Radůz komentáře u knih
Zatím čtvrtá Kingova kniha, kterou jsem četl a tato se mi líbila nejvíc. Hned po ní je Osvícení. Nejstrašidelněji na mě působila ta část, kde je popsaná cesta na staré mikmacké pohřebiště.
První kniha, kterou jsem od Saula četl. A musím říct, že se mi četla docela dobře. Nepůsobila na mě sice jako horor, ale spíše dost psychologicky. To napětí se v knize pěkně stupňuje. Akorát mi naštval konec, že to vše skončilo tak blbě. Ale kniha je to dobrá a já si od Saula určitě přečtu ještě něco.
Tuhle knihu mám velmi rád. Líbí se mi, jak je v knize pěkně popisován život ve staré Praze.
Stalin ve strachu o svou moc, nevěřil nikomu a ničemu. Nevím, zda vše v knize odpovídá realitě té doby (především Nastina "poprava"), ale člověk si udělá dobrý obrázek toho, jak to asi za Stalina, kdy každý byl v hledáčku tajné policie, chodilo.
Tahle kniha mi velmi zklamala. O životě s Reinhardem se tam píše jen málo. Spíše je to kniha o Lině Heydrichové, která se navíc o nějakých důležitých událostech ani nezmiňuje (třeba tragická smrt syna Klause).
V knize jsem si také všiml výrazů, které se v té době nepoužívaly (jak už napsal Garik). Osobně, ale myslím, že to knize na čtivosti neubírá a není to jediná kniha, kde se s tímto nešvarem můžete setkat. Povedená, dobrodružná kniha s trochou fantasy.
Je po revoluci a spousta lidí chce začít podnikat. Mezi nimi i dva staří kamarádi. Do podnikání se vrhnou plni dobrých předsevzetí. Nebrat zbytečně úvěry a nedělat žádné dluhy. Brzy ale poznají, že podnikaní je drsný svět a kdo chce uspět, musí mít ostré lokty. Morální zásady se musí přehodnotit a dobrá předsevzetí jdou pomalu stranou...
Musím říct, že od této knihy jsem čekal víc. Mohla být trochu víc propracovanější, ale jinak dobré čtení.
Toto je drsná kniha a bohužel i pravdivá. Přestože jsem od začátku věděl, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, stále jsem si v duchu přál, aby se vzpamatovala a otevřela oči dřív než bude pozdě. Bohužel. Ač jinak chytrá holka zaplatila za svou naivitu.
Zajímavá kniha o různých formách hrdelního trestu od starověku až dodnes.
Opravdu, v sovětské armádě je snad možné úplně všechno. Na jedné straně drsný přístup k vojákům a na druhé straně zase úsměvné a absurdní situace. Zajímavá je ta část, kde autor popisuje invazi do Československa v roce 1968.
Krakatit mě moc nenadchnull. Místy se četl poměrně dobře a místy jsem se zase nudil. Přišlo mi, že je kniha nejen o Krakatitu, ale i o vztahu Prokopa k ženám. Zamiluje se hned do každé, kterou vidí. Princeznu chvílemi miluje a chvílemi zase proklíná.
Vincent pravil: ,,Symbolem Čechů je knedlík a pivo! Víc nemaj nic.'' Večer přišel domů a našel na stole knedlíkovou šišku. Přivázal si jí na holou hlavu provázkem a sešel dolů na ulici do hospody. Tam si u pultu objednal pivo a vylil si ho na přivázaný knedlík. ,,Symbolem Čechů je knedlík a pivo! Víc nemaj nic.'' Tak pravil PhDr. Vincent Venera CSc.
A já pravím, že takováhle ''moudra'' a mnohá další najdete v této knize.
Začátek před katastrofou byl sice rozvláčnější a trošku mě nudil, ale pak už se mi četlo velmi dobře. Napínavá kniha o tom, co se jednou může klidně stát.
Z části románová a z části dokumentární kniha o vzniku forenzní medicíny. Připomnělo mi to seriál ''Dobrodružství kriminalistiky''. Zajímavá kniha.
Tahle kniha patří mezi mé oblíbené. Je to odstrašující a ukáže vám jak hluboko kvůli drogám může člověk klesnout. Ještě dlouho po přečtení vám bude ležet v hlavě. Tuhle knížku by si měl přečíst každý, kdo koketuje s myšlenkou, že zkusí drogy. Myslím, že by si to pak rychle rozmyslel.
Než člověk umře, měl by si dát do pořádku všechny záležitosti. Tahle kniha je přesně o tom. Nenáročná oddechovka. Jen škoda, že má pár stránek a přečtete to jako nic.
Tato kniha se mi moc líbila a patří mezi ty, které jsem přečetl jedním dechem. Ve stockholmském podsvětí se protínají osudy tří hlavních postav, ani u jedné se nebudete nudit.
Viděl jsem pak i film, ale ten stojí za dvě věci!
Čtivá a nenáročná knížka, kde nechybí napětí a u které si oddychnete. Jediné, co mi vadilo, bylo to velké řádkování. Člověk má pocit, že se autor snaží nahnat stránky.
Já tyto knihy nemám moc rád, protože jsou kruté a podle pravdy. Ale člověk si aspoň začne vážit toho, kde žije.
Kniha o hrůzách a zvěrstvech páchaných na vězních v pracovních táborech KLDR, kde lidský život nemá vůbec žádnou cenu. Stačí málo, aby jste se znelíbili politickému režimu a trpět budete nejen vy, ale i vaši blízcí - nevinní! Člověk by si myslel, že útěk z vězení je to hlavní vítězství, ale pak nasleduje další, stejně obtížný boj. A to zařadit se do normální lidské společnosti.