Ranuncul | Komentáře u knih | Databáze knih

Ranuncul Ranuncul komentáře u knih

Dějiny psané Římem Dějiny psané Římem Vojtech Zamarovský

Velice dobře napsaná knížka.Myslím,že by to měla být povinná četba do dějepisu.

31.03.2016 4 z 5

Nanejvýš čtyři hodiny spánku Nanejvýš čtyři hodiny spánku Marlene Schiappa

Příjemná oddechová knížka,přečtená za chvilku.

20.03.2016 3 z 5

Valhalla Valhalla Robert J. Mrazek

Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla,ale potom už to byla příjemná dobrodružná knížka.

07.01.2016 3 z 5

Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Nebylo to špatné,ale už mi to opravdu začíná splývat s ostatními podobnými romány.
Podobné scénáře, podobné dialogy.A klidně to mohlo mít tak o 100 stránek míň.Natažené až hrůza,ale sympatické hlavní postavy.

30.11.2015 2 z 5

Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Další z knih se zajímavým obalem a názvem,ale obsah nic moc.I když druhá půlka knihy je lepší,znovu rozhodně číst nebudu.

27.10.2015 2 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

No nic moc, kromě babičky žádna fajn postava.

19.10.2015 2 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Perfektní knížka s dobrým nápadem.Až se mi chvilkami tajil dech.Doporučuji všem,kteří si chtějí přečíst dobrý román.

14.02.2015 5 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Kniha mě velice přijemně překvapila,hlavně to jak vtipně byla napsaná.
Např.o musli tyčince:
Vypadala jak průmyslovně slisované obilí.Zřejmě se stále nepodařilo vyřešit problémy s dodávkou chleba.
Nebo Hitlerova návštěva Oktoberfestu,zakládání emailové adresy a mnohem další
Ale taky se mi velice líbilo jeho zamyšlení nad současnou společností,politickou situací EU a jak popisuje některé typy lidí okolo sebe.
A co je fakt šílený,HItler v knize je svým způsobem sympaťák.
Rozhodně si knihu ještě někdy přečtu.

03.02.2015 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Četla jsem rozhodně mnohem lepší detektivky.Jen posledních asi 30 stránek mělo spád,
jinak nic moc.Ale kdyby to bylo podle pravdy, malba by musela být zážitek.

12.11.2014 2 z 5

Pohádka máje Pohádka máje Vilém Mrštík

Tak to byl opravdu omyl.Chtěla jsem si přečíst něco z povinné četby.Nikdy,nikdy víc!

04.11.2014

Dáma a jednorožec Dáma a jednorožec Tracy Chevalier

Velice dobrá kniha,kter vystihuje těžkou práci tkalců.

24.10.2014 4 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Velice pěkná knížka, líbilo se mi jak byla rozdělená na několik postav.Velice dobře napsaná a dobrý konec.

02.10.2014 4 z 5

Nádherné trosky Nádherné trosky Jess Walter

Tak žádný zázrak.Některé pasáže byly docela zajímavé,ale jako celek mi to nesedlo.A docela i zbytečně natažené.Ale obálka knihy teda moc pěkná.

12.06.2014 2 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Výborně napsaná knížka.Vzhledem k tomu,že jsem ji náhodně vybrala v knihovně a jen se podívala o čem asi tak je,než jsem si ji půjčila,tak fakt super překvapení.
Autor musel být v minulým životě pes, jinak to není možný :-).

05.06.2014 5 z 5

Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Taková lepší trojka.Postava K.Bathoryho mi byla totiž víc sympatická.Stein je zatím trochu ledový čumák,ale uvidíme co předvede zřejmě v chystaném pokračování.Ale jinak opět dobře napsané.Ze začátku mi sice trochu trvalo než jsem se začetla,ale asi tak od 30. stránky už jsem spíš měla problém přestat číst.

30.05.2014 5 z 5

Případ podivného gombíku Případ podivného gombíku Stanislav Češka

Knihu jsem přečetla asi do půlky.Moc mě nebavila, autor se pořád vrací do minulosti hlavních postav atd.A debilní dialogy pro malé děti ještě k tomu.

19.04.2014 1 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Sorry jako,ale to byla blbost.

14.12.2023

Vango Vango Timothée de Fombelle

Nechápu to vysoké hodnocení. Myslím, že kniha je zbytečně natažená a chvílemi jsem měla problém se začíst / hlavně v první půlce/.

20.05.2023 2 z 5

Se žirafami na západ Se žirafami na západ Lynda Rutledge

Nebavilo mně to číst. Musela jsem se nutit.

21.03.2023 2 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen