Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Krásná poezie, krásná romantika.

27.06.2019 5 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Asi nejlepší kniha kterou jsem od autorky četla. Napínavé, čtivé, doporučuji.

25.06.2019 4 z 5

Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

Pěkný, romantický a napínavý příběh z Anglie z počátku 19. století. Čte se jedním dechem.

25.06.2019 3 z 5

Chaloupka strýčka Toma I. Chaloupka strýčka Toma I. Harriet Beecher Stowe

Legendární klasika. Poprvé jsem knihu četla jako dítě a moc se mi líbila, a nyní v dospělosti jsem na ní rozhodně nezměnila názor. Doporučuji

22.05.2019 5 z 5

Pokrevní svazky Pokrevní svazky Sidney Sheldon

Napínavé do poslední stránky, čtivé, moc mě to bavilo.

29.11.2018 5 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Drsná výpověď matky žijící se synem - narkomanem. Poprvé jsem ji četla před lety, nedávno jsem se k ní vrátila, a znovu na mne hluboce zapůsobila.

27.11.2018 4 z 5

Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Trocha romantiky, trocha napětí, sympatická hlavní hrdinka, a to vše zasazené do Francie v období vlády Ludvíka XV. Opět velice čtivý příběh.

21.11.2018 5 z 5

Medvídek Pú - Ať žije hmyz Medvídek Pú - Ať žije hmyz Walt Disney

Po přečtení se má vnučka zamilovala do medvídka Pú (stejně jako její maminka před čtvrt stoletím). Takže v naší rodině je Pú oblíbenec již třetí generace a doporučujeme všem malým čtenářům (i jejich rodičům a prarodičům). Tato pohádka je o toleranci, snášenlivosti a o tom, že všichni (zde členové hmyzí říše) jsou něčím a někomu prospěšní.

15.11.2018 5 z 5

Nataša Nataša Iva Hercíková

Jeden z mých oblíbených dívčích románků. V období dospívání jsem četla několikrát.

30.10.2018 4 z 5

Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Autobiografický příběh, děsivý v tom, co všechno se jednomu člověku může přihodit a co všechno dokáže přežít. Kniha na mne hluboce zapůsobila. Doporučuji

15.10.2018 5 z 5

V Afghánistánu Bůh už jen pláče V Afghánistánu Bůh už jen pláče Síba Shakib

Kniha byla sepsána na základě skutečných událostí. Životní příběh hlavní hrdinky Šírín Gol odehrávající se v Afghánistánu je pro nás (a naštěstí) absolutně neuvěřitelný. Kniha se velice dobře četla.

23.04.2020 5 z 5

Ženich a nevěsta Ženich a nevěsta Jurij Jakovlev

Moje dospívání probíhalo v době, kdy na pultech prodejen byly především takovéto knihy (na ty zajímavější se stály každý čtvrtek před knihkupectvím fronty). Protože jsem v té době hltala edici Veroniku kde vycházely dívčí románky, vlastnila jsem i tuto povídkovou knihu. Hodnocení mám z doby kdy jsem jí četla, knížek bylo málo :-).

03.04.2020 3 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně Malika Oufkir

Autobiografický a neuvěřitelný životní příběh, neuvěřitelný ne v tom smyslu že bych pochybovala o pravdivosti. Je příšerné co se může odehrávat - a odehrává, i v přítomnosti nebo relativně nedávné době. Važme si vždy toho kde jsme. Knížka se trochu obtížněji čte.

03.04.2020 4 z 5

Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

Po Špíně za nehty od Sáry Saudkové jsem už po druhé sáhla v knihovně po této knížce s představou, že po pár letech na ni možná změním názor. Nestalo se. Buď nejsem cílová skupina (asi bych jí být nechtěla), nebo tomu jednoduše nerozumím. Je to krátké, přečíst se to, vzhledem k počtu stran, dá, vzhledem k obsahu - téměř nedá.

03.04.2020 2 z 5

Zámožná žena Zámožná žena Barbara Taylor Bradford

První díl úspěšné rodinné ságy. Knížka má 900 stran ale ani jednou mne nenapadlo jí odložit. Krásné.

03.04.2020 4 z 5

Staré pověsti pražské Staré pověsti pražské Adolf Wenig

Jako rodilá Pražanda jsem tuto knížku rozhodně nemohla opominout. Pražské pověsti jsou zajímavé, knížku doporučuji nečíst najednou, ale po částech.

23.03.2020 4 z 5

Tajný deník čínské císařovny Tajný deník čínské císařovny Johan Fabricius

Krásný historický "deník" z exotického prostředí.

Příběh Bílé Masajky Příběh Bílé Masajky Corinne Hofmann

Krásně zpracovaný životní příběh, i když motiv hlavní hrdinky (rozhodně pro mne) dost nepochopitelný. Doporučuji

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Krásná, čtivá knížka. Její filmová verze se jí rozhodně nevyrovná.

Když v ráji pršelo Když v ráji pršelo Jan Otčenášek

Když jsem tuto knížku četla několikrát v nějakých "nácti", doslova jsem se do ní zamilovala. Dneska jsem k ní už trochu kritičtější, i když za přečtení rozhodně stojí.

21.08.2019 4 z 5