Radka1911 Online Radka1911 komentáře u knih

Hvězda Babylonu Hvězda Babylonu Barbara Wood

Barbara Woodová je moje oblíbená spisovatelka, ovšem Hvězdu Babylonu bych rozhodně neřadila k jejím nejlepším knihám.

05.03.2020

Lety a pády Lety a pády Vladimír Renčín

Příjemné odreagování, humor Vladimíra Renčína já opravdu můžu..

05.02.2020 5 z 5

Nejděsivější československé zločiny Nejděsivější československé zločiny Jaromír Slušný

Velmi čtivým způsobem popsané osudy 14 nejznámějších vrahů naší historie.

08.08.2019 5 z 5

Dočkáme se maturity Dočkáme se maturity Karel Štorkán

Humorný příběh z prostředí studentů gymnázia. Poprvé jsem knihu četla když jsem byla ve věku protagonistů, v dospělém věku už mne tolik nenadchla, nicméně jedná se o jednoduchou, nenáročnou oddechovku.

10.07.2019 4 z 5

Život po životě Život po životě Raymond A. Moody

Kniha je rozhodně zajímavá, ale rozhodně nejsem cílová skupina. Mne nepřesvědčila, nicméně stojí za to si jí přečíst.

04.07.2019 3 z 5

Potulný lovec Potulný lovec Karel Nový (p)

Pěkná knížka pro mladé čtenáře. Jako dítěti se mi příběhy o zvířatech a přírodě moc líbily.

04.07.2019 4 z 5

Mravenci v trezoru a další příběhy z archívů kriminální služby Mravenci v trezoru a další příběhy z archívů kriminální služby * antologie

V době před revolucí jsem si tyto kriminálky kupovala a ráda četla. V dnešní době kdy vychází spousta jiné a daleko akčnější literatury vedle ní vypadají tyto staré knížky "z půdy" jako oddechovky. Takže pro návrat kousek od minulosti a relax jsou super.

02.07.2019 4 z 5

Naše květiny II Naše květiny II Miloš Deyl

Perfektní atlas volně rostoucích rostlin. Věrné ilustrace.

02.07.2019 5 z 5

O Spejblovi a Hurvínkovi O Spejblovi a Hurvínkovi Frank Wenig

Jako dítě mě knížky o Spejblovi , Hurvínkovi, Máničce a Žerykovi bavily víc číst než sledovat v televizi.

02.07.2019 3 z 5

Můj pes má strach Můj pes má strach Anja Mack

Psího "strašpytla" mám doma. A rady v této knížce fungují.

28.06.2019 5 z 5

Atlas plemen psů Atlas plemen psů Josef Najman

Vzhledem k roku vydání kniha neobsahuje plemena která byla vyšlechtěna později, nicméně rasy psů které jsou v ní obsaženy, jsou popsány velice zdařile. Jako dítě jsem si v ní ráda listovala a prohlížela fotografie (a samozřejmě že život bez pejska si nedovedu představit).

27.06.2019 4 z 5

Augustin Šulc: Měl jsem motocykl rád Augustin Šulc: Měl jsem motocykl rád Libuše Šulcová

Nádherná knížka pro milovníky starých motorek a automobilů. Knížku jsme koupili na výstavě starých aut přímo od autorky, a i když v tomto případě se jedná o manželova koníčka, já si jí s chutí přečetla a prohlédla a nemůžu hodnotit jinak než plnými pěti hvězdami. I přes to, že má pouhých 144 stran, je doslova nabitá informacemi a zajímavostmi. Pro milovníky veteránů by toto měla být "povinná četba".

27.06.2019 5 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Měla jsem velký problém tento bestseller dočíst do konce. Rozhodně nemám nic proti andělům, ale toto rozhodně nebyl můj šálek kávy. Možná, jednou, se zkusím začíst znovu.

27.06.2019 1 z 5

Romeo & Julie 2300 Romeo & Julie 2300 Vladimír Páral

Knihy Vladimíra Párala mám ráda od mládí a čas od času si je přečtu znovu, ale toto sci-fi mne nijak nenadchlo.

27.06.2019 3 z 5

Poslední přichází smrt a další kriminální příběhy Poslední přichází smrt a další kriminální příběhy * antologie

Sbírka kriminálních českých příběhů, ve srovnání s dnešními detektivkami spíše odpočinková literatura.

25.06.2019 3 z 5

Svátost manželství Svátost manželství Erma Bombeck

Vtipné, čtivé. Doporučuji

22.05.2019 3 z 5

Kotrmelec a jiné povídky Kotrmelec a jiné povídky Vitalij Valentinovič Bianki

Krásné dětské povídky o zvířatech a přírodě.

22.05.2019 4 z 5

Měj mě rád Měj mě rád Eva Urbaníková

Čtivá, reálná ženská oddechovka.

05.03.2020 4 z 5

Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Smutná a reálná kniha o manželském stereotypu.

05.03.2020 4 z 5

Partitura smrti Partitura smrti Jan Seghers

Zajímavá, ale hodně rozvláčná detektivka.

13.11.2019 3 z 5