RájKnihoHolky komentáře u knih
Od této knihy jsem asi čekala něco trochu jiného. Námět je podle mě dobrý, ale něco tomu prostě chybělo. Nedokážu tak úplně popsat své pocity z této knihy. Je to takové zmatené zklamání. Čekala jsem velké věci, ale ve finále mi příběh přišel plytký, prostě bez akce. Hlavní hrdinka Kestrel je mi stále záhadou. Nevím, co si o mám myslet, nebyla mi míč sympatická a od první až po poslední stránku jsem nechápala její chování. Její charakter mi zkrátka zůstal utajen. Asi neumím číst mezi řádky, nevím. Další minus má kniha za spoustu překlepů a slov navíc. Sumasumarum největší dojem na mě udělalo grafické zpracování. Do dalších dílu se pouštět nehodlám.
Kniha je velmi čtivá a utíká opravdu rychle, a to i v místech, kde se popisují fyzikální teorie. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, hlavně svou odvahou a bojovností, i když je občas trochu naivní a důvěřivá, ale tak to je v tomto věku normální. Námět knihy mi připadal skvělý a trochu mi připomíná příběhy Dana Browna-umělecké dílo se skrytým posláním, tajný spolek, který si jde za svým stůj, co stůj.
Tenhle young adult thriller je opravdu plný akce a napětí. Pořád se něco děje a všechno souvisí se vším. Thrillery moc nečtu, ale díky této knize určitě začnu.
Přiznám se, že jsem od knihy moc neočekávala (to teď dělám taky celkem často), ale byla jsem příjemně překvapená. Příběh byl velmi čtivý, svižný a napínavý. Hlavní postava Layla mi přišla vtipná a obdivovala jsem její odvahu a odhodláni. I když mi moc nesedlo to, jak s nejlepší kamarádkou dokázaly ve svém věku tak skvěle ovládat motorku. Trochu mě mrzelo, že se děj neodehrává v Česku. I tak si však myslím, že je to příjemný začátek velmi zajímavé série a já se už těším až se pustím do druhého dílu.
Zezačátku jsem měla trochu problém začít, ale postupně se to rozjelo a děj utíkal celkem rychle. Párkrát jsem se i zasmála, ale to rozhodně neznamená, že bych knihu popsala jako knihu plnou humoru, tak jak to slibovala anotace. Zápletka i motiv mi přišel fajn. Co mi však vadilo byly neustálé vypravěčské vsuvky, přišly mi naprosto zbytečné. Také jsem občas měla problém s postavou Jany. To její chování se mi prostě moc nepozdávalo. Dále nechápu důvod překladu jména hlavní postavy. Kniha se jmenuje Má lady Jane, proto mi překlad jména přišel naprosto zbytečný a celkem mi při čtení vadil. I přesto to byla v celku fajn oddechový příběh, který mě během zkouškového období dokázal přivést na jiné myšlenky.
Sice jsem od této knihy čekala něco trochu jiného, ale i přesto jsem nebyla zklamaná. Příběh se mi opravdu líbil. Byl takový miloučký, čtivý a plynul neskutečně rychle. Pravda, postavy mi občas trochu lezly na nervy, ale i přesto můžu tuto knihu jedině doporučit. Možná jsem jediná, ale já jsem v ní nalezla krásné myšlenky. Pokud chcete něco jednoduchého a oddechového, určitě sáhněte po této pěkné knize.
Příběh je čtivý a slova se míhají před očima rychlosti světla. Konec knihy mě naprosto odrovnal, nečekané a dojemné. Autismus tu není úplně hlavním tématem, což je podle mě škoda, ale je zde pěkně vykreslená obětavost rodiny.
Tento milý příběh vás pobaví i dojme a já vám ho opravdu moc doporučuji.
Tak tahle knížka je prostě nutnost. Čtivý příběh se skvělým námětem. Evie je úžasná postava, kterou si po pár stránkách zamilujete. Moc jsem nemusela rodiče Evie, hlavně tedy její matka, podle mě se zezačátku nechovala dobře.
Nejvíce se mi líbily dýchanky Evie, Amber a Lottie. Jejich Klub starých panen byl dokonalý a u jejich feministických rozhovorů jsem se nasmála i zamyslela.
Debut Alžběty Bílkov , která vyhrála Hvězdu inkoustu. Rozhodně musí vyjít druhý díl, protože tohle je úžasná kniha. Dokonale vymyšlený svět, do kterého se budete chtít vracet.
Kniha je velmi čtivá a tak trochu mi způsobila fantasy kocovinu. Skvělé je i grafické zpracování. Líbí se mi, že je kniha vyprávěna z více pohledů a postavy jsou krásně vykreslené. Rozhodně doporučuji ke čtení.
Příjemné fantasy, které je velmi čtivé a děj utíká opravdu rychle. Já ji zvládla přečíst za dva dny. Moc se mi líbí grafické zpracování knihy.
Nejlepší postavou je prostě Reichis, kočkoveverčák. Svými vtípky dodává příběhu šmrnc. Příběh má spoustu zvratů, které opravdu nečekáte.