Radka1911 komentáře u knih
Jedna z knih které, pokud začnete číst, prostě nedokážete odložit. Skvěle napsané, čtivé, krásný příběh.
Knihu jsem četla jako dítě které v té době četlo všechno co bylo napsané. Už tehdy mne to nijak neuchvátilo a svoje děti i vnoučata jsem o toto dílo ochudila.
Děsivé a napínavé. Knížku jsem přečetla na jeden zátah.
Robert Merle je skvělý spisovatel. Kniha, inspirovaná skutky válečného zločince Rudolfa Hösse je velice čtivá, i přestože se jedná o silné a brutální vyprávění.
Nádherná sbírka dojemných povídek o lásce lidské a kočičí, doporučuji všem nejen kočkomilům. Nejlépe se čte s nějakým chlupatým uzlíčkem na klíně, a já jsem si při čtění znovu uvědomila, proč prostě nutně musím mít doma ten svůj malý zvěřinec.
Příběh zajímavý, styl psaní autorky také. Ale vzhledem k tomu, že se z 90% jedná o popis erotických scén, mě kniha příliš nenadchla.
Tuto kuchařku jsem "ulovila" v knihobudce a po prolistování jí tam zase vrátila aniž bych měla zájem cokoliv z ní vyzkoušet. A to mám zahraniční kuchyni ráda a ráda experimentuji.
Další "typická" kniha mé oblíbené autorky. Smutná, reálná.
Kniha se mi v době kdy vyšla dostala do ruky na doporučení jedné nadšené čtenářky a nyní s podivem zírám, že když jsem jí hodnotila, podařilo se mi ji dočíst do konce. Nějakou erotiku v knize v pohodě přežiju, ale ten příběh obou hlavních představitelů byl docela příšernost. Ne tedy že by se v knize nějak často jednalo o ten příběh... ne že bych leccos i nelogického neodpustila, taky to má zajímavý obal, tak nějak se mi nechce hodnotit jako odpad, tak za jedna. S odřenýma ušima.
Krtečka miluju celý život, všechny jeho zážitky, a příběh s kalhotkami je rozhodně jeho nejlepší.
Velice sugestivní, smutná, napínavá novela. Je až neuvěřitelné, že to byla autorčina prvotina.
Lehké, odpočinkové čtení. Všechny ostatní knihy které jsem od autorky četla se mi ale líbily podstatně víc.
Autobiografický, strašlivý příběh. Nesmírně obdivuji duševní sílu hlavních hrdinek, kterým se toto podařilo přežít. Kniha se, přes prožité popisované události, dobře čte.
Knihu jsem poprvé četla v mých nějakých "nácti" a už tenkrát se mi moc líbila. Po nějakých třiceti(?) letech si z ní odnáším zase něco úplně jiného, ale autorce se rozhodně nedá upřít až neskutečná znalost lidské psychiky. Kniha byla napsaná ve spolupráci s vyhlášeným psychiatrem MUDr. Miroslavem Plzákem, a jedná se o opravdu dokonalou sondu do lidské duše. Zdena Frýbová patří mezi mé oblíbené spisovatelky, a Falešní hráči mezi její nejlepší knihy.
Krásná a napínavá pohádka pro dospělé. Film jsem viděla už před časem a líbil se mi, kniha je daleko lepší. Rozhodně doporučuji.
Knížku jsem četla jako dítě a tehdy se mi líbila, ale myslím, že pro děti vyrpůstající v dnešní době by byla dost nepochopitelná.
Lehké, příjemné, odpočinkové čtení. Název knihy mi připadá trochu zavádějící, ale skutečně se není čeho bát.