Radka1911 komentáře u knih
Krásný, romantický příběh a sympatická hlavní hrdinka. Pro mne rozhodně za pět hvězdiček.
Na tuto sbírku jsem poprvé narazila kdysi dávno v knihovně mé babičky a jako dítě jsem si jí velice často prohlížela. Kouzelné fotografie kouzelného města. Knihu jsem sehnala v antikvariátu a nedám na ni dopustit, bohužel obsahuje i fotografie dnes už neexistujících míst.
Průměrná kuchařská kniha, rozdělení receptů podle znamení zvěrokruhu jsem sice nepochopila, nicméně některé recepty jsou velice dobře použitelné.
Odpočinkový ženský román mé oblíbené spisovatelky. Knížka se dobře čte a má zajímavý a neotřelý děj.
Knihy o mafii mě nikdy "nebraly". Ovšem Kmotr je rozhodně výjimka! Super dílo i super film.
Absolutně skvělá kuchařka "pro začátečníky", recepty jsou očíslované podle obtížnosti a zkušeností. Všechny postupy jsou velice podrobně popsány, takže i absolutní laik je podle ní schopný hned vařit.
Krásný romantický příběh. Určitě doporučuji přečíst.
Krásný romantický příběh s detektivní zápletkou. Julie Garwood nikdy nezklame.
Smutný román o lásce vzniklé uprostřed války. Klasický Hemingway, krásné dílo.
Jsou knihy ze kterých vás mrazí a příběh doznívá i několik let po jejich přečtení. Zde je jedna z nich.
Knížku mám už dlouho, pěkně vzadu zasunutou za šicím strojem, s tím... že někdy. V rámci hromadného šití roušek jsem si znovu pročetla, a myslím že obsahuje spoustu neocenitelných, ale pochopitelných rad i pro naprosté začátečníky. Bez některých informací vyčtených jen z této knížky bych se jako laik těžko obešla.
Knížku jsem četla před časem, obsah si pamatuji. Půjčila jsem si jí v knihovně kvůli autorce po přečtení knížky Matky to chtěj taky (já teda rozhodně ne), byla jsem jednoduše zvědavá, jestli má autorka stále v zásobě pro mne celkem nepochopitelné příběhy. Asi protože jsem neočekávala spíš nic než moc, knížka se mi docela líbila. Jako jednoduchá čtivě napsaná oddechovka.
Klasická Collins a její další románek z prostředí Hollywoodu. Tuhle autorku ne pořád, ale občas, můžu. Přečetla jsem celou sérii Lucky Santangelo, Milence a hazardní hráče si klidně přečtu znovu.
Zajímavý autobiografický román z Prahy před a v průběhu druhé světové války. Kniha se velice dobře četla.
Když jsem se před pár lety do této oblasti přestěhovala a knížku jsem objevila v antikvariátu, byla jsem nadšená že načerpám nějaké údaje z historie a prohlédnu si zajímavé fotografie. Až mne paní prodavačka překvapila, když mi tuto knihu příliš nedoporučovala, protože "byla vydaná za socialismu". Až po prolistování jsem její poznámku dokonale pochopila. Publikace o Kladensku oslavuje úspěchy socialismu na každé stránce, je plná příšerných socialistických staveb, pokud už je zde fotografie nějaké historické budovy, pak asi zřejmě omylem. Jsem ráda že dnešní svět už zase vypadá jinak, starší historii zde opravdu nehledejte, přínosem to pro mne nebylo.
Velice náročná a smutná až depresivní kniha. Jedná se o příběh sepsaný na základě skutečné události, ke knížce už bych se po druhé nevrátila.
Knížek o pěstování květin a bylinek na zahradě už jsem přečetla celkem dost. Tato kniha je skvost a řadím ji mezi nejlepší, které jsem kdy na toto téma viděla.