce.

05.12.2018 5 z 5

Nejlepší recepty světové kuchyně Nejlepší recepty světové kuchyně kolektiv autorů

Tuto kuchařku jsem "ulovila" v knihobudce a po prolistování jí tam zase vrátila aniž bych měla zájem cokoliv z ní vyzkoušet. A to mám zahraniční kuchyni ráda a ráda experimentuji.

25.05.2023 3 z 5

Poslední extáze Poslední extáze Simona Monyová (p)

Smutná kniha o smutném osudu.

02.05.2022 3 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Další "typická" kniha mé oblíbené autorky. Smutná, reálná.

29.04.2022 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Kniha se mi v době kdy vyšla dostala do ruky na doporučení jedné nadšené čtenářky a nyní s podivem zírám, že když jsem jí hodnotila, podařilo se mi ji dočíst do konce. Nějakou erotiku v knize v pohodě přežiju, ale ten příběh obou hlavních představitelů byl docela příšernost. Ne tedy že by se v knize nějak často jednalo o ten příběh... ne že bych leccos i nelogického neodpustila, taky to má zajímavý obal, tak nějak se mi nechce hodnotit jako odpad, tak za jedna. S odřenýma ušima.

03.04.2020 1 z 5

Jak krtek ke kalhotkám přišel Jak krtek ke kalhotkám přišel Eduard Petiška

Krtečka miluju celý život, všechny jeho zážitky, a příběh s kalhotkami je rozhodně jeho nejlepší.

02.07.2019

Mne soudila noc Mne soudila noc Valja Stýblová

Velice sugestivní, smutná, napínavá novela. Je až neuvěřitelné, že to byla autorčina prvotina.

09.05.2019 5 z 5

Krtek a kalhotky Krtek a kalhotky Eduard Petiška

Krásná klasika, u nás oblíbená napříč generacemi

24.04.2019 5 z 5

Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou Hana Marie Körnerová (p)

Lehké, odpočinkové čtení. Všechny ostatní knihy které jsem od autorky četla se mi ale líbily podstatně víc.

02.09.2020 3 z 5

Najděte mě Najděte mě Michelle Knight

Autobiografický, strašlivý příběh. Nesmírně obdivuji duševní sílu hlavních hrdinek, kterým se toto podařilo přežít. Kniha se, přes prožité popisované události, dobře čte.

24.04.2020 5 z 5

Falešní hráči Falešní hráči Zdena Frýbová

Knihu jsem poprvé četla v mých nějakých "nácti" a už tenkrát se mi moc líbila. Po nějakých třiceti(?) letech si z ní odnáším zase něco úplně jiného, ale autorce se rozhodně nedá upřít až neskutečná znalost lidské psychiky. Kniha byla napsaná ve spolupráci s vyhlášeným psychiatrem MUDr. Miroslavem Plzákem, a jedná se o opravdu dokonalou sondu do lidské duše. Zdena Frýbová patří mezi mé oblíbené spisovatelky, a Falešní hráči mezi její nejlepší knihy.

26.08.2019 5 z 5

Andělská tvář (1) Andělská tvář (1) Hana Marie Körnerová (p)

Krásná a napínavá pohádka pro dospělé. Film jsem viděla už před časem a líbil se mi, kniha je daleko lepší. Rozhodně doporučuji.

08.04.2019 5 z 5

Timur a jeho parta Timur a jeho parta Arkadij Gajdar (p)

Knížku jsem četla jako dítě a tehdy se mi líbila, ale myslím, že pro děti vyrpůstající v dnešní době by byla dost nepochopitelná.

01.03.2019 2 z 5

Nahatý deník aneb Záchod s vůní Chanelu Nahatý deník aneb Záchod s vůní Chanelu Alena Dobrá

Lehké, příjemné, odpočinkové čtení. Název knihy mi připadá trochu zavádějící, ale skutečně se není čeho bát.

07.10.2020 4 z 5