Radkab. komentáře u knih
Tohle byla první knížka ze série Tajemství, kterou jsem přečetla. Postupně jsem si v knihovně vypůjčila všechny další, které tam měli. Enid Blyton je rozhodně oblíbená autorka mého dětství.
Série Stella a ... se mi docelal líbila, ale na dóóóst dobrou Alici to nemá.
Alice, moje věrná literární kamarádka :) Všechny příběhy o ní jsou skvělý, některý jsem četla i víckrát.
Občas mi to přišlo až moc zamotané, ale celá ta doba byla zamotaná, takže se vlastně není čemu divit :)
Dost silná knížka ... je opravdu děsivé, když si člověk uvědomí, že se to všechno opravdu dělo, že válečné hrůzy prožíval sám autor, stejně jako miliony dalších ...
Souhlasím s předchozím komentářem, nebyla to špatná knížka, ale vlastně neměla žádnou velkou zápletku. Když jsem kousek přeskočila, nic se nestalo, a v ději jsem se klidně orientovala dál. Ale jako příjemná prázdninová oddychovka tahle knížka není špatná.
Jestli si dobře vzpomínám, tohle byla první knížka od Zuzany Franckové, kterou jsem přečetla. Bylo mi asi 10 a poradila mi jí kamarádka. Od té doby jsem si několik dalších let půjčovala knížky od paní Franckové opravdu ve velkém :)
V jednu dobu byla tohle moje nejoblíbenější knížka. Četla jsem ji několikrát, některé části jsem znala skoro nazpamět, ale přesto mě pořád bavila.
Už jsem od paní Franckové četla o dost lepší knížky. Tahle mě už od začátku nijak nechytla, přesto jsem ji nakonec dočetla. Docela nereálný mi přišel závěr, kdy hlavní hrdinka během dne dokázala sehnat 2,5 milionu.
Když jsem byla mladší, půjčovala jsem si knížky od Lenky Lanczové v knihovně dost často. Dneska už by mě moc nebavily, ale tuhle bych si klidně přečetla znova. Myslím, že je to jedna z nejlepších knížek, které paní Lanczová napsala :)
Zhruba od 30. strany jsem se bála, že tuhle knihu nedočtu. A moje obavy se nakonec potvrdily. Osudy postav jsou zajímavé, ale styl vyprávění mě občas doslova uspaval.
Tahle kniha samozřejmě není žádný výkvět literatury, stejně jako seriál Jak jsem poznal vaši matku není vrchol televizní zábavy. Ale obojí je příjemná oddechovka, která čas od času neuškodí.
Tahle knížka byla první, kterou jsem od Philippy Gregory přečetla. Ale rozhodně nebyla poslední :)
Některé části knihy (hlavně politické debaty) mě docela nudily, ale jinak není špatná.
Nebavila mě ta část, kdy Petr Bajza blouzní v horečkách. Jinak se mi knížka docela líbila, i když seriál je lepší.
Sice jsem od začátku tušila, jak to celé skončí, ale pěkně se čte.
Tahle kniha má bezpochyby velkou literární hodnotu, ale mě se nikdy nelíbila. Je pro mě moc chmurná a ponurá. Neříkám, že je to špatná kniha, ale já si radši přečtu něco veselejšího.